Skocz do zawartości

Za co dostalem filtr od Google?

softnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem administratorem serwisu naturyzm.edu.pl. Niestety - witryna ta nie wystepuje i nigdy nie wystepowala w wynikach wyszukiwania dla slowa "naturyzm". A jesli juz to pojedyncza podstrona znalazla sie na 130 miejscu :/ Wczesniej serwis byl dostepny pod domena naturyzm.net.pl ale zrezygnowalem z niej sadzac, ze ten nowa bedzie bardziej adekwatna.

Witryna zostala uruchomiona 27 pazdziernika 2009 roku. Natomiast 25 stycznia 2010 roku nastapila zmiana domeny.

Wczesniej podejrzewalem, ze powodem moze byc Duplicate Content, jednak usuniecie zawartosci (blad 404) dla naturyzm.net.pl tez nie rozwiazalo problemu. Sprawdzilem czy strona nie zostala uznana za farme linkow. Wszystkie linki zewnetrzne maja rel=nofollow.

Strona nigdy nie byla katalogowana Adderem, ani tez nigdy nie uczestniczyla w SWL. Nie ma tez na niej zadnych ukrytych tresci.

Tak wiec... rece opadaja :/

Czy mozna poprosic co Waszym zdaniem jest ze strona nie tak?

Pozdrawiam

masz 11176 linków i to wszystko z jednej srtony https://www.naturyzm.com.pl/ ? jak widać nie dodaje ci to jakiejś wartości no i do tego ten duplicate content i to z wielu stron ( nieładnie). Strona która jest na 1 miejscu na troje słowo to https://www.naturyzm.org.pl/ wygląda znacznie lepiej unique content i linki wyglądają jakoś naturalniej z wielu domen. NIEZLY BALAGAN

masz 11176 linków i to wszystko z jednej srtony https://www.naturyzm.com.pl/ ? jak widać nie dodaje ci to jakiejś wartości no i do tego ten duplicate content i to z wielu stron ( nieładnie). Strona która jest na 1 miejscu na troje słowo to https://www.naturyzm.org.pl/ wygląda znacznie lepiej unique content i linki wyglądają jakoś naturalniej z wielu domen. NIEZLY BALAGAN

1. Tak jest skonstruowany naturyzm.com.pl, ze link widoczny jest na wszystkich podstronach. Jesli inni koledzy uwazaja, tak samo jak Ty usune link z naturyzm.com.pl

2. Duplicate content oficjalnie jest z wielu stron. A nieoficjalnie z czterech (jak dobrze licze). Google moze sie przyczepic do trzech.

3. Naturyzm.org.pl wyglada znacznie lepiej? Naturyzm.org.pl jest takze moim serwisem i szczerze mowiac strona ta wyglada na mocno przestarzala. Kiedy robilem naturyzm.edu.pl to z ewentualnym zamiarem, ze zastapi ona naturyzm.org.pl

3. Naturyzm.org.pl wyglada znacznie lepiej? Naturyzm.org.pl jest takze moim serwisem i szczerze mowiac strona ta wyglada na mocno przestarzala. Kiedy robilem naturyzm.edu.pl to z ewentualnym zamiarem, ze zastapi ona naturyzm.org.pl

Z mojego doświadczenie to przestarzały widok możesz zmienić za jakieś 30$ na bajeczna stronę. dlaczego koniecznie chcesz zamienić zdrowo wyglądająca stronę na te druga "chora", nie chce być niegrzeczny ale poco poświeciłeś swój czas na budowanie strony z zamiarem ze ja zmienisz na inna domenę , dziwne to

Z mojego doświadczenie to przestarzały widok możesz zmienić za jakieś 30$ na bajeczna stronę. dlaczego koniecznie chcesz zamienić zdrowo wyglądająca stronę na te druga "chora", nie chce być niegrzeczny ale poco poświeciłeś swój czas na budowanie strony z zamiarem ze ja zmienisz na inna domenę , dziwne to

Nie ma w tym nic niegrzecznego i dziekuje za cenne uwagi ;) To raczej nieznajomosc tematyki SEO. Napisalem, ze robilem ja z "ewentualnym zamiarem". Pare madrych ludzi przekonalo mnie aby nie niszczyc witryny naturyzm.org.pl gdyz moze ona byc elementem zaplecza. Podobno bardziej oplaca sie zrobic druga witryne pod nowa domena i ja pozycjonowac za pomocy pierwszej (tj. naturyzm.org.pl).

No wiec tak zrobilem - dodalem linki do serwisu naturyzm.EDU.pl z serwisow naturyzm.ORG.pl oraz naturyzm.COM.pl

Czy to mozliwe, ze z tego powodu na naturyzm.EDU.pl zostal nalozony filtr? A jesli tak, to rozumiem, ze musze usunac te linki?

Pozdrawiam

Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności