Skocz do zawartości

Program pocztowy.

featmilka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, ostatnio nieco zmęczony jestem obsługą Outlooka. I szukam narzędzia, dzięki któremu będę mógł zarządzać pocztą z bez wchodzenia do przeglądarki. Dodam, że mam sporo kont email i w różnych brandach. Zależy mi na szybkości działania oraz jakimś ciekawym odróżnianiu kont.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Ja od roku korzystam z "Poczty usługi Windows Live". Mam łącznie dodanych 12 kont e-mail, które są sprawdzane parę razy dziennie. :D

Co prawda jest to następca Outlooka, ale został bardzo unowocześniony. ;)

Niestety thunderbird odpada - nie używam mozilli. A windows live to raczej także - bodajże wymaga konta na hotmail. Chodzi mi raczej o program stricte do poczty - bez żadnych zbędnych rzeczy.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

@featmilka

A co ma Thunderbird do Mozilli ?

Mozilla to firma a Thunderbird to program pocztowy który korzysta z gecko.

Bo strasznie rozsiewasz niesprawdzone i błędne informacje.

Np. na oczy nie widziałeś poczty windows live a już wiesz ze potrzebne jest jakies konto na hotmail co jest nieprawdą.

Osobiście to bym poczty windows live nie używał bo jest strasznie dla mnie nieczytelna już outlook express był wygodniejszy tylko że sie strasznie sypał przy wiekszych skrzynkach

@Maximus Marius - fakt sorry :( Thunderbird jest od Mozilli a nie tak jak pisałem, że Mozilli wymaga. - zaraz więc się nim zainteresuje

Co do poczty windows live - zainstalowałem i już na początku wymagała ona ode mnie konta na hotmail - więc to akurat sprawdziłem.

Ja też polecam Thunderbird w zastępstwie Outlooka. Choć bardzo mnie denerwuje w nim [ w stosunku do outloooka], że w outloooku minimalizacja chowa program do zasobnika, a tego na dolny pasek. Co prawda jest do tego plugin który umożliwia chowanie do zasobnika jednak IMHO taka funkcja powinna być do wyboru w konfiguracji Thunderbird'a.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Odróżnijmy też Outlooka od Outlooka Express. :-)

Sam korzystałem przez wiele lat z Thunderbirda, aczkolwiek przesiadłem się na Outlooka 2007, który moim zdaniem daje niewyobrażalnie większe możliwości.

Tutaj musimy zastanowić się, czy to ma być program tylko i wyłącznie do odbierania poczty i nie bawimy się w jakieś zaawansowane sprawy związane z organizacją (Outlook to świetny organizator), to Thunderbird jak najbardziej wystarcza.

Zakochałem się w Outlooku, kiedy zacząłem bawić się bardziej zaawansowanymi opcjami tego programu typu "Reguły i alerty" etc. Korzystam również z książki kontaktów oraz kalendarza.

Musimy jednak rozróżnić też kwestię ceny. Outlook 2007 w pakiecie to koszt kilku tysięcy zł (licencja komercyjna), Thunderbird jest za darmo.

Zapraszamy na irca - #seo na ircnecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności