Skocz do zawartości

Hosting dobry jak KEI.PL

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

Luna wcale nie ma aż tak zabójczych cen jeśli porównuje się z dedyk/vps z innych firm. Nie trzeba placic za admina, support pierwszorzedny i wykupujac sobie np. 10-20% zasobow to pamietajcie, ze to sa zasoby z naprawde konkretncyh maszyn. Ja patrzac na lune zawsze mniej wiecej porownuje to z kosztem dedyka + admin i wiadomo, wychodzi lekko drozej, ale za to jest pewnosc firmy + support.

Ja osobiście zamiast VPSa, w którym musiałbym płacić m.in. za Direct Admina też wolałbym jakiś zwykły pakiet o podwyższonych limitach (mniej osób na 1 serwerze), czasami można się dogadać z małymi średnimi firmami hostingowymi w tej kwestii.

Wg. informacji ze strony Ionic.pl:

Serwery z linii Pro:

1 % rdzenia dla kont: ALLEGRO, SEO oraz MINIMUM

2% rdzenia dla konta SIMPLE

4% rdzenia dla konta SIMPLE+

8% rdzenia dla konta MEDIUM

12% rdzenia dla konta MAX

Limit może zostać okresowo przekroczony - ale konto nie może generować obciążenia wyższego od w/w progów dłużej niż 24h.

Takie limity to tez duzo nie mowia, bo wszystko zalezy od mocy maszyny. Na KEI.pl dostajemy 5% ale wydaje mi sie, ze sa tam bardzo silne serwery, bo mimo, ze zuzywam ok. 3% to na innych serwerach juz ledwo stronki chodzily.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności