Skocz do zawartości

Opłaca się zlecać katalogowanie?

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio stało się modne ręczne katalogowanie. Sporo osób sie ogłasza ale czy w ogóle jest to opłacalne?

Bo z tego co się naczytałem to większość osób wysyła raporty gdzie strona została zgłoszona... a przecież my nie wiemy czy została zgłoszona i nie zaakceptowana czy po prostu nie zgłoszona.

Ile trzeba by było przeznaczyć zł aby złapać w ten sposób jakiś sensowny PR (3-4)?

Cześć!

Na wstępie zaznaczam, że sam kataloguje strony na zlecenie.

Zawsze wysyłam gotowy raport wpisów DODANYCH, bo inaczej to nie ma sensu moim zdaniem.

Co do page rank katalogów. Wiele osób właśnie mówi "katalogowanie do katów pr 1-5".

Tyle, że wpis jest na nowej podstronie, która ma PR0 i to czy zdobędzie pr ta podstrona zależy od podlinkowania.

Czyli tak jak mówię. Kogoś zaufanego trzeba znaleźć, albo płacić po 10 gr za ZGŁOSZENIE strony do katalogu ;)

Przykładowo ja mam stawki 70-100zł/100 wpisów i z tego jakieś 80% same wchodzą do indeksu.

Nie monitoruje stron klientów, dlatego trudno stwierdzić czy PR wzrósł dzięki katalogom,

jednak mój blog i 2 inne stronki po dodaniu do 35 katalogów z listy otrzymały PR1.

Podsumowując 100 wpisów, które później dopalamy może spokojnie zaowocować nam PR2-3.

• 3 tygodnie później...

ja zlecam ... srednio1-2 razy w miesiacu wychodzi jakies 500 zł - obie strony są zadowolone. ja ma wpisy w 2-3 dni, druga storna zarobi.

oszczędzam DUŻO czasu ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na allegro jest tego ostatnio pełno, też sam kataloguje ale na swoich katalogach więc mogę dać gwarancje dodania.

Zakupiłem katalogowanie też u innych - bo katalogowania nigdy za wiele, ale się strasznie rozczarowałem.

heh dostałem piękny raporcik w pdf o zgłoszeniu mojej strony do 100 katalogów.

I tego by było na tyle, bo strona po miesiącu oczekiwania nie wyświetla się w 60% katalogów.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Czy się opłaca.

To w gruncie rzeczy zależy od tego, co będziesz robił w czasie, w którym sam mógłbyś wrzucać wpisy do katalogów.

No i od paru innych rzeczy.

Na pewno odradzałbym wszystkie oferty z allegro, pod tytułem 300 wpisów ręcznie do katalogów już za 39 złotych.Gdzieś na forum czytałem skargę jednego z początkujących webmasterów.Nie dość, że zapłacił - to jeszcze po paru dniach dostał bana na domenę.Ów pozycjoner z allegro tłumaczył się tym, że pozycjonowana witryna otrzymała bana, z powodu braku sitemapy. ;)

Opłaca się z pewnością, jeżeli współpracujesz z solidną i zaufaną osobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności