Skocz do zawartości

szkolenia z pozycjonowania w marcu i kwietniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oki, tematy, o które pytasz zajmują podczas szkolenia ok. 2 godzin, więc nie da się tu odpowiedzieć; a jeśli będę próbował odpowiedzieć lakonicznie, to mi zaraz ktoś wyskoczy (już jedna osoba tak skomentowała Twój post w tej sprawie), że piszę bzdury:)

(jeśli tego nie rozumiesz, to chyba zrozumiesz tylko w trakcie szkolenia)

dla mnie ważne jest, że klienci po szkoleniach są zadowoleni i mają efekty w pozycjonowaniu, to jest celem szkolenia dla mnie i dla nich, ja nie musze zabiegać o miano wszechwiedzącego, bo taki nie jestem i nie chcę nim być:)

natomiast będę rozmawiał z Kojotkiem i może ustalimy coś satysfakcjonującego

...

Jak by co ja jestem nadal ZA ale to już zależy od Ciebie :) jeśli przejdziemy do konkretów to dialog między nami z mojej strony jest nadal otwarty

Tylko zgłosiłeś się jak już miałem zorganizowany czas na cały tydzień, więc w takiej sytuacji mogę zaproponować rozmowę w późniejszym terminie, bo nie chcę też odpowiadać zdawkowo, wyszło jak wyszło (głównie brak zrozumienia), nie cofniemy czasu, jednak tak jak pisałem, liczę na rozmowę a najlepiej spotkanie i na pewno coś uzgodnimy.

Bardzo mi przykro, że nie udzieli Pan rzetelnych odpowiedzi. W swoim programie mówi Pan o 4 najczęstszych działaniach sabotażowych. Nie wieżę, że wymienienie ich zajęło by Panu 2 godziny. Tak samo odpowiedz na pytanie jakie linki szkodzą. Nie wieżę, że nie mógł Pan od razu odpowiedzieć Kojotkowi, że jest szkolenie w czwartek i piątek i, że będzie miło widziany jako obserwator. Po prostu Pan się go boi z wiadomych powodów. A te dwa tematy wybrałem tylko dlatego, że opowiada Pan w nich nieprawdziwe rzeczy. Nie ma linków, które szkodzą. Na tym forum kolega testował maxymalne linkowanie z swl, maxymalne pingowanie i inne co mu tylko przyszło do głowy i strona tak jak stała tak stoi. Nie ma też działań sabotażowych co do porządnych serwisów, jedynie na spamowe są sposoby.

Gdyby Pańskie szkolenie było warte tych pieniędzy, co mógł Pan już nie raz wykazać, to sam bym z niego skorzystał, bo jestem początkujący, ale dwa razy naciągnąć się nie dam, a niestety w tej branży jest dużo naciągaczy.

Pozdrawiam.

P.S.

Ten post zajął mi 5 min :)

Oki, te odpowiedzi są trochę nie na poziomie.

Jak możesz oceniać, coś czego nie widziałeś? Jeśli jesteś początkującym, to przyjdź na szkolenie i jeśli będziesz tym pierwszym wyjątkiem, który nie będzie zadowolony ze szkolenia, to zostaną zwrócone Ci pieniądze. Nie wiem, co testował Twój kolega i jaką bierze za to odpowiedzialność, ale byli tacy co grali w rosyjską ruletkę, przeżyli i twierdzą, że kule sie ich nie imają. Co nie znaczy, że Tobie też się uda.

Nie wiem o jakich szkoleniach czwartkowo-piątkowych mówisz. Umówiłem się z Kojotkiem na rozmowę, być może nawet spotkamy się osobiście. Pozwól jednak nam dogadać się samodzielnie, nie potrzebujemy rzeczników.

Poza tym wieżyć nie musisz, wierzyć również.

Możesz po prostu przekonać się czy warto.

Faktycznie może za ostro. Powiem tak, próbuję z Pana Bartłomieja Zobek wyciągnąć jakieś konkrety ale on jest nieugięty, co skłania mnie do tych wniosków bo każdy porządny marketingowiec wie na jakiej zasadzie funkcjonuje rynek. Trzeba wpierw coś dać, pokazać próbkę, coś więcej niż tylko wpadające w ucho slogany. Odrobina Pańskiej wiedzy merytorycznej przekazana na tym forum wystarczy, aby każdy mógł ocenić poziom szkoleń jakie Pan oferuje. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi, żeby w końcu Pan napisał jakieś sensowne, wyczerpujące odpowiedzi na pytania forumowiczów np. w dziale dla początkujących. Nawet odpowiadając tam wyczerpująco na wszystkie pytania nie zdradzi Pan 10% swoich technik SEO. Na chwilę obecną 10 razy bardziej wolał bym wykupić szkolenie u Gizmoo3 niż u Pana, a jestem takim szkoleniem zainteresowany. Jedyne co słyszę od Pana to marketingowy bełkot i zaśmiecanie forum!

P.S.

Pański ton wypowiedzi na PW trochę się różni od tego na forum. Szkoda oj szkoda, nie tędy droga.

Szanowny Oki, nie prowadzimy szkoleń od wczoraj, spójrz na nasze referencje - możesz nawet zadzwonić do tych osób; oczywiście zdaje sobie sprawę, że zdanie innych nie wszystkich przekonuje, dlatego prowadzimy bezpłatne prezentacje szkoleń, na które zapraszam również Ciebie (online), ponadto dodatkowo zaprosiłem Cię na PW na szkolenie w Warszawie 1 lipca na bardzo atrakcyjnych warunkach. Poza tym czekam na kontakt z Kojotkiem, mam nadzieję, że coś ustalimy tak z nim jak i z Tobą i te jałowe dyskusje będą zbędne...

Proponuję na razie ostudzić emocje - ewidentnie wyszło nieporozumienie na drodze kontaktu Ja <-> Bartek (mój standard jest inny)

Umówiony jestem na kolejne podejście do tematu - może tym razem się uda (ja mam dużo cierpliwości)

Faktem jest że początek jest fatalny jednak może koniec będzie mile zaskakujący

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

spójrz na nasze
Nie wiem jaki jest poziom szkoleń, ale przeglądając wspomniane referencje i strony np:

https://www.bodytime.pl

https://www.netimage.pl

https://www.globnet.net

nie wiem co na nich się dowiedzieli, ale na pewno nie "wynieśli" podstawowej wiedzy o SEO optymalizacji serwisów www.

I to są w dodatku strony firm które oferują pozycjonowanie :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

spójrz na nasze
Nie wiem jaki jest poziom szkoleń, ale przeglądając wspomniane referencje i strony np:

https://www.bodytime.pl

https://www.netimage.pl

https://www.globnet.net

nie wiem co na nich się dowiedzieli, ale na pewno nie "wynieśli" podstawowej wiedzy o SEO optymalizacji serwisów www.

I to są w dodatku strony firm które oferują pozycjonowanie :)

pierwsza firma, to klient pozycjonowany na konkretne frazy, z efektem lepszym niż klient ma zagwarantowany w umowie

pozostałe to firmy pozycjonerskie, bowiem takie też szkolimy (i z tego co wiem, dobrze sobie radzą)

w przypadku pozycjonowanych stron nie zawsze ma się wpływ na optymalizację strony, czasem w ogóle nie można przeforsować pewnych prostych zmian;

w przypadku szkolonych w ogóle nie mamy wpływu na to, w jakim stopniu będą wykorzystywać przekazaną wiedzę

to tak jak z najlepszymi ośrodkami szkolenia kierowców, starają się szkolić jak najlepiej, jednak jakość szkolenia nie koreluje poźniej z ilością otrzymywanych przez szkolonych mandatów, na pewne sprawy nie ma się wpływu

jeśli chodzi o optymalizację, to duża część szkolenia jest temu poświęcona, przykładamy do niej wagę i uczulamy klientów, bo choć nie daje już takich efektów jak 5-10 lat temu, to pozwala na uzyskanie efektu synergii wraz z dobrym linkowaniem

No to mimo wszystko bardzo kiepsko są wyszkoleni skoro podstawowe sprawy jak SEO optymalizacja serwisu nie wykorzystują u siebie !

@w przypadku szkolonych w ogóle nie

- nie zgodzę się, bo jaki mistrz taki uczeń -

Tak na marginesie, to śmieszne jest, że firmy oferująca pozycjonowanie muszą przechodzić szkolenia do tego :)

Pozdrawiam :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1. Żeby ocenić czy ktoś zoptymalizował swoje strony, czy nie, musiałbyś wiedzieć na jakich słowach kluczowych im zależy. Może w ogóle nie zależy na żadnych? W przypadku obu firm celem szkolenia było lepsze pozycjonowanie stron klientów a nie własnych. Co dokładnie sprawdziłem - klienci nie zamówili modułu Analizy strony klienta.

2. Nie mogę zmusić klientów do wdrażania w 100% zdobytej wiedzy zawsze i wszędzie. Sam przebyłem w życiu wiele (czasem wielomiesięcznych) kursów, a z niektórych certyfikatów czy licencji praktycznie nie korzystam wcale. To moje prawo. Nie możesz mi go odbierać:)

3. Najlepsze firmy pozycjonujące chodzą na szkolenia, bo chcą wyjść poza obszar własnych doświadczeń, poznać inne szkoły, skonfrontować własną wiedzę (czasem hipotezy) z wiedzą i doświadczeniami innych. To wyraz dojrzałości biznesowej. Najlepsze firmy (nie tylko SEO) nieustannie szkolą swoich pracowników. Ci którzy są samoukami, zazwyczaj nie rozrastają się do imperiów.

Dalsze gdybanie w tej materii jest jałowe, bo głos biorą osoby, które chyba nigdy nie brały udziału w naszych czy innych szkoleniach. Dwóch forumowiczów, którzy brali udział powiedzieli, co uważają, a temat ciągną osoby, które szukają dziury w całym. Proponuję więc wziąć udział w szkoleniu bądź wziąć sobie na wstrzymanie. Ja jeśli czegoś nie sprawdziłem, to nie komentuję.

Swoją drogą, czy to, że niektórzy forumowicze piszą tutaj niepoprawną (a czasem żenującą) polszczyzną, to dyskredytuje ich, ich nauczycieli, czy to po prostu kwestia lenistwa?

1. Żeby ocenić czy ktoś zoptymalizował swoje strony, czy nie, musiałbyś wiedzieć na jakich słowach kluczowych im zależy. Może w ogóle nie zależy na żadnych?.
Żeby wykonać optymalizację musi najpierw wiedzieć na czym ona polega i jak jest ważna. I nie sądzę, że im nie zależy... To nie jest gdybanie, ale spojrzenie na strony "przeszkolonych" w kontekście wiedzy wynoszonej ze szkolenia tych, których sam Panie Kolego podałeś jako portfolio.

@Ci którzy są samoukami, zazwyczaj nie rozrastają się do imperiów.

W takim razie co było pierwsze - jako czy kura ? Kto wyszkolił "pierwszych"... czyżby google w pradawnych czasach swojego istnienia organizowało szkolenia z SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności