Skocz do zawartości

Długość title, description

Orish

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim dlatego, żeby nie dawać w tych tagach wypracowań i nie nawalać słów kluczowych na setki :P Ogólnie ograniczenia są ... ale dopiero w momencie przegięcia są egzekwowane ... ja się np nie spotkałem z ucinaniem tych tagów, nie wiem ile znaków łapie ... ale wiem, że:

- im mniej słów w TITLE tym mniejszy podział ważności między te słowa = wpływa na pozycję,

- 2-3 sensowne zdania w DESCRIPTION to nie przegięcie ( nie wpływa na pozycję, ale może przyciągnąć uwagę użytkownika ),

- różne strony powinny być różnie opisane (zróżnicowanie tytułów i opisów).

Między innymi tymi zasadami się kieruję wypełniając te tagi :)

Pozdrawiam ;)

Oczywiście się z tym zgadzam, tylko w serwisach, gdzie w title częsty jest schemat np. "Nazwa artykułu - Nazwa serwisu" zawsze zdarzy się trochę artykułów o długich nazwach. Pytanie, czy w takim wypadku lepiej skracać je już na poziomie CMS-a, czy pozwolić, aby wyszukiwarka sama je skróciła?

Bzdura Grim, od pewnego czasu google premiuje długie title i nie wierzę ze tego nie zauważyłeś nawet gdy sam poszukujesz jakichś informacji. Im dłuższy tytuł tym lepszy. Najważniejsze słowa na początek, na końcu nazwa serwisu - to moja recepta na title :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ja nie wiem czy taka bzdura ... pewnie jest to związane z innymi czynnikami (np. wielkością serwisu) - sposobu optymalizacji i tego jaką drogą chcemy osiągnąć efekty - kiedy się idzie w zapytania wielowyrazowe, jak najbardziej warto zmieścić trochę więcej słów w TITLE, kiedy się idzie w konkretne hasło nie warto się rozdrabniać ... tak uważam i takie obserwacje posiadam :)

W moim odczuciu, kiedy mowa o konkretnych hasła ... im krótszy tytuł tym lepiej (ostatnio skracając tytuł stronkę podniosłem o kilka pozycji :) ).

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...

Spotkałam się ze zdaniem, że jeśli niektóre słowa z title wpisać wielkimi literami (te, na których najbardziej nam zależy), to wtedy łatwiej się na nie wypozycjonować. Jakie są wasze doświadczenia w tej sprawie?

Oraz: piszą, żeby nie powtarzać tych słów, które są w title potem w description. Jak z tym jest? Ma jakieś znaczenie?

Coś mi się wydaje, że faktycznie te artykuły, którym się porobiły dłuższe tytuły, jakoś lepiej stoją w wynikach wyszukiwania, ale może to tylko sugestia...

Chcę teraz wykorzystać długie tytuły i wielkie litery w title (jak się w tej kwestii dogadam z moją szaloną i upartą adminkąB), a tytuły na stronie w h1 wrzucać takie, żeby nie były zbyt długie dla czytelnika i żeby wyglądały schludnie. Ktoś z Was może stosuje takie rozwiązanie?

Duże i małe litery dla Google, to jedno i to samo.

Moim zdaniem, właśnie powinno się używać tych samych słów w tittle i descr.

Długość tytułu nie jest również, aż tak istotna.Znaczy, lepiej dać dłuższy tytuł, ale nie należy się spodziewać z tego nie wiadomo jakich korzyści B)

podczas optymalizacji i pozycjonowania obowiazuja pewne zasady jezeli myslimy o serwisie ,który ma nam sluzyc na dluzszy okres czasu bez obaw minusowych update, filtrow czy w miare stalych pozycji w wyszukiwarkach to ostatnie niestety trzeba czesto aktualizowac poniewaz konkurencja nie spi.

wiec :

Nie ma zadnego znaczenia czy uzyjemy wielkich czy malych liter chyba , ze chodzi o estetyke.

Tytul (title) powinien byc tematyczny do serwisu jaki oferuje strona czyli nazwa firmy-strony, czym sie zajmuje dana firma-strona i lokalizacja, zalecane jest pod wzgledem pozycjonowania nie wiecej niz 80 znaków ale jezeli chcemy stworzyc strone o wysokim page rank i nie interesuje nas jej pozycja to zalecane jest 150 znaków i oczywiscie nie uzywac dziwnych, zbednych znaków.

Opis mata (description) powinien byc tematyczny i sensowny i wlasnie to internaucie w duzym stopniu pomaga znalezsc to czego szuka w internecie. Pod wzgledem pozycjonowania nie powinien przekroczyc 200 znaków.

Slowa kluczowe (keywords) powinne byc sensowne , nie powtarzac za wiele razy (w przpadku podwójnych slów) i znow jak wyzej jezeli chodzi nam o dobra pozycje to nie wiecej niz 20 slów (czyli okolo 150-200 znaków) odzielonych przecinkiem a w przypadku jak nam zalezy na wysokim page rank i nie wazna pozycja to nawet i 500 znaków.

Opis strony powinien w duzym stopniu nawiazywac do tytulu, opisu meta i slow kluczowych.

To, ze krotkie opisy i tytuly pomagaja w pozycjonowaniu to wiemy od dawna ale na dluzsza mete nie ma to sensu poniewaz tak szybko jak sie pojawila dana strona tak samo szybko znika.

I oczywiscie powinnismy zadbac o linki do naszej strony.

Dzięki dzięki

Pytam dlatego, że właśnie czytam dzieło pt. Marketing z Google https://ksiegarnia.pwn.pl/6429_pozycja.html Książka jest z 2008 roku, ale uznałam, że ją przejrzę. To właśnie autor tej książki pisze o tych wielkich literach... Chcę sprawdzić, jak to jest teraz, bo zakładam, że od 2008 roku to się wiele zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności