Skocz do zawartości

Trójsłowne pozycjonowanie

AluStar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pozycjonuję stronę www.felgus.com.pl na frazy:

1.Prostowanie felg Warszawa

2.Naprawa felg Warszawa

Przez ostatnie tygodnie pozycjonowałem dodając do katalogów i pisząc precle. Też księgi gości trochę obleciałem. Jako anchor używałem zazwyczaj (nie zawsze) właśnie tych fraz, czyli Prostowanie felg Warszawa i link na stronę główną. Ale coś słabe efekty poza wzrostem linków. Np wyprzedza mnie pod pierwszą frazę strona, która ma niecałe 800 linków, ja mam ok. 2400 (wg. seocentro). I czemu tak jest? Wziąłem się za to ok. miesiąc temu, teraz taka myśl mnie naszła czy nie pozycjonować osobno tych słów, czyli: prostowanie, felg, warszawa i tego używać osobno jako anchorów. Proszę o jakąś radę. A może jest jeszcze za wcześnie, żeby google przesunęło stronę?

Wziąłem się za to ok. miesiąc temu, teraz taka myśl mnie naszła czy nie pozycjonować osobno tych słów, czyli: prostowanie, felg, warszawa i tego używać osobno jako anchorów. Proszę o jakąś radę. A może jest jeszcze za wcześnie, żeby google przesunęło stronę?

Może za wcześnie.

Jak sobie wyobrażasz rozdzielenie anchorów ? Przecież link ma być dla internautów. To jest bez sensu. Możesz nawet używać "prostowanie felg w warszawie"

Popracuj jeszcze nad optymalizacją.

1. Co do linków, to wg Yahoo masz 1536 linków. Poza tym link linkowi nierówny. Być może linki konkurencji są mocniejsze.

2. Na pierwszym miejscu po mapce na Twoją pierwszą frazę jest firma, która ma 2515 linków.

3. Jesteś na 3 pozycji na pierwszą frazę. Nie jest źle :) przecież. Jak na miesiąc działania jest całkiem OK.

4. Sugeruję, żebyś poza tymi frazami pozycjonował jeszcze na kilka zbliżonych (np. dodatkowe 2-3). Ot tak na wszelki wypadek, żeby nie dostać filtra.

5. Wiek domeny jest całkiem OK, ponad 9 lat.

6. Co do optymalizacji nie będę się zagłębiać, ale możesz szybko poprawić jedną rzecz, która ma wpływ na pozycje. Zmień sobie title. Zamiast tego, który masz daj np. "Prostowanie naprawa felg Warszawa".

7. Ja bym nie pozycjonował osobno tych słów.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

link linkowi nie równy również w tej materii, że ty mogłeś dodać linki w ostatnich tygodniach i masz ich więcej, a oni mogli dodać rok, dwa lata temu. Dlatego czynnik "długości bycia" ichnich linków jest lepszy od twoich - kwestia czasu i jeśli oni nie będą nic robić, a ty nadal będziesz "pracował" nad stroną powinien przynieść efekty :)

Optymalizacja jest całkiem dobra jednak trochę bym jeszcze jej czasu poświęcił

Masz tutaj pełny raport dla swoich fraz:

https://www.omni-system.pl/raporty/felgus/report.html

Linki o słabej jakości takie jak np z ksiąg gości mogą trochę obniżać "zaufanie" Google do twojej strony co może się przekładać na obniżenie pozycji. Zainwestuj w jakieś dobre linki z wartościowych stron - to powinno znacznie pomóc.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Kojotek_OX takie raporty można sobie generować samemu dla swoich fraz i domeny, czy jest to jakas płatna opcja ?

Bo wygląda bardzo ciekawie :P

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Kojotek_OX -> linki prowadzące do twojej strony nigdy nie obniżą jej wartości (no chyba że jednego dnia przybywa ich w 3 (|) i trochę. Co najwyżej linki wychodzące z twojej strony do kiepskich stron mogą obniżyć jej wartość.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

@b79 - jest to oprogramowanie płatne i kosztuje ok 600 USD potem możesz sobie generować co chcesz, ile chcesz i dla czego chcesz ;)

@okazwłoka - niestety linki przychodzące mogą obniżyć ale nie muszą TR co może ale nie musi skutkować słabszą pozycją w serpach

Może zwyczajnie "źle" katalogowałeś? Jeśli dodałeś do syfiastych katalogów które zniknęły, to nie zaszkodziły Ci linki tylko ich zniknięcie. Za dużo zmiennych żeby wyciągać wnioski mówiące o szkodliwości zewnętrznych linków.

Katalogi to najgorsza rzecz jaką mogłeś wybrać. Ja ich używam wyłącznie do skierowania ruchu na zaplecza tematyczne. Proponuję stawianie wartościowych precli - oczywiście związanych z Twoją tematyką.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Ech czytamy ze zrozumieniem :)

To był test - a żeby miał być wiarygodny musiał być zrobiony na dobrej stronie - test zrobiłem wynikiem się podzieliłem co kto z tym zrobi jego sprawa i tyle.

@gibki - niestety ilość BL według yahoo nie spadła ale wzrosła i tylko to było zmieniane - nie jestem amatorem i wiem co mówię B)

Oczywiście wynik może być błędny ale test zrobiłem na 5 stronach i każda straciła na tym ustrojstwie (wykorzystałem do tego celu jeden z publicznie dostępnych skryptów) - marki nie podam, więc proszę nie pytać. Każdy robi jak chce i jak uważa za słuszne.

Podsumowanie:

Dopakowanie linków śmieciowych do strony może obniżyć TR co może skutkować obniżeniem np pozycji w serpach lub innymi konsekwencjami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności