Skocz do zawartości

Filtr jeśli rzeczywiście, to strasznie DŁUGI!

Valof

Rekomendowane odpowiedzi

Domena i forum od: listopada 2008

Zauważony spadek: kwiecień 2009 lub troszkę później

Ile linków: 226 do strony głównej (narzędzie dla webmasterów)

Zindeksowane: 118000 stron

Skrypt: Vbulletin+vBSEO

Znaczenie słów kluczowych (pozycjonowanych) wg narzędzi dla webmasterów: volta,forum,counter-strike i steam_0 mają najwyższą wartość (jedynie ostatnie słowo jest tu zbędne)

Sitemap: jest - w xml i od dzisiaj jako strona dla użytkownika (w php)

adres: https://volta-sq.pl

Jak to wygląda? Pod

Volta volta-sq.pl

Moja strona jest na 4-5stronie

Przy wpisaniu volta-sq.pl jest pierwsza (chociaż bywała np. 3)

Przy keywordach jak

"volta" - 69miejsce (wyprzedzają ją nawet reklamy na innych forach i sklepy internetowe, oraz blogi!)

"forum cs" - 67miejsce

"forum counter-strike" - 65miejsce

"poradniki cs" - 67miejsce

Czasami strona skacze (z dnia na dzień) między 4, a 7 stroną (pod "volta) i czasami znika na chwile (ale pod site: jest dalej).

Stawiam 99% że to filtr - czy oby na pewno? Jakieś rady jak się go pozbyć? Jednak trochę kosztował skrypt vB i vBSEO, linków dużo nie ma, a google dalej ma jakiś problem...

PS. Napisałem o ponowne rozpatrzenie wczoraj, ale stawiam, że to nic nie da.

Przecież chyba same wygasają, a ponowne rozpatrzenie (co zrobiłem 3dni temu) pomaga to przyśpieszyć JEŚLI usunięto przyczynę filtra.

Mógłby ktoś mi powiedzieć/doradzić co jest nie ze wskazówkami google dot. seo? Z gór dziękuje.

Strona była podlinkowana (i jest) pod ok 4-5 fraz w serwisach linkme, e-weblink i przez chwile był w gotlink i seomatik :)

ustawienia: po 4linki dziennie, max 100 linków. Frazy wymienione w 1st poście

Nie wydaje mi się, żeby lekarstwem na filtra było zgłaszanie strony do ponownego rozpatrzenia - to służy chyba tylko do zbanowanych stron.

Z własnego doświadczenia wiem, że filtr ustępuje sam z siebie - gdy zostanie szybko usunięta przyczyna jego nałożenia - miałem tak na przełomie stycznia/lutego - 3-tygodniowy filtr spowodowany zbyt dużym dopaleniem z SWL'a i zapleczówek (11tys. BL na 1-miesięczną domenę) - linki zostały usunięte a po 3 tygodniach filtr zdjęty automatycznie.

Nie ma filtrów na stałe przecież

no chyba nie ma - jedna moja stronka to prawie dwa lata w filtrze - po tym czasie wróciły frazy i nawet PR z 0 na 4

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 4 tygodnie później...

Forum uzyskało PR 4, czy to może zapowiadać koniec filtra? Bo cały czas stawiałem, że w tym kwietniu filtr będzie miał rok.

Forum miało PR 3 od roku (gdzieś od marca 09'), ostatnio gdy zauważyłem, że zdjęcie wszystkich SWL źle robi, wróciłem do linkowania, ale na więcej fraz, oraz na więcej stron takie jak sitemap, główna, kilka tematów itd.

To nie pozostaje nam nic innego jak pogratulować :)

Jak teraz czytam wątek to widzę sporo wypowiedzi z gatunku 'Wszystko przepadło, filtry są wieczne'.

Ale widzę, że do końca wierzyłeś w zdjęcie filtra i się udało ;)

To może teraz pochwalisz się, co zmieniłeś, że Ci go zdjęto? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności