Skocz do zawartości

Pozycjonowanie poprzez subdomeny

maciejj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie zaznaczę ze jestem amatorem i dopiero zaczynam poznawać podstawy pozycjonowania

Musze wypozycjonować stronę firmy zajmującą się projektowaniem ogrodów

Domena ma około 3 tygodni, stronę dodaje do darmowych katalogów i również uczestniczę w systemie wymiany linków

Mam jeszcze pewien pomysł na pozycjonowanie

no wiec:

główna domena to ogrody-zroski.pl i stworzyłem sub domeny np. tworzenie.ogrodow.ogrody-zroski.pl z przekierowaniem do głównej strony

takich subdomen utworzyłbym więcej

czy musiałbym każda taką sub domene dodac do kilku katalogów ? żeby Google widziało te subdomeny

czy taki zabieg poprawi mi pozycje w Google ?

no wiec:

główna domena to ogrody-zroski.pl i stworzyłem sub domeny np. tworzenie.ogrodow.ogrody-zroski.pl z przekierowaniem do głównej strony

takich subdomen utworzyłbym więcej

Przyjeło się (nie wiem dlaczego) ze domena pozycjonowana powinna być czysta, to co chesz zrobić rob na innych domenach nie na pozycjonowanej

Marketing internetowy dla firm

możesz stworzyć subdomeny np. nawadnianie.ogrody-zroski.pl ale tylko po to, żeby zamieścić tam malutką stronkę z podstawowymi informacjami, dobry tytuł + linkowanie na nawadnianie ogrodów. Jednocześnie wspierasz tymi subdomenami stronę główną.

No i nie radzę podpinać swl pod stronę firmową.

Tematyka bardzo trudna, jest kilka firm, które pozycjonują się już od lat na projektowanie ogrodów, więc jedynie budować dobre strony zapleczowe w dużej ilości.

Wiec zacznij od jej SEO optymalizacji, bo w obecnej wersji serwis nie jest na to gotowy :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiec zacznij od jej SEO optymalizacji, bo w obecnej wersji serwis nie jest na to gotowy :)

Co masz na myśli ? :(

możesz stworzyć subdomeny np. nawadnianie.ogrody-zroski.pl ale tylko po to, żeby zamieścić tam malutką stronkę z podstawowymi informacjami, dobry tytuł + linkowanie na nawadnianie ogrodów. Jednocześnie wspierasz tymi subdomenami stronę główną.

No i nie radzę podpinać swl pod stronę firmową.

Tematyka bardzo trudna, jest kilka firm, które pozycjonują się już od lat na projektowanie ogrodów, więc jedynie budować dobre strony zapleczowe w dużej ilości.

no to mnie pocieszyłeś ;/

dzięki wszystkim z odpowiedzi

Na wstępie zaznaczę ze jestem amatorem i dopiero zaczynam poznawać podstawy pozycjonowania

nauke pozycjonowania radzilbym zaczac od nauki na stronac testowych

bo na forum oprocz dzialu dla poczatkujacych mamy rowniez dzial filtry i bany w ktorym czesto pisza osoby z pytaniami co zrobili zle ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Co masz na myśli ?
No właśnie optymalizację serwisu pod kątem SEO, bo w chwili obecnej serwis taki nie jest...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

...a to twoja strona czy na zlecenie robisz? Pytam z ciekawości tylko...

Jak koledzy napisali - ten pomysł z subdomenami jest bez senesu. Zamiast subdomen, kup lepiej nowe domeny, (teraz można na prawdę tanio kupić już) i buduj zaplecze powoli.

aaa ...i nie linkuj do index tylko do domeny, a z index przekierowanie 301 na domenę.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

...a to twoja strona czy na zlecenie robisz? Pytam z ciekawości tylko...

Zlecenie

czyli co postawić jakiś blog np. na wp o tematyce odpowiadającej tematyce strony pozycjonowanej? czy tematyka może być dowolna ?

a czy mogę domenę podpiąć pod ten sam serwer co strona pozycjonowana ?

Zlecenie

maciejj podjąłeś się zlecenia nie wiedząc nawet jak to ugryźć??? W sumie to zawsze możesz się na nich (ich stronie) uczyć ;), to oni trochę są frajerami w tym momencie :) Chyba, że to for fun za free znajomemu :), któremu i tak nie zależy.

Kupę roboty Cię czeka i czasu poświęconego na pracę i poznawanie podstaw. Ja bym proponował zacząć od katalogowania i precleowania i od razu budowania niewielkiego zaplecza (np. tego bloga + inne), które będziesz linkował przy okazji linkowania strony tej firmy. Każde zaplecze też musisz podlinkować...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zlecenie
Bierzesz zlecenie, a nie masz pojęcia jak to się robi - to chyba jakiś nowy model biznesowy ;) Współczuć tylko zleceniodawcy ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności