Skocz do zawartości

Na prawde duże zarobki?

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jest, że na Adsensach - przynajmniej w Polsce - niewielu naprawdę zarabia jakies przyzwoie pieniądze. Reszta ciuła grosze.

Sa ludzie, którzy mają po klkanaście częśto odwiedzanych serwisów, ale ... oni zwykle nie bawia sie juz w Adsensy ( nie chcą zaśmiecac sobie stron) tylko robią większą kasę na czymś innym.

Da się zarobić konkretne pieniądze. Przykład podał kolega wyżej skoro jedna strona zarabia nawet 2 euro to 150 takich stron daje. Jakim kosztem i nakładem pracy to osiągniesz nie jestem w stanie ocenić.

Napiszę tak: mam paredziesiąt stron, które dają małe zarobki jednak wzięte razem do kupy dają wypłatę co miesiąc w kwocie jaką zachowam już dla siebie. Takich osób jak ja jest mnóstwo.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy zdarza się 'zwykłym śmiertelnikom' zarabiać 300 euro (lub podobną kwotę) na dzień?

Zwykłym raczej nie tylko tym co wiedzą co w trawie piszczy :P

dokładnie :D

nie jest to nawet takie trudne.

a dla dzieci, które chcą się podniecać zarobkami: https://www.hacktrix.com/google-adsense-money-generator/

Del cytat

Rozumiem czyli ilość stron, a nie wielkość?

Jeśli nastawiałbyś się tylko na AdSense, to małe strony mogą wygenerować spory dochód przy dużej ilości serwisów. Mając tylko 10 000 odsłon na witrynie i 50 witryn przy CTR 5% i kliku 0,05 jesteś w stanie zarobić 1250 euro. Dla niektórych to dużo, dla niektórych mało.

Co do CTR 1% to mało, chociaż może na forum to i dużo. Ja bym na forum nie wstawiał, bo się nie opłaca. Na małych stronach o wartościowej tematyce i odpowiednim rozmieszczeniu reklam, przy kilknastu tysiącach odwiedzin można uzyskać CTR powyżej 10%.

... Wystarcza spełnić kilka warunków: dobrze wpasowane jednostki - najlepiej 160x600 po lewej i 336x280 w głównej części strony (bez obramowania, tło w kolorze tła strony)...

Najlepsza droga do kasacji konta. Przekonałem się na własnej skórze:)

... Wystarcza spełnić kilka warunków: dobrze wpasowane jednostki - najlepiej 160x600 po lewej i 336x280 w głównej części strony (bez obramowania, tło w kolorze tła strony)...

Najlepsza droga do kasacji konta. Przekonałem się na własnej skórze:)

Otóż te jednostki zaleca nawet Google w poradach optymalizacjnych i samo zachęca do eksperymentowania z reklamami w celu zwiększania CTR. Na stronach Google jest nawet schemat, w jakiej cześci strony jest największa klikalność (m.in. lewy panel). Ludzie nie panikujcie. Nie dostaje sie bana za zoptymalizowane strony. Skoro mozliwe jest stworzenie jednostki bez ramki to znaczy, że jest dozwolone. Od 2 lat CTR dwucyfrowe (średnie) i jest ok. Google pisze też, że nie potrafią wskazac odpowiedniego CTR bo każda strona będzie miała inny. Przecież Google też zależy na wysokich zarobkach. Zobaczcie jak mają wpasowane reklamy w poradach. Bana dostają strony, które ewidentnie się o to proszą.

Chodziło mi o :

(bez obramowania, tło w kolorze tła strony)

Pogrubione było. Właśnie za zlewające się z tłem reklamy zarobiłem kasację konta. Fragment regulaminu:

..uczestniczący w programie Ad sense nie mogą:

...

Formatować zawartości witryny w taki sposób, aby nie odróżniała się od reklam.

Chodziło mi o :

Pogrubione było. Właśnie za zlewające się z tłem reklamy zarobiłem kasację konta.

"Aby reklama stapiała się z tłem, jej tło i obramowanie powinno mieć ten sam kolor, co tło strony w miejscu, w którym wyświetlana jest reklama. Jeśli witryna ma białe tło, a wydawca nie ma czasu na dobieranie kolorów reklamy, zalecamy stosowanie predefiniowane palety Świeże powietrze."

Żródło: https://www.google.com/adsense/support/bin/...mp;answer=17957

Myślę, że coś jednak innego przekombinowałeś na stronie.

Zarobiłeś bana za upodobnienie STRONY do REKLAMY (np. takie ustawienie menu, żeby wyglądało jak jednostka reklamowa) a nie odwrotnie (czyli jednostkę bez ramki z tłem w kolorze tła strony)! Przecież to jest tam jasno napisane...

Z tego co tu przeczytałam to widzę, że część z was korzysta z efektu skali i uzyskuje z tego przyzwoite zarobki.

A czy może się ktoś pochwalić ile serwisów prowadzi? Chodzi mi o to żeby mniej więcej się zorientować, przy jakiej ilości serwisów można liczyć na efekt skali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności