Skocz do zawartości

Czy komuś się udało zbić kokosy na stronach/portalach?

Bobi

Rekomendowane odpowiedzi

Projekty w necie jakie nie były by to są jak wino im starsze tym więcej zarabiają.

Nikt jeszcze nie zarobił tu dużo kasy w jeden dzień. trzeba pracy pracy pracy i wytrwałości a grosz do grosza i będzie na zalewajkę.

No cóż, z ust mi to wyjąłeś. Wszyscy się naczytają o milionach naszej klasy, facebooka, każdy ma wielkie plany i niesamowite oczekiwania, a prawda jest taka że większy sukces takiego projektu, robionego przez pół-amatora bez większych nakładów finansowych to jak wygrana w totolotka.

Sukces, z definicji, nie może być udziałem wielu.

Początkowy rozmach i zapał ulatnia się po paru miesiącach a im większe i bardziej ambitne plany tym większe rozczarowanie jeśli po jakimś czasie okazuje się że interes nie tylko na siebie nie zarobił, ale jeszcze jesteśmy stratni nie licząc ogromnej ilości poświęconego czasu.

Na początku trzeba zaakceptować to że działa się w trochę mniejszej skali, stopniowo wypracowywać sobie metody i rozwiązania, które będą przynosić nam dochody. Konkretne zyski przychodzą z czasem, ale większość ludzi nie ma na tyle cierpliwości i samozaparcia aby do nich dojść.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po Waszych wypowiedziach widzę, że z tymi portalami i stronkami nie jest różowo.

Czyli nikomu nie wypalił żaden portal w takim stopniu, żeby z tego tytułu miał jakiś porządny (>20 tyś/mc) grosz? Oczywiście pomijam użytkownika który zarabia 25 tyś. miesięcznie - jemu się udało.

Biorąc pod uwagę opinię webmasterów, którzy praktycznie jednogłośnie krzyczą, że na stronkach biją kokosy i jaki to cudowny biznes, myślałem, że będzie ciut lepiej...

Źle myślałem :).

Powiedz co masz na myłśi pisząc kokosy (konkret sumy itp), a ja powiem Ci więcej :D

Myślałem nad 100-200k uu dziennie, co by się przekładało pewnie na dobre zarobki...

Myślałem nad 100-200k uu dziennie, co by się przekładało pewnie na dobre zarobki...

Nie myśl wartościami pośrednimi ja się pytałem o pieniądze, sumę, a nie o UU.

czy wiesz, ze w samej Polsce pomiędzy powiedzmy portalem z grami i wierszykami a finansowym przy takiej samej ilości UU rozbieżność w zarobkach może być około 30-to krotna?.

• 2 tygodnie później...

Nie wiem jak to ludziom pieniądze powszednieją, że zarabiając po 8-10 kół na miesiąc, myśląc że mają mało

jeszcze się rozglądają wokół za kokosami. Te 10 kół to już kokosy, za siedzenie z tyłkiem na kanapie w swoim domu

słuchając muzyki jakiej się lubi, nie słuchając za to szefa :)

Sam charakter pracy jest wartością samą w sobie, ale jak jeden z przedmówców napisał, że tylko siedzisz i coś tam sobie skrobiesz - ogólnie nuda ;) , prawda jest taka ile byś nie miał, zawsze możesz mieć więcej, a i tak będzie mało, jakiej roboty byś nie miał zawsze chciałoby się mieć lepiej :P

Kokosy na stronach portalach i innych www - czy można zarobić?

Dobre pytanie, biznes jak każdy inny tzn: żeby donieść sukces trzeba spełniać określone warunki, odsyłam do literatury. jest jej dużo.

Jednak chciałem napisać o czymś innym.

Znajomy dał ogłoszenie zlecę wykonanie strony, przyszło 40 ofert. strona firmowa, średnia 20-30 podstron, galeria.

Oferty od 50 PLN do 3000, nie wierzyłem sam dałem ogłoszenie w anosach i co to samo telefony się rwą najniższa cena 80 PLN jakiś student do 2000.

Czy można zarobić?

No trzeba mieć markę, robić dobre rzeczy i pracować. Jak w każdym biznesie. kiedyś pokazywano twórce Macdonalda, czy innych krezusów starej gospodarki jako wzory zrobionych fortun.

To jest odpowiedź - jesteś dobry wszędzie zrobisz pieniądze.

np: pewien prezes doskonale dobiera sobie ludzi działa w handlu zarabia jakieś 30 tys miesięcznie w pracy uczy się arabskiego teraz.

pozdarwiam krezusów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności