Skocz do zawartości

szkolenia z pozycjonowania w marcu i kwietniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szkolenie to jedno a co już kto zrobi z tą wiedzą i czy będzie umiał ją wykorzystać to inna sprawa.

Bywałem na wielu szkoleniach od zarządzania serwerami internetowymi, budowy sieci internetowych, technologii informatycznych, budowy stron po jakieś pierdoły o nowych technologiach w znanych komercyjnych firmach i wiem, że nikt za was nie zrobi podstawowej rzeczy. Nie zacznie wykorzystywać tej wiedzy.

Tak na marginesie to każde szkolenie nawet najbardziej laickie coś daje bo macie kontakt z innymi ludźmi z którymi możecie sobie wymieniać opinie i wiedzę na dane tematy, zawsze coś tam się nowego można dowiedzieć.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Niestety Panowie nie doczekacie się raczej referatu z szkolenia ;)

Po nawiązaniu kontaktu drogą mailową okazało się że jestem zbywany jak się tylko da. Kilka faktów

(14.06) 1 - wysłanie maila i odpowiedź żebym przedstawił swoje osiągnięcia/wiedzę

(14.06) 2 - uczyniłem to ładnie rozpisując (bez wdawania się w szczegóły) głównie statystyki moich działań - oraz zaproponowałem tematy jakie można poruszyć (podawałem w wcześniejszym poście)

(15.06) 3 - odpowiedź że muszę poczekać na odpowiedź do po piątku

Więc cierpliwie czekam kilka dni ;)

(21.06) 4 - otrzymuję maila z odpowiedziami do moich pytań w sprawie tematów (mało konkretów jak dla mnie) oraz pozwolę sobie fragment zacytować z uwagi że ma znaczenie na dalszą rozmowę

Podsumowując i biorąc pod uwagę Twoje doświadczenia, sukcesy oraz zadawane pytania, byłbyś najbardziej zaawansowanym uczestnikiem szkolenia, jakiego mielibyśmy przyjemność szkolić. Pytanie, czy to ma dla Ciebie sens i czy to, o czym wspomniałem, nie rodzi potrzeby bardziej luźnej wymiany doświadczeń aniżeli jednokierunkowego szkolenia.

Oczywiście odpisałem że chodzi mi o zreferowanie takiego szkolenia na potrzeby użytkowników PiO a nie zdobycia wiedzy

(21.06) 5 - otrzymuję odpowiedz od bartka

A czy ludzie z PiO opłacą Ci to szkolenie?Uśmiech Emotikon

Póki co pozostaję bez odbioru jakiś czas, bo zaczynam kolejną rundę szkoleń...

i jego wcześniejsza wypowiedź na forum:

może warto coś zreformować

proszę o kontakt mailowy, to możemy coś ustalić w kwestii prezentacji/szkolenia

Reasumując - każdy sam może wyciągnąć sobie z tego wnioski. Szkoda bo myślałem że chodź raz się miło zaskoczę nawet bym już poświęcił tą kasę chodź nie wiem jak się to ma do wypowiedzi wcześniejszej Bartka ale niestety ..... bez odbioru

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@zamulek myślałem że mam do czynienia z osobą poważna ale niestety nie zasada gry w otwarte karty tutaj nie zadziałała dobrze. Chociaż z drugiej strony zadziałała dobrze nie straciłem czasu na słuchanie jak się ukrywa linki na stronie klienta lub inne możliwe kwiatki. Tak czy tak Bartek pokazał bardzo profesjonalny poziom jak zrobić sobie samodzielnie koło "pióra"

Nie źle. Faktycznie profesjonalne podejście do pozycjonowania, jednak jakbym chciał zdobyć wiedzę jak walić google i internautów po rogach i jak na tym nie zostać złapanym to bym bym częstym bywalcem pewnego forum, które też niby jest o pozycjonowaniu. Dość wysoko w google na frazę pozycjonowanie forum więc pewnie kto chce to znajdzie hehe.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Cholera muszę pomyśleć o zmianie branży na szkolenia SEO :) jak ktoś z PiO by się chciał zgłosić to "bez odbioru" szkolę tylko "jeleni" :) - opłata 2 000 zł za kurs

Ale bez jaj było powiedziane że szkolenie jest dla podstaw i średnio-zaawansowanych więc cudów się nie spodziewałem. Zadałem kilka konkretnych pytań uprzedzając że jak ma gadać o .... to sobie darujmy bo szkoda mojego czasu na słuchanie tego co dzieci już wiedzą.

Dla mnie po prostu jest to nie do zrozumienia i okazanie braku szacunku bo jak by nie patrzyć musiał bym wygospodarować trochę swojego czasu na takie szkolenie, potem czas na dobry opis i w miarę możliwości obiektywne podsumowanie - co biorąc pod uwagę bagaż własnych doświadczeń może nie byś łatwym zajęciem. Ja może jestem inny ale gdybym się bawił w takie coś to staną bym na rzęsach żeby ktoś mnie ocenił bo swego mogę być pewny ale .... im więcej opinii się pozna tym lepiej można się dostosować do potrzeb i oczekiwań klientów

Nie wiem dla kogo to szkolenie, chyba dla gimnazjalistów. Ten człowiek ma na profilu goldenline linki do swoich stron - mają mniej backlinków niż niektórzy tutaj postów...

no właśnie, nie liczy się rozmiar (i liczba linków), a pozycja:)

tak czy inaczej, nie wiem, czy wiesz, ale można linki ukrywać...

@zamulek myślałem że mam do czynienia z osobą poważna ale niestety nie zasada gry w otwarte karty tutaj nie zadziałała dobrze. Chociaż z

myślałem, że poważne osoby rozmawiają ze sobą, tymczasem na mój email nie odpowiedziałeś mi, za to pozwoliłeś sobie na multum komentarzy tutaj... tak czy inaczej, proponuję kontakt telefoniczny, bo widzę, że nie zrozumieliśmy się, a Ty (za?) dużo wniosków wyciągnąłeś

Może po prostu przestraszył się że kojotek wie więcej od niego?:)

szkolenia to ciągłe uczenie się:)

chodzi tylko o intencje szkolonych... no ale mam nadzieję, że to się wyjaśni...

...doświadczeń może nie byś łatwym zajęciem. Ja może jestem inny ale gdybym się bawił w takie coś to staną bym na rzęsach żeby ktoś mnie ocenił bo swego mogę być pewny ale .... im więcej opinii się pozna tym lepiej można się dostosować do potrzeb i oczekiwań klientów...

no zdecydowanie chyba brakło rozmowy między nami... więc liczę na rozmowę telefoniczną lub spotkanie (może jeszcze nie szkolenie:)

i wyjaśnienie wszelkich wątpliwości

(14.06) 2 - uczyniłem to ładnie rozpisując (bez wdawania się w szczegóły) głównie statystyki moich działań - oraz zaproponowałem tematy jakie można poruszyć (podawałem w wcześniejszym poście)

(15.06) 3 - odpowiedź że muszę poczekać na odpowiedź do po piątku

Napisałem:

"Mam do piątku szkolenia, więc pozwól, że odpowiem w albo po weekendzie."

I odpisałem zaraz po weekendzie.

Jeśli prowadzę szkolenia, to traktuje ja bardzo poważnie, równocześnie nie chciałem w pośpiechu odpowiadać na Twój email, bo też był ważny. Zawsze staram się odpisywać sprawnie na maile, a jeśli nie mogę tego uczynić, to uprzedzam - jak wcześniej. Niestety do dziś nie otrzymałem odpowiedzi na swojego maila z 21.06, a później jak widzę był już ciąg nieporozumień... jak dla mnie temat szkolenia nie był zamknięty i myślałem, że będziemy kontynuować rozmowę, dlatego zdziwiły mnie te posty tutaj...

Bartku ja to rozumiem doskonale jednak potrafię zorganizować tak czas żeby druga strona nie poczuła się olewana i zbywana - przesuwanie terminów w nieskończoność nie jest dobrym pomysłem jeśli po tygodniu oczekiwania nie ma nadal konkretów tylko informacja do następnego maila za tydzień to chyba sam przyznasz że wygląda to mało profesjonalnie.

Jak by co ja jestem nadal ZA ale to już zależy od Ciebie :) jeśli przejdziemy do konkretów to dialog między nami z mojej strony jest nadal otwarty

Widzę, że zorganizowanie szkolenia dla Kojotek_OX i jego późniejszą recenzję, ze strony Pana Bartka może wymagać umowy cywilno prawnej :)

Postanowiłem rzucić Bartkowi wyzwanie i założyłem dwa tematy na tym forum:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=97924

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=97922

Proszę Bartka o rzetelną odpowiedź w tych tematach, pozwoli to nam, forumowiczom, określić poziom merytoryczny Waszych szkoleń i ich przydatność dla każdego z nas z osobna. Jednocześnie nie jest to jakiś wielki zakres wiedzy z Waszego szkolenia, którym nie mógł by Pan się podzielić z nami, a być może Wasza odpowiedź w powyższych tematach przysporzy wam wielu nowych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności