Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - problem ze skatalogowaniem

iamthelaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku stycznia nająłem firmę do pozycjonowania mojej strony. Domena zarejestrowana w połowie listopada 2009, zawartość widnieje na niej od początku grudnia. Witryna jest bez flasha, przeszła validator niemal bez zastrzeżeń, treści nie jest kosmicznie dużo, ale nie jest też tragicznie, meta tagi ok, page rank=2. Pozycjonowanie odbywać ma się na 3 frazy: 19000, 28000 oraz 70000 wyników. Sprawdzam wyniki niemal codziennie i po dziś dzień strona na zadane frazy nie została w ogóle skatalogowana. Ok 95% html'i ze strony jest skatalogowanych w google i to praktycznie od końca grudnia. Po wpisaniu nazwy firmy jest ona na pierwszym miejscu w wynikach. Moje pytanie jest następujące, czy nie minęło wystarczająco dużo czasu żeby strona została chociaż skatalogowana te frazy? Zaznaczam - nie ma i nie było jej w ogóle w wynikach.

Po ilości wyników wnioskuję, że frazy są b. łatwe. Bardzo możliwe, że mogłeś nabawić się filtra w przypadku nieróżnicowania anchorów. :)

Jako, że nie podałeś adresu strony (masz ku temu prawo) to wejdź na search.yahoo.com i wpisz linkdomain:twojastrona (zmieniając twojastrona na adres bez www), a nam podaj ile "Inlinks" Ci zwróciło. Będziemy mieli mały wykładnik wartości SEO, a raczej podlinkowania.

Po ilości wyników wnioskuję, że frazy są b. łatwe. Bardzo możliwe, że mogłeś nabawić się filtra w przypadku nieróżnicowania anchorów. :)

Jako, że nie podałeś adresu strony (masz ku temu prawo) to wejdź na search.yahoo.com i wpisz linkdomain:twojastrona (zmieniając twojastrona na adres bez www), a nam podaj ile "Inlinks" Ci zwróciło. Będziemy mieli mały wykładnik wartości SEO, a raczej podlinkowania.

Adresik: 26062083.jpg

inlinks: 54

Nie ma filtra raczej.

Po ilości wyników wnioskuję, że frazy są b. łatwe.

To teraz różnie bywa, czasem na frazy nawet bardzo niszowe, gdzie konkurencja nie jest zbytnio pozycjonowna, ale za to są stare domeny ze starymi linkami, bardzo ciężko je przebić, ale mimo wszystko powinno ją gdzieś tam znajdować.

Na XXXXX znajduje :) - Edit: usunąłem na prośbę autora tematu

Mało linków ma, a PR obecnie wiele nie mówi...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No wiesz jak płacisz za wyniki to tak czy owak kiedyś będą musieli coś zrobić, żeby otrzymać za robote cokolwiek. Najlepiej jest zapytać się ich o efekty :P, fakt że to wkurza ale mobilizuje ;]

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

Szczerze mówiąc to robią Cię w chu.... :P

Ja w 2 tyg. mam 5000 linków w Yahoo.

Z swla albo site wida??? ;)

Linków nie musi być dużo... ważne jakie to linki, ale 54 to nieco mało.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Zapytaj się ich jak oni to widzą i kiedy możesz spodziewać się pierwszych wyników i wtedy decyduj. Linków naprawdę jest mało...
No wiesz jak płacisz za wyniki to tak czy owak kiedyś będą musieli coś zrobić, żeby otrzymać za robote cokolwiek. Najlepiej jest zapytać się ich o efekty ;), fakt że to wkurza ale mobilizuje ;]

Rozmawiam z facetem mniej więcej co 2 tygodnie i odpowiedź zawsze ta sama, że prędzej czy później domena wskoczy, że dodają do katalogów i praktycznie tyle, o innych działaniach nie wspominał, ja w zasadzie też nie pytałem, mam na głowie masę innych rzeczy i stąd też chciałem mieć z głowy chociaż kwesię pozycjonowania. Na początku mówił, że frazy dość łatwe (bo i wyników rzeczywiście kosmicznie dużo nie jest) i nie spodziewa się problemów, jak widać chyba się mylił. A wkurzać pewnie i wkurza, tylko pytanie kogo bardziej, myślę, że finansowo jednak bardziej mnie :P

Z wartościowej mocnej domeny, pasuje? :P

Czyli sitewida ;) tak jak napisałem, w sumie z jednej to raczej bezpiecznie, ale w ciągu 2 tygodni kilka dużych sitewidów może się wiązać z pewnym ryzykiem.

... że dodają do katalogów i praktycznie tyle, o innych działaniach nie wspominał, ja w zasadzie też nie pytałem, mam na głowie masę innych rzeczy i stąd też chciałem mieć z głowy chociaż kwesię pozycjonowania. Na początku mówił, że frazy dość łatwe (bo i wyników rzeczywiście kosmicznie dużo nie jest) i nie spodziewa się problemów, jak widać chyba się mylił. A wkurzać pewnie i wkurza, tylko pytanie kogo bardziej, myślę, że finansowo jednak bardziej mnie ;)

po ostatnich zmianach algorytmów to może być czasem złudne, bo niektóre frazy są czasem sporo trudniejsze niż by się wydawało, ale samymi katalogami to może być za mało wg. mnie...

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności