Skocz do zawartości

Przeszla olbrzymia fala banow

morimoto

Rekomendowane odpowiedzi

Ale...

jaki macie dowód na ban 20.000 domen?!

Czytam i czytam i są tutaj spekulacje ale nikt nie mówi o konkretach. Gdzie, skąd, jak to widać?

W swl jestem noga, ale chętnie się dowiem :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tym sprawdzaniem site to może być dobry trop. Obawiam się, że nie wiecie jak działa algorytm. Wystarczy systematycznie odpytywać google i wtedy się zacznie. Myślicie, że jak system odpytuje "raz na 14dni" to tego nie widać? :)

@shpyo - eweblink odpytuje co 24h a nie co 14 dni, trop z odpytywaniem site jest błedny

Zapominacie o takich programach jak SeoQuake - które odpytują parametry site , samo PIO jest przez ten program ma sprawdzane site z 100 razy dziennie to minimum

@gniotek- prześledzi cały wątek bedziesz wiedział gdzie co i jak, tu nie ma żadnych tajemnic

Marketing internetowy dla firm

Nigdzie nie ma jasnej informacji o takiej liczbie - wszyscy aby, że dużo że dużo a gotlinkowy administrator aby o prawie dwustu .tk wspomniał - ale gdzie to do 20.000 domen...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

eweblink odpytuje co 24h a nie co 14 dni, trop z odpytywaniem site jest błedny

Piszesz to jako pewnik - a sam tego nie wiesz, bo nie znasz algorytmu.

Ja nie traktuje tego jako pewnik, ale powtarzam - niskiej jakości strony którym często odpytywane jest site - lecą, nie tylko u mnie, ale i kilku innym osobom też. Z wątku wynika również jak ktoś pisał, że strony eweblinku tez lecą.

By nie być gołosłownym, smut napisał:

Przypadek. Mi zdecydowanie więcej domen z e-weblinka poleciało niż z Gotlink.

Dlatego, można wyciągać wnioski, że to są bany ponad podziałami na systemy. Dlatego trzeba analizować jaką cechę wspólną mają systemy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nigdzie nie ma jasnej informacji o takiej liczbie - wszyscy aby, że dużo że dużo a gotlinkowy administrator aby o prawie dwustu .tk wspomniał - ale gdzie to do 20.000 domen...

wystarczy luknac na statystyki gotlinka za ostatnie dwa tygodnie

==============================================

Zielony jak ogórek

Ja już wszystko wiem :)

Czemu w gotlinku znikło 20 000 domen ? Bo nigdy ich nie było tam, a ilość domen na przykład została przeliczona na nowo.

A te 20 000 domen było z niego systematycznie usuwane od początku jego istnienia :)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Na to pytanie co się stało najlepiej jak udzieli informacji administracja sytemu.

Poleciało to, co kilka dni wcześniej zdecydowało o wzroście wykresu z domenami - krótka tego charakterystyka to niskie site, tylko pingowane, bl=0

Panie Tomaszu, proszę:

data - domen - site

1.11.2009 - 95.549 - 245,1mln

1.12.2009 - 103.753 - 254,8mln

1.01.2010 - 124.106 - 271,1mln

1.02.2010 - 139.686 - 262,1mln

1.03.2010 - 169.290 - 258,8mln

18.03.2010 - 153.434 - 263,8mln

Ja konsultowałem się już z 2 pozycjonerami i również dość mocno podejrzewają, że regularne odpytywanie site wystawia domeny do sprawdzenia przez google

Krótko mówiąc możemy potwierdzić taką zależność (ale nie chodzi tu o pojedyncze domeny) , stąd nie przypadkowo zmniejszamy częstotliwość zbędnych zapytań - mimo że obecną ilość serwisów bylibyśmy wstanie aktualizować w mniej niż 72h. A druga rzecz to pingowanie, pingowanie i jeszcze raz pingowanie bez jakiegokolwiek podlinkowania.

ilość domen na przykład została przeliczona na nowo.

Akurat to co charakteryzuje GotLink to to że od czasu prezentacji statystyk, wartości przedstawiane są w czasie rzeczywistym a więc jak to czasami bywa, aktualizacja następuje nawet co sekundę :)

Natomiast jak to jest z przeliczeniami ilości w systemach które aktualizują te dane raz na dobę, to już tego nie wiem tym bardziej że chyba łatwiej jest prezentować dane online :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

...
Ja konsultowałem się już z 2 pozycjonerami i również dość mocno podejrzewają, że regularne odpytywanie site wystawia domeny do sprawdzenia przez google

Krótko mówiąc możemy potwierdzić taką zależność (ale nie chodzi tu o pojedyncze domeny) , stąd nie przypadkowo zmniejszamy częstotliwość zbędnych zapytań - mimo że obecną ilość serwisów bylibyśmy wstanie aktualizować w mniej niż 72h. A druga rzecz to pingowanie, pingowanie i jeszcze raz pingowanie bez jakiegokolwiek podlinkowania.

...

Dobrze wiedzieć na przyszłośc i wyciągnąc stosowne wnioski ze w waszym systemie taka zależność występuje, krótko mowiąc w ewelbinku ona nie występuje

Marketing internetowy dla firm

Wyciągać wnioski to podstawa - ja na podstawie tego stwierdzenia:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=664359

...wyciągam wniosek, że aby stworzyć taki system jak weblink wystarczy 5-6 domen :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Panie Tomaszu, proszę:

data - domen - site

1.11.2009 - 95.549 - 245,1mln

1.12.2009 - 103.753 - 254,8mln

1.01.2010 - 124.106 - 271,1mln

1.02.2010 - 139.686 - 262,1mln

1.03.2010 - 169.290 - 258,8mln

18.03.2010 - 153.434 - 263,8mln

Skoro zgadujemy jak sienazywamy tez sobie na to pozwole

Panie Mieciu mowilem o ostatnich dwoch tygodniach a nie ostatnich 3 miesiacach, mowilem o tym ze wyparowalo 10% domen z systemu, sporo ludzi potwierdzilo bany, teraz trzeba sie zastanowic czy to poczatek apokalipsy czy przypadek

==============================================

Zielony jak ogórek

Też to zauwazyłem :)

By nie być gołosłownym, smut napisał:
Przypadek. Mi zdecydowanie więcej domen z e-weblinka poleciało niż z Gotlink.

@Ptaq, to poleciały strony jednego usera, dużego użytkownika systemu konkurencyjnego, uczestnika PiO - jeśli będzie miał ochotę to się zapewne wypowie.

To co mogliśmy napisać o tym zapleczu, to podaliśmy wyżej - a to tylko potwierdza słuszną politykę systemu która nie premiuje stron z bl=0, gdyż to tylko tworzy puste punkty.

chrzanienie w bambus - zamiast dyskusji zfobiło sie to co zwykle - przekonywanie o wyzszości jajka nad kurą...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Witam!

Przeczytałem to co piszecie i uważam, że spekulacje co do site są podstawne aczkolwiek nie muszą być ostatecznym problemem. Zgadzam sie z Ptaq, że zwyczajni ludzie nie znają takiego parametru i go nie stosują. Zakładam, że ponad 50% stron w internecie nigdy nie miała wpisanego do Googlarki czegoś takiego jak "site:stronamojejmalejfirmy.pl" dlatego takie domeny mogą zyskiwać, a na celownik mogą być brane te które są odpytywane. W takim wypadku nie mówie o automatycznym usuwaniu domeny ale przypisaniu im kolejnego minusa.

Następny element to wspomniane przez Gotlink.pl ciągłe pignowanie domen. Tutaj znowu domeny firmowe nigdy nawet nie spingują swojej domeny a ogromna ilość zaplecza jest pingowana kilka razy dziennie co powoduje, że są one dużo bardziej podejrzane.

Jeśli zostaną spełnione te dwa kryteria a strona nie ma żadnych BL i unikalnej treści to jest ona, w moim odczuciu, pierwsza do odstrzału. Oczywiście jest druga strona medalu przed którą Google też musi się bronić czyli np. ciągłe odpytywanie konkurencji i ciągłe jej pingowanie. Jednak jeśli są linki i unikalna treść to Google raczej nie ma podstaw do jej usunięcia.

Ja swoje strony mam na .pl, unikalne treści i na tą chwilę żadna, narazie, nie ucierpiała i mam nadzieję, że tak zostanie. Inna sprawa, że zaindeksowanie teraz nowej strony graniczi powoli z cudem bo 100 domen czeka na zdobycie site i nie chce wcale go zdobyć;/ gdzie tak jak już pisaliście wcześniej zajmowało to 5-6 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności