Skocz do zawartości

Arfooo directory

JereManU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 424
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam wszystkich,

Ja mam inny problem z polskimi znakami. Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami - kodowanie UTF-8 (próbowałem zmieniać na iso-8859-2, z sukcesem, ale wtedy tekst <title> nie miał polskich znaków) + plik językowy UTF-8 bez bom i wszystko byłby dobrze gdyby nie fakt, że przy zakładaniu i opisywaniu kategorii nie są uznawane polskie litery. W razie ich użycia tekst jest po prostu ucinany. Mało tego - przy użyciu litery "ł" wyświetlony zostaje błąd

Podr/admin/category/saveCategory
https://www.dobrestrony.warszawa.pl/admin/category/edit/8
 (8) Uninitialized string offset: 5   utf8_to_ascii.php   line 65	 30-9-10   14:50

FrontController->dispatch() # line   18, file: /home/dobrewarsz/domains/dobrestrony.warszawa.pl/public_html/index.php
 call_user_func_array(Array[2], Array[0]) # line  220, file: /home/dobrewarsz/domains/dobrestrony.warszawa.pl/public_html/core/FrontController.php
Admin_CategoryController->saveCategoryAction() # line	0, file: unknown
  CategoryModel->getFreeUrlName("Podrł", "8") # line  194, file: /home/dobrewarsz/domains/dobrestrony.warszawa.pl/public_html/admin/controllers/CategoryController.php
	NameTool->strToAscii("Podrł", "_\") # line  153, file: /home/dobrewarsz/domains/dobrestrony.warszawa.pl/public_html/models/CategoryModel.php
	  utf8_to_ascii("Podrł") # line  106, file: /home/dobrewarsz/domains/dobrestrony.warszawa.pl/public_html/core/NameTool.php

Szczerze powiedziawszy - nie wiem już, gdzie mam to naprawić... Dlatego proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Michał

Wygląda na problem skórki zobacz czy poprawnie skopiowało plik na serwer to znaczy czy nie zamieniło nazwy pliku małe duże litery

Katalog Stron Czeka na twój wpis

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Sorki, że dopiero teraz odpisuje ;)

Co do problemów z home.pl nie ma na to rozwiązania ja już mieszałem w plikach w htaccess i co chwile jakieś nowe kwiatki wychodziły. Rada jest jedna i podziękujesz za to ;) zmień hosting a zacznie wszystko działać jak należy. Home ma swój poroniony IdeaWebCośTam czy jakoś tak zamiast normalnego apacha

Pozdrawiam

Na rynku nie widzę nic niezawodnego - tak to prawda świat nie jest doskonały,demokracja nie jest doskonała ale jak nie zaczniesz testować to tego nie sprawdzisz Home wcale nie jest taki dobry - wejdź na pierwszą porównywarkę hostingów i poczytaj opinie, ja Ci nic nie będę doradzał bo Ci doradzę a firma umieści Ci stronę na innej maszynie na której mam i będa problemy - wiesz o co chodzi.

Co do Home i ludzi którzy tam pracują to jakaś łapanka z ulicy - 4 dni mi nie potrafili odpowiedzieć na pytania dlaczego nie mogę uploadować plików na serwer za pomocą skryptu - a zaznaczam że jestem programistą. A dzwoniłem z 5 razy, pisałem z 10 razy i żadnej konkretnej odpowiedzi dopiero po kilku dniach że trzeba utworzyć plik na serwerze o nazwie tmp i sprawa gotowa, zmienne sesji tam się zapisują.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

• 1 miesiąc temu...

Została wydana nowa wersja skryptu Arfooo Directory 2.0.2, link do skryptu

Wersja 2.0.2 dostępna

Oto zmiany (zmian w folderze treści dokumentacji)

1) Arfooo Directory jest teraz w pełni kompatybilny z PHP 5.3.x

2) Dodanie możliwość formatowania opisu z html. Bezpieczna z HTMLPurifier. Dziękuję za to biblioteka bardzo silny.

3) Dodano funkcję, by sprawdzić powielania treści. Może być sprawdzone w trakcie składania miejscu. Również służy do kontroli później, jeżeli opis jest zdublowany ...

4) Dodawanie admina w zdolność do klasyfikacji witryny w nieograniczonej liczbie kategorii.

5) Dodawanie admina w możliwość przekazywania dodatkowych parametrów w adresach URL do śledzenia jego biuletyny na przykład.

6) dodaje się na stronie wyników wyszukiwarki, w tagu title i h1, słowo wyszukiwane.

7) zwiększenie trafności wyników wyszukiwania

8) Naprawiono błąd z wyszukiwarki. Ustawienia zostały zapisane.

9) Dodano możliwość dostosowania obrazu alternatywnych atrybutu.

10) wysłane zdjęcia nie są zakłócone.

11) dodaje dodatkowe pola: pole adresu URL. Opcje: anchor text i nofollow

12) dodaje dodatkowe pola: Plik dziedzinie. Umożliwia wysyłanie i pobieranie plików.

13) Dodano możliwość dostosowania stylu dodatkowe pole przez css.

14) Dodano wyświetlanie gwiazdek za cenę. To więcej web 2.0: D

15) Dodany admina w części "Zarządzanie zakazanych miejsc."

16) dodano kilka tłumaczeń zapomniane.

17) Przejście z Google Maps API w wersji 2 do wersji 3.

18) Poprawa części biuletynu.

19) Doskonalenie systemu szablonów. Nazwa szablonu jest zmienna.

20) Poprawa sesji. Sesje będą zamknięte przez większość czasu, że użytkownik jest online.

21) Naprawiono błąd, gdzie admin wybrać dowolną liczbę słów kluczowych.

22) Naprawiono błąd, który uniemożliwiał admin do zarządzania obraz witryn.

23) Naprawiono błąd z premii trybów składania i płatności Allopass i Paypal.

24) Naprawiono błąd, który uniemożliwiał przesłania pliku csv do newslettera.

25) Poprawiono błąd usuwania pamięci podręcznej i skompilowane szablony. Dzięki strzelca!

26) Naprawiono błąd z kciukiem, jeśli obraz został zwrócony pusty. Dzięki dnd!

Przetłumaczone translatorem.Pozdrawiam

Katalog Stron Czeka na twój wpis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności