Skocz do zawartości

Skrypt forum - jaki najlepszy pod SEO?

dongrela

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o darmowy skrypt. Głównie zależy mi na dobrze zoptymalizowanym skrypcie. Z doświadczenia z phpBB by Przemo wiem, że nie jest z tym najlepiej. Obecnie używam vB 3 i vBSEO - jakby ktoś potrafił porównać.

Co polecacie? Bo od moich ostatnich zabaw darmówkami trochę się tych skryptów narobiło.

Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D

vB nie jest darmowe.

by przemo z spider friendly, chmurką tagów, dynamicznymi meta. W spider friendly warto ustawić URLe tak, aby były z nazwą tematu, można LT wycisnąć z tego jeszcze :)

Oczywiście jeżeli mowa o większym forum to by przemo odpada, ale te same mody są również pod zwykłe phpBB.

Tak, tylko aktualizacja takiego forum przema z duża listów modów, takich jak SP to katorga. Wiem, że vB nie jest darmowe, ale jeśli to możliwe to prosiłem o porównanie z tym skryptem, bo go używam.

Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D

No dobra to dodam, że interesuje mnie skrypt, który umożliwia wgrywanie pluginów bez bezpośredniej ingerencji w kod :) Czyli tak jak w vBulletin. Każda aktualizacja phpBB 2 wiąże się z ponowną instalacją pluginów - nie chcę robić czegoś takiego ;)

SMF - wiele dobrych słów o nim słyszałem, czy on posiada system pluginów, który wgrywa się z panelu admina (jak wordpress)? Są takie wtyczki jak url friendly, sitemap, chmura tagów, tagi?

Może jeszcze coś innego polecicie? :)

Tak jak Ty korzystam na codzień z vB i ostatnio musiałem rozejrzeć sie za jakąś darmówką na wew. potrzeby, miałem niemały problem bo od czasu kiedy siedziałem przy skryptach for sporo się zmieniło. Sprawdź sobie myBB, ja właśnie testuję i powiem że jestem całkiem mile zaskoczony, zwłaszcza ze jak ostatnio sprawdzałem to to raczkowało dopiero, a teraz widać ze jest to w miarę rozbudowany skrypt.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności