Skocz do zawartości

Zmiana tytułu i opisu strony = spadek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w tytule , zmieniłem tytuł i opis strony , ale nie drastycznie, tak aby znalazły się tam słowa kluczowe i po przejściu robota strona poleciała na łeb! praktycznie o 5 pozycji w każdej frazie. I tutaj pytanie: czy sytuacja się unormuje? czy to jest naturalne? może tytuł i opis jest źle napisany, tj zawiera za dużo słów kluczowych? *Kosze wiklinowe, wyroby z wikliny, meble wiklinowe, wiklina* tak wygląda w tej chwili.. Pomóżcie Panowie bo ataku serca się mało nie nabawiłem dzisiaj :(

Producent wyrobów wiklinowych stworzonych przez artystów rękodzieła.

Profesjonalny sklep z wikliną

Wstukałem Twoją stronę do tego serwisu:

www.seocentro.com/tools/search-engines/metatag-analyzer.html

w celu sprawdzenia jak się ma tytuł do zawartości i dziwna rzecz, bo pokazuje mi, że nie znajduje tytułu, ani znaczników meta na stronie głównej. Czy ktoś wie dlaczego tak jest?

Materiały ortodontyczne, stomatologiczne - m.in. Ligatury.

Wstukałem Twoją stronę do tego serwisu:

www.seocentro.com/tools/search-engines/metatag-analyzer.html

w celu sprawdzenia jak się ma tytuł do zawartości i dziwna rzecz, bo pokazuje mi, że nie znajduje tytułu, ani znaczników meta na stronie głównej. Czy ktoś wie dlaczego tak jest?

Faktycznie :/ że tak powiem.. wtf ?

A co ciekawsze na innych serwisach bez problemu pobiera znaczniki i wszystko jest ok.

Nie ma co na razie się stresować, poczekaj jeszcze parę dni, zobaczysz jak sytuacja się zmieni, a jeśli nie zmieni, to wtedy można będzie podjąć jakieś działania.

Materiały ortodontyczne, stomatologiczne - m.in. Ligatury.

*Kosze wiklinowe, wyroby z wikliny, meble wiklinowe, wiklina*

to nie jest zbyt fajny tytuł, o czym on mówi wyszukującemu?

Pokaż jaki był poprzednio.

Czy ten nowy w ogóle jest już w kopii?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

mam pytanie w związku ze zmianami tytuły description etc., konkretnie rzecz dotyczy tego, czy jeżeli tytuł jest dłuższy niż 80 znaków / analogicznie jeżeli description jest dluższy niż 200 znaków czy to może powodować obniżenie w pozycji dla danych fraza jeżeli te elementy nie przekraczałyby zakładanej ilości znaków

@gniotek

Tytuł rzeczywiście nic nowego nie wnosi, lepszy byłby "Wiklinowe meble (kosze) i inne wyroby z wikliny" tak żeby nie używać przecinków

Stary wyglądał tak :

Polskie wyroby wiklinowe, kosze, meble z wikliny HURT-DETAL

Więc też były przecinki, hm zaraz pomyślę coś lepszego jak już mi spadła w wynikach to przynajmniej zmienie na taki jak należy

A dałem taki dlatego że konkurencja ma takie np:

sklep z koszami , wiklina , kosze wiklinowe

Wiklina, wyroby z wikliny, meble wiklinowe, kosze wiklinowe

www.wiklina.net - wiklina kosze meble ogród dla dzieci oploty Kosze

Wiklina Wyroby z Wikliny Kosze Meble Wiklinowe - Wikpol.pl

Wiklina, kosze wiklinowe, meble wiklinowe, wyroby z wikliny

Wszystkie wyniki z top10

Zmieniłem:

Producent wyrobów z wikliny, kosze wiklinowe, meble wiklinowe, wiklina

lepiej to wygląda teraz

gregor777@: jest to normalne zjawisko.

Zauważ. że karty rozdaje tutaj G, nie my. Sam zauważyłem, że czasami zbliżony tytuł powoduje spadek, a często i - wzrost strony w SERPach.

Tobie może się wydawać, to to jest prawie to samo, ale Gugielek sprytnie obliczy w swoim "kalkulatorku" i wyjdzie mu, że ... jesteś za wysoko :)

Co do obecnego tytułu - mam poupychane słów kluczowych na maksa, więc może to jest przyczyna spadku.

Nie pisz jednak, że konkurencja też tak ma ;)

Ja dałbym

zamiast

Producent wyrobów z wikliny, kosze wiklinowe, meble wiklinowe, wiklina

to

Wiklina - producent wyrobów z wikliny, kosze i meble wiklinowe

Ja u siebie ostatnio pozmieniałem (wydłużyłem, wcześniejsze miały po 2-3 słowa) większość Title i od tego czasu ruch z G wzrósł mi o jakieś 30%.

Title robiłem pod człowieka, aby zwiększyć CTR. Same pozycje bardzo nieznacznie się zmieniły, ale klikalność wzrosła bardzo mocno.

Wydaje mi się że przedobrzyłem po prostu z tym tytułem i wielki G za kare zrzucił mnie o 5 poz w dół. Lipa jest ale co zrobić, trzeba się wdrapywać od nowa może tym razem już bez zmian tytułu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności