Skocz do zawartości

Jakimi anchorami linkować zaplecze?

kazek1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dyskusja - jak dla mnie z lekko dziwaczna - bo przecież zaplecza - że się tak wyrażę - tak na prawdę nie pozycjonuje się, tzn. nie jest najważniejsze osiągnięcie jakiejś pozycji, ale się "dopala", żeby zaplecze chwyciło jakąś wartość przez posiadanie backlinków. A potem już można kombinować w każdy przypadku inaczej, w tym i żonglować odpowiednio anchorami, walczyć o pozycję itd., jeśli ktoś ma czas i ochotę, dana zapleczówka daje "widoki".

I jeśli z takiego założenia się wychodzi, to na jakie anchory będą backlinki może mieć znaczenie drugoplanowe.

Jest patent na to, aby strona zaplecza nie przeskoczyła docelówki w serpach. I nie jest to 301. Bardzo fajnie wygląda zaplecze, jeśli linkujemy je jedynie z mocnych stron - z wysokim PR. Niektórzy zaczynają od np. katalogów z niskim PR a potem zaczynają luinkować z katalogów z wysokim PR - zbiera się masa linkow - słabych i mocnych, które potrafią wypozycjonować zapleczówke. Sprawdziło się w praktyce dodawanie jedynie do mocnych katalogów i precli z PR 3+ i wyżej. Mamy wprawdzie mniej linków ale za to uzyskamy wysoki PR i niską pozycję w serpach - proste.

A odnośnie anchorów - przynajmnij dwa takie same jak fraza pozycjonowana powinny być. I sporo bliskoznacznych - warto też wpisywac zwykłe urle i np "więcej" aby ukazać naturalność linkowania.

Nie cierpię spamerów!

najlepsza opcja to linkować zaplecze na podobną frazę z jakimś nieistniejącym rozszerzeniem. np opony, zaplecze linkujemy np na opony mózgowe ( znany patent) opony pcim górny, opony xxcx, opony do hulajnogi czy podobnie wybitne hasła. To że zaplecze osiągnie topy trudno :)

• 5 miesięcy temu...

chodzi o utrzymanie jednej tematyki linków choć uważam to za nie naturalne i dobre na krotka metę masz z zaplecza tylko kilka linków do swojej strony glownej dla przykładu o oponach a do strony zapleczowej 1000 -10000 lub jeszcze wiecej :-) i wszystkie o podobnym temacie i archorach jak do glownej. Archory powinny pasować do tematyki strony zapleczowej a nie dokladnie wchodzacych w dokladnie taki sam temat jak.strony glownej

nomico a jesli moja strona jest o grach przegladarkowych to co mam napisac? Gry przegladarkowe wroclaw? Gry przedlarkowe Counter Strike? i co z tym o co pytal Markotny?

jak strona główna jest o grach przegladarkowych to robisz zaplecze o grach planszowych , grach karcianych, gry zespolowe itp i linkujesz zaplecze z takimi archorami pasujacymi do tematy strony :-) zaplecza Jedna rzecz jest ważna duża różnorodność fraz czym większa tym lepsza:-) Bo sam weź na logikę jak wygląda 100 linków z fraza - gry w szachy- a jak wyglada 100 linkow z 50 rożnymi archorami co wygląda bardziej naturalnie

A z zaplecza do glownej linkujesz na interesujące cie frazy i tez proponuje z 20 :-) roznych

@Markotny ja tam nie kombinuje i nie wiem, na logike biorac google się opiera na słowach a nie na bezsensownych kodach czy zbiorach liczb wiec nie rozumiem takie typu wyszukiwania bo jesli ma to byc unikalnosc to dlaczego nie jaki link taka zawartość strony. Ale nie wiem i nie zamierza sprawdzac

A poleci ktos moze jakis darmowy program albo stronke do sprawdzania backlinkow (w sumie moze byc tez nie darmowy ale nie drogi) ??? W seostation pokazuje mi tylko ilosc backlinkow, a nie skad one pochodza. Probowalem ahrefs.com ale to tez platne i to nie male pieniadze.

Education is important, but big biceps is importanter.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności