Skocz do zawartości

Wymiana linków - potrzebna pomoc

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem początkujący w temacie pozycjonowania. Najwięcej problemu mam ze zrozumieniem "linkowania". Do wypozycjonowania jest storna z 4 podstronami. I teraz czy mam skorzystać z jakiegoś systemu wymiany linków, czy znaleźć strony o podobnej działalności i wymienić się z nimi linkami? czy tylko wystarczy jak umieszczę ich link na swojej stronie ? czy wtedy musi o tym wiedzieć administrator/właściciel tamtej strony? Co przyniesie mi największy skutek w podniesieniu pozycji mojej strony? Będę wdzięczny za kilka prostych odpowiedzi.

Masz zdobyć jak najwięcej linków kierujących do Twojej strony przy jak najmniejszej ilości linków z niej wychodzących... Jak to zrobisz - to Twoja broszka, ale bez jakiegokolwiek doświadczenia w systemy wymiany bym się nie pchał... (w każdym bądź razie musiałbyś kupić punkty, bądź robić strony, które te punkty by Ci generowały...)

W każdym bądź razie poczytaj forum - podstawy opisane w wielu tematach dużo dadzą na początku :)

Spółki | Prawo | Sąd

przy jak najmniejszej ilości linków z niej wychodzących...

Dziwaków tu pełno :D

nieprawda linkuj do innych a inni będą linkować do ciebie. nic złego, ze ze swojej strony wskazujesz inne strony ( to nawet lepiej) jak by tak było jak ten koleś pisze to by nikt do nikogo nie linkował a oto wcale się nie rozchodzi . wiec w swoich artykułach odnoś się do innych stron, linkując do nich, najlepiej linkować do stron o treści uzupełniającej twój artykuł

to jakiś żart ? :P

Nie linkuj bez sensu do innych stron, a tylko jeśli jest to niezbędne i faktycznie przydatne dla czytelnika/użytkownika.

nieprawda linkuj do innych a inni będą linkować do ciebie.

bardzo ciekawa teoria, szkoda, że pewnie chciałeś napisać co innego, a wyszło jak wyszło :)

to jakiś żart ? ;)

Nie linkuj bez sensu do innych stron, a tylko jeśli jest to niezbędne i faktycznie przydatne dla czytelnika/użytkownika.

nieprawda linkuj do innych a inni będą linkować do ciebie.

bardzo ciekawa teoria, szkoda, że pewnie chciałeś napisać co innego, a wyszło jak wyszło ;)

Nie to nie żart. cala idea polega na tym zęby ludzie linkowali do siebie bo niema w tym nic złego ani żadnej straty dla przykładu podam linka do blogu Matta Cuttsa https://www.mattcutts.com/blog/clarifying-valleywag-comments/ zobacz ile linków on ożywa w swoich artykułach . teoria "juice linków" czasami jest złe rozumiana. WEBMASTERZY LINKUJCIE BEZ OBAW. większość ludzi tu myśli, ze link to jakiś towar za którego można żądać zapłaty.

Bardzo wszystkim Wam dziękuje za pomoc. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Ponieważ na mojej stronie nie ma tekstu w który mogę wpleść linki, musiał bym założyć zakładkę typu "linki" czy "przyjaciele". Czy to ma sens? Czy jeśli tam umieszczę linki do jakiś stron to przyniesie to skutek pozytywny dla mnie?

Dziwaków tu pełno :)

nieprawda linkuj do innych a inni będą linkować do ciebie. nic złego, ze ze swojej strony wskazujesz inne strony ( to nawet lepiej) jak by tak było jak ten koleś pisze to by nikt do nikogo nie linkował a oto wcale się nie rozchodzi . wiec w swoich artykułach odnoś się do innych stron, linkując do nich, najlepiej linkować do stron o treści uzupełniającej twój artykuł

Więc według ciebie farmy linków są dobre? Wymienię się z 1000 osobami linkami i wstawie ich linki do mnie i uważasz ze taka strona ma jakiekolwiek szanse w serpach?

Podobno linki wychodzące muszą być by google nie uznało strony za spam, a innych korzyści nie widzę z linków wychodzących :P Ważne by nie przesadzać z ilością linków wychodzących ;p

Święte słowa linki wychodzące ok ale z umiarem tak jak mówisz

Dziwaków tu pełno :D

Więc według ciebie farmy linków są dobre? Wymienię się z 1000 osobami linkami i wstawie ich linki do mnie i uważasz ze taka strona ma jakiekolwiek szanse w serpach?

Podobno linki wychodzące muszą być by google nie uznało strony za spam, a innych korzyści nie widzę z linków wychodzących :) Ważne by nie przesadzać z ilością linków wychodzących ;p

Święte słowa linki wychodzące ok ale z umiarem tak jak mówisz

Jaka farma linków? jaka wymiana L? czy ty czytałeś co ja napisałem ? czy tylko tak sobie klikasz jak małolata na czacie?

Bardzo wszystkim Wam dziękuje za pomoc. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Ponieważ na mojej stronie nie ma tekstu w który mogę wpleść linki, musiał bym założyć zakładkę typu "linki" czy "przyjaciele". Czy to ma sens? Czy jeśli tam umieszczę linki do jakiś stron to przyniesie to skutek pozytywny dla mnie?

aha :P . nie wiem czy to ma sens, powiedzmy jak się wymienisz ze strona o podobnej treści to by miało jakiś sens ale jak ty żadnej treści nie masz to sam nie wiem. Sam znasz swój status i swoja stronę jeśli uważasz ze to będzie przydatne dla twoich odwiedzających to czemu nie

Podobno linki wychodzące muszą być by google nie uznało strony za spam, a innych korzyści nie widzę z linków wychodzących ;) Ważne by nie przesadzać z ilością linków wychodzących ;p

How many links per page? Poczytaj sobe od samega Matt Cutt, czy jego tez podważysz?

@Tomekmiodek Może się najpierw zastanowisz nad tym co piszesz, a dopiero potem zaczniesz obrażać połowę forum?

Piszesz, że warto umieszczać linki wychodzące, bo tak pisze Matt Cutt. To teraz uświadom sobie, że Google to prywatna firma i nie warto kierować się tylko tym co napiszą na blogu. Jest kilka niepisanych zasad, którymi warto się kierować - oszczędzanie linków wychodzących jest jedną z takich zasad.

Coś do poczytania - https://www.fabrykaspamu.pl/test-czy-linki-...-pozycje-stron/

Jeśli jesteś spostrzegawczy to zauważysz, że dodawanie linków wychodzacych może obniżać wartość strony. Więc wymiana linkami nie jest najlepszym pomysłem.

@shift76 Najlepiej dodaj trochę treści na stronę, potem dodaj ją do katalogów i precli, a na końcu wymień się z kilkoma porządnymi stronami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności