Skocz do zawartości

Szybkosc ladowania strony a kod

Hook

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzalem swoja stronke przez Firebug'a i wychodzi mi 93/100 aczkolwiek w W3C Validator'ze wyskakuje mi 48 niezrozumialych (dla mnie) bledow.

Podejrzewam, ze moze miec to wplyw nie tyle na predkosc ladowania strony a poniekad na jej pozycje w wyszukiwarkach.

Google co prawda jeszcze niby nie bierze pod uwage predkosc ladowania strony na pozycje w wynikach, ale juz jej budowa moze miec tu znaczenie.

Powoli koncza mi sie pomysly co zrobic jeszcze z dosc duzo wazacym index.htm - 18kb

Prosze Was o rzucenie okiem na www.machair.pl i podzielenie sie swoimi sugestiami :)

Pozdrawiam

Jak dla mnie, to strona załadowała się w ułamku sekundy, są strony przecież, które ważą 100 razy więcej, na przykład Interia, Onet czy WP to strony, które swój indeks mają bardzo rozbudowany.

Ja to bym dalej linkował na Twoim miejscu, to pewnie pozycje urosną :). Poza tym jak długo linkujesz?

3-4 miesiace jakby zliczyc ale nie zawsze robilem to systematycznie przyznaje.

Ograniczalem sie do katalogow a teraz robie jedna stronke na zaplecze. Szczerze mowiac reszty jeszcze dobrze nie ogarniam i zastanawiam sie jaki powinien byc nastepny krok zeby na interesujace mnie frazy wejsc na 1 strone wynikow. Na razie jest 2 strona.

Usunięcie błędów składniowych HTML nie wpływa bezpośrednio na pozycje w serpach.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

W kodzie masz straszny bałagan. Dużo rzeczy niepotrzebnych, a one przecierz ważą. Jak na moje oko można tam śmiało uciąć z 8 kilo. Poco ci tyle słów kluczowych, powyrzucaj niepotrzebne meta tagi, przenieś co się da do css i nie rób takich rzeczy jak <p><span> T E X T </span></p> :) Postudiój troche html. Pamiętaj, że wszystkie programy do robienia stron strasznie partaczą kod html. Ten sam efekt mozna uzyskać z o połowe mniejszym kodem, a im go mniej tym googel cię bardziej polubi :(

W kodzie masz straszny bałagan. Dużo rzeczy niepotrzebnych, a one przecierz ważą. Jak na moje oko można tam śmiało uciąć z 8 kilo. Poco ci tyle słów kluczowych, powyrzucaj niepotrzebne meta tagi, przenieś co się da do css i nie rób takich rzeczy jak <p><span> T E X T </span></p> ;) Postudiój troche html. Pamiętaj, że wszystkie programy do robienia stron strasznie partaczą kod html. Ten sam efekt mozna uzyskać z o połowe mniejszym kodem, a im go mniej tym googel cię bardziej polubi :)

Na takie cos wlasnie czekalem, a teraz bym potrzebowal bardziej dokladnych wskazowek :)

Bardziej konkretnych wskazówek? Ciężko takowe przedstawić skoro nie znasz html'a i css'a (tak wnioskuję).

Po pierwsze zwaliduj stronę łatwiejszym walidatorem (w sensie takim który w prostszy sposób pokazuje jakie masz błędy), np. onlinewebcheck.com

Jak usuniesz wszystkie byki to potem przy założeniu że chcesz pozostać przy tabelkach, wyrzuć wszystkie parametry które się da do css.

Pare przykładów:

- widze wielokrotne powtarzanie tej samej class dla <p> i linku wewnątrz. Nie musisz powtarzać w href'ie, da sie to opisać w css.

- lokalne href'y nie muszą być z pełnymi adresami domeny

- <p align="center" class="TRESC_PRAWA"> taki zapis da się skrócić. W css "tresc_prawa" mu ustawiasz center. To samo tyczy się analogicznych zapisów z left czy right.

- kod stopki mnie powalił !!! Krócej będzie jak to zrobisz w liście <ul> z wyświetlaniem w poziomie.

Generalnie powinno to być zrobione na div-ach, ale to wiąże się w zasadzie ze zrobieniem strony od nowa. Jak chcesz zostawić tabelki to wywalaj co sie da w css i tyle.

Generalnie kod jest strasznie zbity bez czytelności na pierwszy rzut oka. To mocno utrudnia dojście co do czego służy (to tak pod Twoim kątem oczywiście a nie robotów)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Taki do konca nie jestem zielony bo jakos ta stronke posklejalem. Przeniose to o czym mowiles do css'a. Dzięki

Co do pelnych adresow domen to slyszalem zeby na stronie glownej bylo w ten sposob bo ma to wplyw na wage linkow. Jesli to bzdura to moge to usunac.

Czy jesli bym zmienil strone w oparciu o div'y to strona bylaby bardziej czytelna dla robotow?

Spory bałagan w kodzie.

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to:

<dd><p class="LEWY_BUTTON2"><a href="https://www.machair.pl/osuszacz.htm" class="LEWY_BUTTON2">osuszacze</a></dd>

taka linijka powtórzona jest 18 razy. 18 razy otwierasz nowy akapit ("<p></p>") lecz nie zamykasz ani razu.

logo-stat4seo-blue-small.png

• 2 tygodnie później...

NP zastosować współczesny sposób prezentacji grafiki polegający na tym, że grafika nie jest pobierana z pojedynczych plików, ale jednego składowego i odpowiednio pozycjonowana w elementach DIV za pomocą CSS.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności