Skocz do zawartości

Podkategorie na "odwal się"

Marmar

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba do właścicieli ogólnotematycznych katalogów: jak już robicie katalog, to poświęćcie chwilę, żeby podkategorie były rozwinięciem kategorii głównych, a nie bezmyślną kopią z innych katalogów. Na przykładzie wszechobecnych kategorii głównych "Budownictwo" i "Dom i ogród" - skoro już zrobiliście tą kategorię "Dom i ogród", to dlaczego takie podkategorie jak "Projekty domów" i "Projektowanie ogrodów" wstawiacie w 50% katalogów do kategorii "Budownictwo". W drugą stronę - "Instalacje" i "Okna i drzwi" zamiast w Budownictwo są w Dom i ogród?! Nie będę wskazywał konkretnie, które katalogi mam na myśli, bo nie chodzi o to, żeby komuś "przypieprzyć", tylko żeby dodający nie musiał odwiedzać w każdym katalogu na chybił trafił 3 kategorii głównych, chcąc dodać stronę do jednej konkretnej POPULARNEJ podkategorii...

dopisze sie do tematu bo faktycznie kat budownictwo jest tragicznie opisane np są deweloperzy ale ja np nim nie jestem więc ale buduje domy i mam problem, a powiecie to wpisz sie w usługi budowlane też nie jest tak do końca bo nie wykonuje ich (buduje tylko całe domy) :):D

PS a teraz już mało poważnie

ehh... a google prosi zeby nie uzywac swl
a mama prosiała aby zakładac czapke i co :) ???

Za dużo kategorii na początku nie jest wcale taki dobre dla katalogu, puste kategorie słabo się indeksują. Trzeba zachować rozsądną granicę. Ogólnie to co piszecie to prawda ale z drugiej strony jak się zrobi zbyt wiele kategorii to dużo ludzi i tak je olewa dodając do ogólnych albo wszyscy dodają do jednej. Dodatkowo użytkownicy półautomatów i tak dodają ciągle do tych samych najbardziej popularnych, jak się zrobi coś ponad standard to zwykle kategorie zostają puste przez długi czas.

...

no nie wiem ja pozycjonuje sam strone czytam i ucze sie każdego dnia ale dodając na "pałę" nie wiem czy na dłuższą metę jest opłacalne staram sie robić to dokładnie i myśle ze moje wyniki są bdb

psssss jak na amatora i laika w tej dziedzinie (a robie to dopiero data rejestracji)

Jeżeli chodzi o pozycjonowanie to nie jest takie ważne w jakiej kategorii będzie wpis, byle by był zaindeksowany. Szczegółowe kategorie są fajne ale rzadko kiedy ludzie je wykorzystują przykładowo mam kategorie Budownictwo > Instalacje > Instalacje wodno - kanalizacyjne > Oczyszczalnie a i tak wszystkie wpisy musiałem tam przenieść z "Budownictwo" bo nikomu się nie chciało szukać ..

...

Za dużo kategorii na początku nie jest wcale taki dobre dla katalogu, puste kategorie słabo się indeksują.

Nie chodzi mi o to, by robić setki niszowych podkategorii, do których nikt się nie wpisze, tylko żeby te już utworzone z głową przyporządkowywać do odpowiadających im kategorii głównych, a nie na zasadzie mechanicznego ctrl c - ctrl v z innego katalogu, bez względu na to, czy to ma sens, czy nie...

sorry, ale co podkategoria drzwi czy instalacje to nie mogą być w dom i ogród? a muszą być w budownictwie? tak samo można z prawie wszystkim. są po prostu podkategorie, które się nadają do kilku kategorii głównych. a druga sprawa jest taka, że wiele podkategorii jest sugerowanych przez użytkowników, według których akurat taka podkategoria powinna się znaleźć w takiej kategorii głównej

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności