Skocz do zawartości

ionic.pl vs iswift.eu - konta z wieloma ip

decerios

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Tak mi się nasunęło: jakie ma znaczenie do pozycjonowania polskie serwery i polskie ip?

Pozdrawiam!

BV

Identyczny temat -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...c=90629&hl=

Ja twierdzę, że nie ma znaczenia, a jeśli ma to liczony w maksymalnie w 1%. Bardzo podoba mi się ten cytat:

Należy przypuszczać, że sama lokalizacja serwera odgrywa mniejszą rolę niż rozszerzenie domeny. Internet jest globalny, więc często strony polskie znajdują się na serwerach w USA i w Niemczech, strony brytyjskie na serwerach francuskich i itp (moja strona również jest na moim starym serwerze w Chicago).

Dużo ważniejszym zagadnieniem od samej lokalizacji serwera jest czas dostępu do niego. Jest niemal pewne, że wyszukiwarki preferują te witryny, które szybko się ładują (dlatego, że takie serwisy preferują sami użytkownicy). Im dalej się znajduje serwer, tym dłuższy czas dostępu do niego i dłuższy czas ładowania się podstrony.

Mówiąc krótko optymalnym rozwiązaniem jest ustawianie strony na serwerze, znajdującym się w obrębie kraju, dla którego strona została przygotowana, ale jeżeli z racji samego projektu lub też innych uwarunkowań nie możesz jej wrzucić na taki serwer, możesz ją wstawić gdziekolwiek pod warunkiem, że będzie się ona przyzwoicie ładowała.

Prawdopodobnie lokalizacja serwera może mieć znaczenie w przypadku pozycjonowania serwisów w lokalnych wersjach Google w językach, które są używane w kilku krajach. Szczególnie ważne jest to przypadku Google.co.uk w przypadku, kiedy użytkownik wyszukuje informacje z zaznaczoną opcją: “pages from the UK”.

Teraz ma to niewielkie znaczenie, ale ptaszki ćwierkają, że ma się to zmieniać...

To by było dość głupie. Internet jest narzędziem globalnym, nie sądzę żeby google na taki dziki pomysł wpadł.

Rozszerzenie domeny + ustawienie w google webmaster jest moim zdaniem wystarczające.

Jedyny problem z umiejscowieniem fizycznym serwera jest w przypadku przechowywania danych, które z mocy ustawy muszą znajdować się w Polsce fizycznie.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Wedlug mnie konta na iswift są lepsze.

Jednakże takie pakiety SEO czy to nie strata pieniedzy ?

Według mnie pod spamy napewno... Kupując tam taki pakiet i Instalując tam np kopie wiki masz pewośc ze takich samych serwisów jest tam juz kilka tyięcy.. Teraz tkwi problem..Indeksacja i ewentualne pozycjonowanie...

Nie lepiej kupic IP z ilomaś tam klasami gdzie masz pewnosc co do tego IP że na nim nie ma az tylu podobnych stron ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

dokładnie, ale zaplecze nie równa się spam :) iswift dobre jest na przynajmniej średniej jakości zaplecza.

jeśli miałbym stawiać wiki to wykupiłbym jakiś tani hosting u mało znanej firmy i tam pocisnął kilka kopii różnych różności

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

• 1 miesiąc temu...

Witam,

czy któreś z tych 2 kont SEO nadaje się do czegoś takiego (a może jakieś inne lub z innej firmy będzie bardziej odpowiednie w podobnej cenie):

Potrzebuję przykładowo 5 IP współdzielonych, 5 IP dedykowanych, wszystkie (10) unikalne, co najmniej w 3 różnych klasach, serwery raczej w Polsce (lub szybkie zagraniczne)

Najlepiej zarządzalne z jednego panelu administracyjnego (z możliwością podpięcia konkretnego IP do konkretnej domeny)

Czy w razie potrzeby w łatwy sposób można przejść z kont SEO na wyższe?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Witam!

IP dedykowanego w standardowej ofercie nie mamy, ale możemy spokojnie takie sprzedać. Konta zarządzane są z wielu paneli w pakietach SEO, ale jest też pakiet All In One który z jednego panelu obsługuje wiele adresów IP. Jest on nieco droższy, ale spełnia w pełni funkcjonalność o której mowa.

Myślę, że najlepiej będzie przedzwonić do nas i postaramy się coś ciekawego zaproponować.

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności