Skocz do zawartości

Przeszla olbrzymia fala banow

morimoto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie, odpytanie o site: 1 raz na dobę jest przez miliony stron dlatego wątpię, że google poszło tym tropem.

Gdyby było tych odpytywań dziennie sporo to podejrzewam, że to byłoby to.

Co rozumiemy przez "brzydki spam" - autoblogi, cytaty, teksty piosenek, opisy gg, czy jakieś bardziej prywatne rozwiązania ?

Pozdrawiam

Co rozumiemy przez "brzydki spam" - autoblogi, cytaty, teksty piosenek, opisy gg, czy jakieś bardziej prywatne rozwiązania ?

Wydaje mi sie ze cos takiego: www.w26.psychoterapia-ol.pl , ze systemy biora takie strony to sie dziwie

==============================================

Zielony jak ogórek

Dokładnie, odpytanie o site: 1 raz na dobę jest przez miliony stron dlatego wątpię, że google poszło tym tropem.

Zapytajcie swoich znajomych (nie związanych z pozycjonowaniem) - takich "z podwórka" jak często szukając czegoś w google używają komendy "site:", a nawet bym to zawęził do pytania ile "Kowalskich" wie, że w ogóle tak można.

Dlatego jasne, że w skali globalnej jest bardzo dużo takich odpytań, ale nie ma co ukrywać, że w Polsce większość odpytywań site: jest przez pozycjonerów, by nie zawężać tego do tego, ze większość odpytań w Polsce to odpytania automatów. I dlatego uważam, że google używa naszego "narzędzia" (w sensie site:) - przeciwko nam.

Nie wiem czy mogę powiedzieć, że ładniejsze od tego co było podane wyżej - bo ładniejsze jest - niektóre szablony to aż żal było używać pod tego typu strony + więcej treści również, ale treści niezjadliwej dla człowieka.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nie ślińcie się na coś darmowego, zainwestuj 12.20zł w domenę i tyle...

hah, ciekawe czy tak od ręgi byś kupował po 3000 domen miesiecznie w tej cenie.

nie, ja mam średniej jakości zaplecza na tych domenach, bez SWL i nic im się nie dzieje

mi wylecialo to co bylo w ewebie xP

a to co poza sie trzyma...

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Dlatego jasne, że w skali globalnej jest bardzo dużo takich odpytań, ale nie ma co ukrywać, że w Polsce większość odpytywań site: jest przez pozycjonerów, by nie zawężać tego do tego, ze większość odpytań w Polsce to odpytania automatów. I dlatego uważam, że google używa naszego "narzędzia" (w sensie site:) - przeciwko nam.

Wydaje mi się że z tym SITE to jest błędny trop, gotlink sprawdza site raz na 14 dni, a mam podłączone zaplecza do systemów seoneta gotlinka i eweblinka , na niektórych wiszą nawet trzy systemy wiec te domeny są częściej sprawdzane pod względem site ale te pare banów które dostałem jednego dnia poszły tylko na te z gotlinka, ja bym stawiał na spam raport ale jeżeli mowa o takiej rekordowej ilości banów to już nie wiem co myśleć

Z tym sprawdzaniem site to może być dobry trop. Obawiam się, że nie wiecie jak działa algorytm. Wystarczy systematycznie odpytywać google i wtedy się zacznie. Myślicie, że jak system odpytuje "raz na 14dni" to tego nie widać? :)

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Jeżeli chodzi o sprawdzanie site, to jedno jest pewne - w PL tylko strony w jakiś sposób pozycjonowane bądź monitorowane od strony SEO mają to sprawdzane - zwykły Kowalski - jak ktoś wyżej wspomniał - nie ma pojęcia o jakiejkolwiek komendzie wyszukiwarki.

Pojawił się temat domen .tk - chociażby 20 WebMini'saczy wisi na tym jak wisiało, a redukcje site to prawda, spadło, a co niektóre domeny wyglądają na zbanowane, ale to pewnie efekt tego "cofnięcia w czasie" indeksacji, teraz ich nie ma, ale miały nie wiecej jak 20 zaindeksowanych podstron - powinny wrócić.

Jeśi strona jest OK, a nie jak ktos podał wyżej link do jakiegoś typowego przykładu wyszukiwarkowego śmiecia, to nie ma się co martwić, niezaleznie od domeny. W ogóle dziwi mnie, że chce się ludziom inwestowac w tak krótkoterminowy interes, jak taki typowy SPAM, troszke więcej pracy i jest coś na lata.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności