Skocz do zawartości

Zarabianie na katalogach

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opłaca się czy nie - odwieczne pytanie, Ci którzy chcą sprawdzić niech stawiają katalogi płatne, najlepiej INDEXU :)

Tyle że INDEXU bez własnych przeróbek kodu nie ma zaimplementowanych polskich płatności np. DotPay :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opłaca się czy nie - odwieczne pytanie, Ci którzy chcą sprawdzić niech stawiają katalogi płatne, najlepiej INDEXU :)

Tyle że INDEXU bez własnych przeróbek kodu nie ma zaimplementowanych polskich płatności np. DotPay :)

ale to drobiazg :P ma za to otwarty kod i mozna grzebać do woli :P

bez urazy M. :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przecież będziemy zarabiać tysiące na płatnym katalogu, to parę zł szkoda komuś na zlecenie wykonania płatności w katalogu.

Poleciłem INDEXU bo ten katalog jest mało popularny ( pewnie dlatego że trzeba przy nim grzebać ) a SEOkatalog to już gotowy produkt - dobry produkt z wsparciem dostępnym praktycznie 24 godz na dobę. Tylko mam wątpliwość czy hasło zawarte na stronie informacyjnej nie traci na znaczeniu "(...)masz pewność że nikt nigdy nie wykorzysta tego skryptu do tworzenia jakiegokolwiek masowego śmietniska"

wyborne i satyryczne kawały

Chwila chwila.

W Indexu mozna kupić wersję bez limitu tworzonych katalogów - IndexU Deluxe Unlimited Domain License - $1499. Razy nawet 3 zł = 4500 zł.

U Generała - postawisz 117 SEOKatalogów i wychodzi na to samo.

Ale zauważ - że od 118 w Indexu masz katalog za free!

Jeżeli zatem miałbym powiedzieć, który skrypt nie nada się na masówkę, to na pewno nie SEOKatalog. Bo tam ZAWSZE płącisz

Dlatego uważam, że jak ktoś będzie chciał spamować, że wybierze coś darmowego lub, jak ma wolne środki, Indexu czy inny skrypt, o którym nie słyszałem

Dokładnie.

Są tańsze opcje, a wręcz darmowe do tworzenia śmietnisk.

Wątpię by ktoś się posługiwał SEOkatalogami do tworzenia np. spamu pod SWL.

Swoją drogą zauważyłem ,że póki co wszystkie SEOkatalogi bardzo szybko indeksują moje wpisy, pojawiają się wysoko w wynikach, są świetnie zoptymalizowane, nie wiem skąd te przypuszczenia ,że to ,że ich tak dużo powstaje nie wróży nic dobrego, bo moim zdaniem zupełnie odwrotnie.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

stoi juz wiele SEOkow z SWLami w stopce :)

INDEXU ledwo kilka

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiele ? Tzn ile ? 50 ? 100 ?

Nie przesadzaj, kilka stoi to fakt ,bo sam widziałem. Zawsze się trafią jakieś czarne owce.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Przecież będziemy zarabiać tysiące na płatnym katalogu, to parę zł szkoda komuś na zlecenie wykonania płatności w katalogu.

No tak w takim przypadku zatrudnienie programisty to faktycznie drobiazg :)

A co do tej masówki - sezuza pięknie to wytłumaczył więc nie będę powtarzał :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ktoś tam wcześniej pisał, że kiedyś się opłacalo, a teraz (albo w przyszłości) już nie. Opłacalność z wpisów marna, ale są inne korzyści o których już wspomniałem wcześniej.

Co do tego kto będzie chciał płacić za wpisy to raczej będzie takich ludzi coraz więcej. Tyle spamu(niemoderowanych katalogów) powstaje, że do nich się nie opłaca dodawać wpisów z unikalnymi tekstami bo i takie katalogi nie przeżywają roku.

Co do katalogów moderowanych to tam z 95 % wpisów są odrzucane i tylko patrzyć kiedy właściciele przekształcą je w płatne.

Wprowadzenie opłaty przefiltrowuje spam i to chyba główna zaleta takich katalogów.

Ja sam będe chciał postawić sporą sieć takich katalogów(oczywiście różne IP) tylko z opłatami sms za 61 gr, albo przelew na sporą ilość po 20gr za wpis. Kasy z wpisów nawet nie liczę bo i tak więcej będzie choć by nawet z adsense, a główna korzyść jak dla mnie to dobre zaplecze :)

...a główna korzyść jak dla mnie to dobre zaplecze :)

Uważam, że jak będziesz upychać na stronie sporo linków, osoby zajmujące się profesjonalnie SEO będą Ciebie omijać.

Zauważ, że najlepsze katalogi mają linki nofollow.

planując opłaty pamietajcie ze np dotpay nie dopuszcza transakcji mniejszych niz 1,01 zł :)

Panowie płatne katalogi mają racje bytu tylko trzeba o nie dbać i je pielęgnować. Z czasem buduje się markę, która staje się synonimem słowa dobry :)

Najlepszym przykładem jest tutaj udzielający się Zgred i jego katalogi :D

Jak to mówią - bez pracy nie ma kołaczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności