Skocz do zawartości

Czy komuś się udało zbić kokosy na stronach/portalach?

Bobi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do doświadczonych webmasterów. Chciałbym się dowiedzieć czy komuś stąd udało się zbić przysłowiowe "kokosy" na portalach, stronach internetowych? To jest ciężki chleb. Wiele się mówi, często na przykładzie NK, że wystarczy zrobić "portal", przecież Ci z NK sprzedali ją za 160mln. Czy komuś jeszcze udało osiągnąć sukces? Bo mam wrażenie, że lata 90-te, czasy kiedy można było wystartować już minęły. Teraz rynek jest tak zapchany, że nie ma lekko...

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W latach 90 to wystartować mogłeś z sprzedażą kaset z leżaka, lub łóżka polowego :P Przynajmniej w Polsce.

Z największych niedawnych start up'ow np https://www.facebook.com/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

160 ml to niezła kasa nawet nie chce mi się o tym myśleć :P siedzę w tym shit-cie od 2000 roku a pieniądze o których wspominasz to dream. prowadzę 2 servisy i do tego jeszcze 13 innych stronek(wszystko po ang), pracuje około 8 godzin dziennie, zarabiam około 5000 pln tygodniowo. Ale powiem uczciwie jak bym dziś miał zacząć od nowa to nie wchodził bym w to.

Ja chciałem wejść na rynek stron internetowych jako webmaster, ale po pewnym czasie zwątpiłem. Nie miałem zbytnio doświadczenia w robieniu stron.

Poznałem co prawda css, js, html, php, Java(JSP), C# i bardzo dobrze C++ - ale bez większego doświadczenia, to ciężko o pracę czy jakieś zlecenia.

4 miesiące temu ogłosiłem na necie, że za 650-850zł podejmę się zrobienia każdego portalu. W końcu ktoś się nade mną zlitował i kazał mi zrobić portal internetowy.

Miałem zrobić wszystko (samodzielnie), tj. style, kompletną grafikę (optymalną dla css sprites), skrypty JavaScript, optymalną bazę danych, wypasione forum, układ stron i przede wszystkim rozbudowane panele administracyjne. Tam było jeszcze zastrzeżenie, że strony użytkowników mają w pełni obsługiwać komunikacje za pomocą httprequestów, być generowane nie tylko w bazie danych ale też w postaci czystego htmla (oszczędność skryptów serwera) a mimo to mają mieć dynamiczną treść. Portal miał być kompatybilny z przeglądarkami od IE 5.0 włącznie.

Jako, że to było moje pierwsze zlecenie wziąłem 800zł (dostałem co prawda 200zł napiwku :P ).

Portal ten widnieje pod nazwą

https://obserwowani.pl

Potem dostałem kolejne zlecenie, tym razem umówiliśmy się na 1200zł i pracuję nad portalem podobnym do iGoogle ale w moim odczuciu znacznie bardziej wypasiony. Wręcz bijącym iGoogle na głowę (wiem jak to brzmi ;) ).

Dla siebie próbowałem zrobić 2 strony i żadna nie wypaliła. Jedną o grach strategicznych a drugą o monitorach. Chyba pozostanie mi stonki na zlecenia ;). Jeszcze z małym doświadczeniem ciężko o robotę. Jak będę robił w sumie 2-3 portale na miesiąc, to może starczy na życie :(.

Jest dużo informacji w sieci, tylko trzeba nauczyć się czytać, a nie wierzyć w plotki. Po pierwsze żaden z założycieli Naszej Klasy nie zobaczył nawet kilkunastu% z tych 160 mln. Po drugie - zależny co należy rozumieć pod słowem kokosy. Dla jednego samodzielnie prowadzony portal dający 10 000 przychodu (nie zysku) to złapanie Pana Boga za nogi (zostaje 5-7K za włożoną pracę), Dla innych 50 000 miesięcznie na czysto to inwestycja zbyt mała, żeby warto w nią wkładać?.

Powiedz co masz na myłśi pisząc kokosy (konkret sumy itp), a ja powiem Ci więcej :D

Jest dużo informacji w sieci, tylko trzeba nauczyć się czytać, a nie wierzyć w plotki. Po pierwsze żaden z założycieli Naszej Klasy nie zobaczył nawet kilkunastu% z tych 160 mln. Po drugie - zależny co należy rozumieć pod słowem kokosy. Dla jednego samodzielnie prowadzony portal dający 10 000 przychodu (nie zysku) to złapanie Pana Boga za nogi (zostaje 5-7K za włożoną pracę), Dla innych 50 000 miesięcznie na czysto to inwestycja zbyt mała, żeby warto w nią wkładać?.

Powiedz co masz na myłśi pisząc kokosy (konkret sumy itp), a ja powiem Ci więcej :D

dla pokemona 10zł na czysto to juz kokos :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Portal ten widnieje pod nazwą

https://obserwowani.pl

(Zakładając, że to nie jest podpucha ... że wszystko od podstaw - samemu za 800 PLN +200 PLN napiwku)

Z takimi umiejętnościami możesz zarabiać kokosy = na takim poziomie, że Ci pieniędzy na życie nie zabraknie :D

Przemyślałbym jednak cennik usług ... bo może się zdarzyć tak, że za 1500 PLN będziesz bity miesiąc w kodzie siedział ... a mógłbyś w tym czasie zarobić kilkukrotnie więcej :( Umiejętność tworzenia stron - dobrych stron, a nie w ogóle stron - to cenna umiejętność i wypada szanować swoją pracę :D

Pozdrawiam B)

Znam gostka, który wyciąga całkiem niezłe pieniądze z programów partnerskich ( 4000 -9000 mc).

Ale ma uruchomionych kilkanaście serwisów i umowy z 18 programami partnerskimi.

Czyli na PP ( a nawet na Adsense) też mozna zarobić - przynajmniej na utrzymanie - ale trzeba działac na dużą skalę.

Nie że masz 1 czy 2 serwisy i już chcesz zbierac kokosy.

Weź udział w szkoleniu, i naucz się pozycjonować!

Zawsze są dobre domeny! Zobacz jak sie ich szuka!

https://Wolne-Domeny-Internetowe.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności