Skocz do zawartości

Indeksacja i przyszłe odwiedziny

kamil7

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Ponownie!

Może się Wam wyda to pytanie banalne, ale jakoś nie potrafię znaleźć odpowiedzi.

Mam subdomenę, lecz zero odwiedzin. Google również nie widzi. Można gdzieś dodać link do google aby robot przejrzał tą subdomenę?

Drugie pytanie, bo główną domenę mam zaindeksowaną lecz zmieniłem metatagi i opis ale jeszcze bot nie odwiedził jej. Jak to przyśpieszyć?

Dzięki serdecznie za pomoc.

Trzeba jakoś połączyć Twoją niewidoczną stronę z czymś co już widać ... np. PiO - dodaj link w stopce :hi: Link możesz dodać również na innych forach, w katalogach, itd. ... im więcej dróg tym szybciej bot dojdzie ;)

Pozdrawiam :angry:

Dzięki Grim. Zadałem takie pytanie, gdyż swego czasu pamiętam, że ktoś mi starą stronę tak zlecał. Tylko nie wiem czy to było aby zaindeksowało stronę czy wtedy gdy wykrywało mi trojana i po usunięciu trzeba było zgłaszać www gdzieś.

Kup punkty w SWL rotacyjnym i podlinkuj strony

daros17 a mógłbyś coś więcej na ten temat? Obecnie tylko dodaję stronę do katalogów, małe efekty już widać ale wejść z nich na moją www niebardzo B)

SWL to System Wymiany Linków, są stałe i rotacyjne. Rotacyjne są do podlinkowywania wpisów, natomiast stałe do zdobywania linków stałych. Rotacyjne, to np: gotlink.pl, e-weblink.com natomiast stałe: linkme.pl, statlink.pl Kup na początek 5-10k pkt w jakimś rotacyjnym i zobacz jak to działa. SWL rotacyjny ma za zadanie zaindeksowanie strony.

@Grim

Oczywiście są inne sposoby, ale SWL może dopalić i będzie szybciej, wpisy w katalogu także powinien podlinkować

SWL to System Wymiany Linków, są stałe i rotacyjne. Rotacyjne są do podlinkowywania wpisów, natomiast stałe do zdobywania linków stałych. Rotacyjne, to np: gotlink.pl, e-weblink.com natomiast stałe: linkme.pl, statlink.pl Kup na początek 5-10k pkt w jakimś rotacyjnym i zobacz jak to działa. SWL rotacyjny ma za zadanie zaindeksowanie strony.

@Grim

Oczywiście są inne sposoby, ale SWL może dopalić i będzie szybciej, wpisy w katalogu także powinien podlinkować

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Tylko że strony i subdomeny są świeże, to czy to przypadkiem nie spowoduje, że wpadną w jakiś filtr? Obecnie stosuję do reklamy tylko dodawanie do katalogów, tak średnio po 10-15 na dzień. Nic więcej.

@Grim

Czyli mam w opisach mam linkować do strony? Bo nie każde katalogi chyba mi takie przyjmą wpisy :/

Chodzi mi abyś linkował podstrony z Twoim wpisem strony. Co do dopalania SWL, jeżeli będziesz robić z rozsądkiem, to nie masz się czego obawiać. Pamiętaj o katalogach, preclach dzięki którym zdobywasz linki, nie możesz opierać się o samym SWL.

Możliwości jest wiele ... głównie chodzi o zwrócenie uwagi na daną stronę, można:

- linkować: katalogi, fora, presell page, swl'e, wymiana linkami lub kupno miejsca na link, itd.

- pingować: wysyłać zaproszenia do odwiedzenia danego URL'a.

Pozdrawiam :angry:

P.S.

Jako że jesteś początkujący ... polecałbym Ci trochę więcej lektury nim się zaczniesz bawić w linkowanie :hi:

Z dwóch powodów:

- nieumiejętnie linkując możesz sobie tylko zaszkodzić,

- możesz stracić masę czasu na linkowanie strony a efekty będą marne ... bo nie masz wiedzy aby lepiej wykorzystać możliwości np. dobrych katalogów B)

Możliwości jest wiele ... głównie chodzi o zwrócenie uwagi na daną stronę, można:

- linkować: katalogi, fora, presell page, swl'e, wymiana linkami lub kupno miejsca na link, itd.

- pingować: wysyłać zaproszenia do odwiedzenia danego URL'a.

Pozdrawiam ;)

P.S.

Jako że jesteś początkujący ... polecałbym Ci trochę więcej lektury nim się zaczniesz bawić w linkowanie :hi:

Z dwóch powodów:

- nieumiejętnie linkując możesz sobie tylko zaszkodzić,

- możesz stracić masę czasu na linkowanie strony a efekty będą marne ... bo nie masz wiedzy aby lepiej wykorzystać możliwości np. dobrych katalogów :angry:

To może faktycznie zajmę się najpierw katalogowaniem. W między czasie poczytam o linkowaniu i innych metodach. Ewentualnie, jak stwierdzę iż nie dam rady to będę zmuszony komuś zlecić to B) Aczkolwiek wolę wszystko robić sam, pomału do celu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności