Skocz do zawartości

Zaplecze?

neox

Rekomendowane odpowiedzi

Są klienci którzy chcą płacić za TOP i koniec kropka - wtedy jak pojawia się temat weksla jako poręczenie wypłacalności to temat się urywa

Duża część klientów już się przejechała na pozycjonowaniu (zwłaszcza klienci pewnej dużej firmy SS i oni bardzo chętnie przechodzą na abonament)

Część klientów już tak bardzo się sparzyła na pozycjonowaniu że uczą się sami

Część klientów myśli że płatność za TOP to gwarancja jakości ale są otwarci na rozmowy

@G.Krawczyk - na pewno nie klienci Cię zmusili na płatności za TOP ale konkurencja która tak liczy, a Ty nie potrafiłeś dobrze sprzedać swoich produktów lub jest to wygodny sposób dla Ciebie

Jak są firmy które robią w wałka na pozycjonowaniu tak też jest masa klientów którzy tylko jak się wbijają w TOP to szukają haczyka żeby nie płacić i zrezygnować (kiedyś znajomy miał przypadek że klient zrobił 301 z domeny pozycjonowanej która byłą w umowie na inną domenę - argumentując że nie może płacić bo w umowie jest domena xxxx a jej w indeksie nie ma) o innych sztuczkach też się nasłuchałem co nie miara

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• 2 tygodnie później...
Jak są firmy które robią w wałka na pozycjonowaniu tak też jest masa klientów którzy tylko jak się wbijają w TOP to szukają haczyka żeby nie płacić i zrezygnować (kiedyś znajomy miał przypadek że klient zrobił 301 z domeny pozycjonowanej która byłą w umowie na inną domenę - argumentując że nie może płacić bo w umowie jest domena xxxx a jej w indeksie nie ma) o innych sztuczkach też się nasłuchałem co nie miara

Ja to też na własnej skórze przerobiłem ale i w każdej umowie z Klientem jest zapis ."...... Poprzez stronę ..... rozumiemy serwis znajdujący się w domenie www............. oraz wszystkie inne domeny wskazujące bezpośrednio na pozycjonowany serwis... "

I to by załatwiało różne perturbacje dotyczące przekierowań które wymyśla Klient

-----------------------------------------------------------

Pozycjonowanie Kraków mtweb.pl

Oj neox, szukasz dziury w całym.

Domyślam się, że klient przed podpisaniem umowy, doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że w przypadku jej zerwania, straci pozycję w wyszukiwarkach.

Klient przyjmuje warunki, klient podpisuje, klient ma widoczną stronę - klient jest zadowolony i płaci za usługę.

Co według ciebie, jest w tym nieuczciwego?

A jak chce perm linki, to niech zatrudni osobę/firmę, która uwzględni to w umowie.

Rozumiem, że chcielibyście odwrócić trochę sytuację, ale... ja nadal chcę wiedzieć, czy Waszym zdaniem to jest uczciwe, gdy tak naprawdę nie pozycjonujesz strony klienta, tylko swoje zaplecze?

Najwiekszym bledem w Twoim rozumowaniu jest "tak naprawdę nie pozycjonujesz strony klienta" - umieszczanie linkow na wypozycjonowanym wlasnym zapleczu nie jest czescia pozycjonowania ?

Duże firmy mają za dużo do stracenia, żeby zlecać pozycjonowanie komuś z zewnątrz bez zabezpieczenia. Albo więc zatrudniają pozycjonera/ów albo zlecają pozycjnowanie pod warunkiem, że po zakończeniu współpracy zaplecze należy do nich. Nie zdarzyło mi się, żeby poważna firma nie skorzystała z tej możliwości (w różnych wariantach, co jest przedmiotem uzgodnień). Małe firmy zlecają i po zakończeniu współpracy płaczą bo myślały, że po kilku miesiącach gdy są już w TOPach to tak będzie zawsze. I to m.in. odróżnia je od większych i rozsądnie zarządzanych przedsięwzięć.

Czy klient płaci Ci za osiągniecie TOP czy za linki w kalogach ?

Dokładnie.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności