Skocz do zawartości

Pytanie dla znawców flash, scrip action,

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zrobić na jednym z moich serwisów dynamiczny obrazek, który zmieniał by się płynnie w zależności od wartości.

Niezdradze na forum publicznym co to dokładnie za obrazek, ale wyobraście sobie "koło" którego wielkość zmienia się płynnie w skali -20 do +20.

Oczywiście koło to zmienia wygląd dynamicznie w zależności od tego jakie baza ma wartości.

Do jakiego znawcy mam się zgłosić? Od flasha czy od action script?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Flaszowiec [dobry] zna action script z kolei sam action script bez flasha na nic się zdaje, bo jest to język napisany właśnie pod flasha.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No actionscript to część flasha.

To koło ma być vectorem czy obrazkiem?

Nie chce mi się odpalać flasha, ale jeśli to ma być wartość z bazy w zakresie od -20 do +20 to użyj:

_xscale = wartość
_yscale = wartość

I przypisz to do jakiegoś eventa.

A żeby to przejście było płynne - tzn np. z 0 do 20 to wrzuć to do jakiejś pętli i zwiększaj o 1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności