Skocz do zawartości

Instalacja DirectAdmin na VPS Hekko + nameservery

Marcin Elo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się tym bawił ? Mam mały problem i nie do końca wiem co zrobić.

DA zainstalowąłem z domeną 111.com pomyslnie/ eth0 zmieniłem na venet0:0

W HyperVM dodałem 111.com i ustawiłem na niej nsy ns3 i ns4.

W DA wszedłem w Administrator Settings i było tam ustawione IP HyperVM na Server's Hostname wiec zaminiel mto na 111.com

a nameservery zamienlem na ns1.111.com ns2.111.com

niestety gdy chce wejsc na 111.com to pojawia sie blad ze nameservery nei oblusugja. Krótko mówiąc DA działa, ale nie mogę podłączyć domeny głównej żeby działa, przeglądam forum DA i nie mogę znaleść rozwiązania.

Ratunku ;)

seo is dead

nowa instalacja ? świeża ? jesli tak to propagacja nowych DNSow trwa ok 48 godzin ;)

poza tym HOSTNAME to nei to samo co NAZWA DOMENY. Jesli system chce HOSTNAME nalezy wpisac np. lolek.111.com a nei samo 111.com

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

host -t NS 111.com

111.com name server ns2.dns-net.ch.

111.com name server ns1.dns-net.ch.

DNS Twojej domeny nie wskazują na VPSa.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

host -t NS 111.com

111.com name server ns2.dns-net.ch.

111.com name server ns1.dns-net.ch.

DNS Twojej domeny nie wskazują na VPSa.

To był tylko przykład, domena jest inna.

Dobra wracając do tematu.

DA jest zainstalowane na pewno dobrze na VPSie, ping np na google.com z roota też działa. Cała kwestia jest w samym ustaieniu hosta na DA z poziomu Admina [mam poziomy Admin/Ressler/User]. Więc pytam nie o samo działanie VPS tylko konkrtnie o to co ustawić w DA

seo is dead

1. Nie cytuj bez potrzeby.

2. Nazwę domeny podajesz podczas instalacji, DA większość ustawień tworzy sam, na ustawieniach domyślnych wszystko powinno chodzić.

3. Sprawdź raczej, czy wszystko ok. z DNS domeny.

4. jw. (arek_inc)

https://hosthost.pl

na ustawieniach domyslnych w 'administrator settings' zamiast domeny było IP od HyperVM. Zmieniłe mto ręcznie zatem.

Zdaje się, że coś z ustawieniami w samym panelu Admina DA trzeba zmienić ale nei bardzo mogę zrozumieć co tam jeszcze do zmian pozostało

seo is dead

Apache is functioning normally

wszystko ładnie chodzi, nie rozumiem, w czym jest problem.

u mnie jest:

"Podczas sprowadzania URL-a: https://hosthost.pl/

wystąpił następujący błąd:

Nie można ustalić adresu IP hosta o nazwie hosthost.pl

Serwer DNS zwrócił następującą wartość

Server Failure: The name server was unable to process this query.

To oznacza, że:

Serwer cache nie jest w stanie polaczyć się z hostem o nazwie wymienionej w URL.

Sprawdź czy podany adres jest poprawny."

Jak rozumiem jeszcze się dnsy nie odświeżyły.

Ale tak czy inaczej nadal ma mproblem. Gdy dodam teraz nową domenę [z poziomu usera] to jakich nameserverów będzie ona uzywać? ns.1hosthost.pl czy może tych od hekko ?

seo is dead

Pierwsze zdanie z:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=661610

;)

Ale tak czy inaczej nadal ma mproblem. Gdy dodam teraz nową domenę [z poziomu usera] to jakich nameserverów będzie ona uzywać? ns.1hosthost.pl czy może tych od hekko ?

Nie ma to znaczenia, jeśli masz tam DNS (a masz), to możesz podawać hostname, ns od hekko lub ns1. hosthost.pl (jeśli go stworzyłeś).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

nowa instalacja ? świeża ? jesli tak to propagacja nowych DNSow trwa ok 48 godzin ;)

poza tym HOSTNAME to nei to samo co NAZWA DOMENY. Jesli system chce HOSTNAME nalezy wpisac np. lolek.111.com a nei samo 111.com

Oke jto przeoczyłem ale widac masz rację ;)

Tylko co to jest hostname w tym wypadku konkretnym? Instalka jest czysta zupełnie mam tlyko domenę hosthost.pl i nic więcej.

seo is dead

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności