Skocz do zawartości

Czym się kierować przy ocenie jakości katalogu?

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie czym mam się kierować przy ocenianiu jakości katalogu stron, mianowicie czy warto dodać wpis premium i czy warto w ogóle do niego zgłaszać strony? kiedyś się kierowałem tylko wartością PR ,a teraz to patrzę że katalogi zyskują i tracą PR bardzo szybko więc na co zwracać uwagę? na skrypt? właściciela? a może na czas istnienia w sieci? a wy wg. jakich kryteriów oceniacie wartość katalogów?

Jak darmowe - to w zasadzie tylko ilość zindeksowanych podstron - jeśli jest DUŻO mniejsza niż ilość wpisów to out

Jak płatne - to przede wszystkim archive co bym miał pewność że to nie prędko zniknie.

Jak premium - to alexa żebym wiedział czy ten katalog posiada w ogóle jakiś ruch.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jak to katalog kogoś z pio to pierwsze co to patrz na właściciela. Jest tu kilku wyjadaczy (np. Zgred, Lukas_79, MKS, General czy neon103), u których warto się dodawać w ciemno, nawet w młodych katalogach. Tych negatywnych nie będę wymieniać ale też jest ich trochę;]

@General_Depet - a od jakiej wartości Alexa warto dodawać wpisy premium? poniżej 700 000? 500 000? albo 300 000?

@dave84 - a zauważyłaś jak mało katalogów ma Zgred, general czy neon?... znaczy się zgred ma bardzo ,a to naprawdę bardzo dobre katalogi ale za to jest ich tylko kilka :) ,a tak poza tym wszystkie ich katalogi mam już zaliczone.

no czy mam malo to bym nie pwoeidział - doliczyłem się 26 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Polecam się zapoznać z wątkiem:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=74615

..bardzo ciekawa dyskusja na ten temat.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności