Skocz do zawartości

Hosting Reseller Cal VS Kilka kont prohost, proszę o radę

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam kilka pytanek odnośnie nowej usługi oferowanej przez cal.pl - Hosting Reseller. A więc mam 8 stronek na 3 kontach prohost które mi niedługo wygasają i się zastanawiam nad tą nową usługą firmy cal. Za te 3 konta w prohoscie płacę 630 zł. Za tyle samo można wykupić pakiet mini w calu. Plusem jest to że kontrolujesz wszystkie swoje stronki z jednego panelu i masz statystyki darmowe(podobno stat24). To by było niezłe w moim przypadku gdyż zajmuję się 8 serwisami i niedługo dojdą nowe. Czy ktoś może mi doradzić czy lepiej zostać z prohostem czy warto przejść do calu? Miał ktoś już styczność z tą nową ofertą?

Dzięki wielkie

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Osobiście nie polecam CAL.pl jak dla mnie to banda niekompetentnych osób które zlewają klientów

https://xa5.pl/na-luzie/problemy-z-hostingiem.html

Może nie jest to plan o który pytasz ale pracują te same osoby przy tych serwerach więc jak coś to proszę.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Mam takie pytanie odnośnie opcji reseller. Mam 6 serwisow www. Jeden serwis jest szczegolnie wazny i potrzebuje wiecej miejsca oraz transferu w porownaniu z innymi. Czy w opcji reseller moge podzielic caly hosting na pol i przeznaczyc jedna polowe na ten 1 serwis i druga polowe na reszte stron tak zeby ta wazna strona miala mniej obciazenia cpu? Nie wiem czy skorzystac z opcji reseller czy postawic te wszystkie strony na jednym hostingu. Czy te dzielenie cos da dla tej strony? Wiecej userow i ogolnie wiekszy portal w porownaniu z reszta.

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Konto reseller możesz dzielić jak chcesz ale tylko parametry takie jak pojemność oraz transfer. Obciążenie na pewno jest zliczane u dostawcy serwera więc tego nawet nie sprawdzisz. U nas np. udostępniamy dla subkont również takie informacje ale nie jest to reguła.

Moze cos takiego?

https://www.hostdime.com/services/reseller/starter.php

Sprawdzona firma, z wlasnym (wypasionym) DC. Dostaniesz rvskins (cpanel PL), fantastico, clickBe itd.

Jesli ma byc PL, to polecam neteasy - korzystam, jest super.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Cal.pl - jak świat światem, nie spotkałem gorszej firmy hostingowo-domenowej, banda naciągaczy i kombinatorów, swoje przygody z tą firmą opisywałem kiedyś na forum WHT, ale nie trudno w sieci znaleźć inne, ciekawsze. Póki są jeszcze inne firmy na tym świecie, to radzę każdemu trzymać się od nich z daleka.

Mam konto w neteasy (zwykłe, nie reseller) - ogólnie jest super jak za tą kasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności