Skocz do zawartości

Na prawde duże zarobki?

Watt

Rekomendowane odpowiedzi

Można ich używać jednocześnie. Do tego, przynajmniej w moim przypadku, użycie intertextu nie obniżyło CTR w GA.

EDIT: nie doczytałem - jeśli chcesz pakować reklamy kontekstowe zarówno z adkontekstu i GA - wtedy nie wolno. Ale intertext, jak pisałem, może z GA współgrać.

Ja bym powiedział dokładnie odwrotnie.

Bo Adkontekst i AdSense MOGĄ sobie koegzystować na stronie. Muszą się tylko odróżniać wizualnie tak, żeby nikt nie pomylił jednych z drugimi.

Intertext moim zdaniem NIE MOŻE być używany razem z AdSense, bo pojawiające się dymki mogą zasłaniać boksy AdSense, co moim zdaniem może być naruszeniem regulaminu AdSense...

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Intertext moim zdaniem NIE MOŻE być używany razem z AdSense, bo pojawiające się dymki mogą zasłaniać boksy AdSense, co moim zdaniem może być naruszeniem regulaminu AdSense...

Tutaj przykład jak duży portal autocentrum wykorzystuje 3 opcje na raz (góra adKontekst lub rotacyjnie banner + AdSense pol lewej + "dymki" w tekście): https://www.autocentrum.pl/oceny/honda/civi...rowcy-583247212

No i?

Czy dowodzi to, że jest to stuprocentowo bezpieczne?

Ja nikomu nie polecę stosowania tych dwóch rozwiązań naraz, bo może powodować naruszanie AdSense. Nie musi. I pewnie nie będzie. Mnie jednak szkoda ryzykować kontem dla systemu reklamowego, który wcale dużo pieniędzy nie zarabia...

Kto nie ryzykuje nie zarabia proste. Gdyby każdy się zastanawiał na każdym kroku czy coś jest dobre czy nie to by nic z tego nie było. Jak wiadomo w regulaminach firm kontekstowych jest tyle haczyków ze trudno się do wszystkiego dostosować. Jak mają Cię zbanować to zawsze coś znajdą. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności