Skocz do zawartości

Płatności w katalogach

RedWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że z kolegą zakładamy nasz pierwszy katalog stron (ot inicjatywa jak tysiące podobnych), narodziło się pytanie dotyczące płatności za wpis. Oczywiście katalog na początku istnienia i potem przez długi czas będzie darmowy, jednak znajdą się tam opcje wpisów premium.

I pytanie do użytkowników katalogów.

Jak wolicie płacić za wpis, jeśli już płacicie? SMS-em, czy przelewem dotpay, paypal? Może jeszcze inaczej?

Z punktu widzenia posiadacza katalogu SMS to zdzierstwo, ale wydaje się, że SMS jest łatwiejszym i szybszym sposobem. Jak Wy to traktujecie?

Pytanie do posiadaczy katalogów.

A jakie Wy macie doświadczenia w tej kwestii?

Dzięki za każdą odpowiedź i wskazówkę.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Najlepiej aby było możliwość dokonania wpłaty na dwa wymienione sposoby.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zdzierstwo zdzierstwem - jak ktoś prowadzi firmę, ma obowiązek wystawić fakturę za każda płatność dokonaną na jego konto. Czyli ktoś płaci 50gr za wpis - należy wydrukować, osteplować i wysłać fakturę. Dlatego są SMSy - tutaj to firma np DotPay wystawia fakturę zbiorczą - i jesteśmy "czyści" przed fiskusem.

Chociaż coś obiło mi się o uszy, że można robić z przelewami podobnie, jak przy osobach nie mających firmy - zbiorczo - ale niestety nie udało mi się tego jeszcze potwierdzić....

FV wystawia się na życzenie klienta ;) jeśli nei wystawisz księgujesz jako nieudokumentowany przychód dzienny.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

... jeśli nei wystawisz księgujesz jako nieudokumentowany przychód dzienny.

Tak... A jak to wygląda w praktyce? Właśnie dzwoniłem do US i u mnie Panie tego "nie znają" :). Napisz proszę coś, a ja w poniedziałek pójdę tam i poprosze o ustosunkowanie się... Wiadomo - co urząd, to inna interpretacja :)

Kiedyś gdzies pisałeś, że się to zbiera i potem na koniec roku rozlicza jakimś innym Pitem niż 37, 36 czy 36L.

Czy prowadząc firmę mogę sobie wybrać taka opcję rozliczania??

W praktyce to rób jak chcesz. Ja tego nie pisałem - prowadzę DG i rozliczam te sprawy co miesiąc.

Zadałes mnóstwo pytan na ktore sa długie i różne odpowiedzi.

edit: bylo na forum już o tym - ale nei moge znaleźc wątku żeby wkleić linka

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Płatności w katalogach w świetle prawa podatkowego :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=68018

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Zdzierstwo zdzierstwem - jak ktoś prowadzi firmę, ma obowiązek wystawić fakturę za każda płatność dokonaną na jego konto. Czyli ktoś płaci 50gr za wpis - należy wydrukować, osteplować i wysłać fakturę. Dlatego są SMSy - tutaj to firma np DotPay wystawia fakturę zbiorczą - i jesteśmy "czyści" przed fiskusem.

Co do wystawiania faktur, to nie mam z tym problemu. Mam DG. Natomiast nawet w dotpay w przypadku SMS-a większość kwoty idzie na ich konto. W przypadku przelewu jest to bardziej korzystne.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Co do wystawiania faktur, to nie mam z tym problemu. Mam DG. Natomiast nawet w dotpay w przypadku SMS-a większość kwoty idzie na ich konto. W przypadku przelewu jest to bardziej korzystne.

Tak ale przelewy to najwyżej 5% wszystkich zakupów kodów :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tak ale przelewy to najwyżej 5% wszystkich zakupów kodów ;)

To jest konkret :hi:

Czyli bez SMS-ów się nie obejdzie :) Wszyscy wolą płacić smsami.

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. W dużej mierze pomogły ;)

Jeśli jeszcze ktoś chciałby coś dodać, potwierdzić albo zaprzeczyć, to proszę z tym nie walczyć B) Piszcie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności