Skocz do zawartości

Co to jest SEO?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Jak w temacie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Czy SEO jest synonimem słowa "pozycjonowanie"? Napisałeś o optymalizacji. Budowanie bazy linków przychodzących jest jednym z elementów pozycjonowania, a czy jest też jednym z elementów SEO?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Można by polemizować ... SEO potocznie jest nazywane pozycjonowaniem ... bo dana pozycja to cel, dzięki któremu nasza strona będą na świeczniku zyska masę odwiedzających :hi:

Można patrzeć wąsko - jak na optymalizację kodu pod kątem silnika wyszukiwarek lub szeroko - jak na wszelkie techniki, które sprawią że strona zostanie przez silnik odebrana tak a nie inaczej = tak jak chcemy ... a wtedy linki też będą częścią optymalizacji - SEO B)

Pozdrawiam :angry:

ja bym się bardziej skupił na pełnym zdaniu w którym używa się określenia SEO. Z definicji to tylko i wyłącznie optymalizacja strony i nie ma nic wspólnego z linkowanie etc. Ale z racji że SEO zaczyna wykraczać poza dziedzinę tylko optymalizacji kodu witryny www można wliczyć do tego:

- marketing

- link popularity (nie mam tu na myśli SWL :P )

- szukanie niszowych słów fraz

- LT (obowiązkowo)

- copywriting

- tworzenie wielu ofert

- social bookmarking

- facebook etp.

Natomiast SEO nigdy nie było i nie jest pozycjonowaniem, ale pozycjonowanie może być składową w pakiecie SEO

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

SEO - działania zgodne z jakimś tam regulaminem wyszukiwarek (wujka?).

Pozycjonowanie - działania nie zgodne z jakimś tam regulaminem wyszukiwarek.

SEO nie równa się Pozycjonowanie.

To wszystko na kolejny temat typu "rzeka".

Tak samo może następny temat o "white/black SEO"?

Edit:

Pewnie czekacie/zaraz będziecie pisać, że czekacie - na zdanie Xann'a?

multikonto, recydywa

- marketing

- link popularity (nie mam tu na myśli SWL :P )

- szukanie niszowych słów fraz

- LT (obowiązkowo)

- copywriting

- tworzenie wielu ofert

- social bookmarking

- facebook etp.

Nie szalej tak, bo to jest już SEM (Search engine marketing).

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie wiem czemu, ale duża grupa osób pisząc w swoich ofertach SEO ma na mysli własnie ni mniej ni wiecej ale pozycjonowanie.

Zauważcie, że w wiki nawet jest:

Optymalizacja dla wyszukiwarek internetowych (ang. Search engine optimization - SEO; zwana także pozycjonowaniem, ang. Web Positioning) - działania zmierzające do osiągnięcia przez dany serwis internetowy jak najwyższej pozycji w wynikach wyszukiwania wyszukiwarek internetowych dla wybranych słów i wyrażeń kluczowych.

I teraz na dwoje babka wróżyła, jezeli ktoś przez optymalizację szuka poprawy w wynikach, to wtedy SEO faktycznie może być utożsamiane z pozycjonowaniem. Natomiast jezeli pozycjonowanie wybiega znacznie poza optymalizację, wtedy SEO nie jest już pozycjonowaniem, a wchodzi w skład tego pozycjonowania jako jeden z czynników jaki wpływa na poprawę tej pozycji :P

Ja osobiście uwazam, że SEO to tylko optymalizacaja i nic wiecej.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Niemcy to chyba tak nazywają: Suchmaschinenoptimierung, chociaż to nie znaczy dosłownie 'pozycjonowanie'. A samo słowo pozycjonowanie używane jest w marketingu ogólnie pojętym, np. jako pozycjonowanie marki czy rynku chyba w każdym kraju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności