Skocz do zawartości

Pozycjonowanie poprzez subdomeny

maciejj

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie zaznaczę ze jestem amatorem i dopiero zaczynam poznawać podstawy pozycjonowania
Zlecenie

maciejj podjąłeś się zlecenia nie wiedząc nawet jak to ugryźć??? W sumie to zawsze możesz się na nich (ich stronie) uczyć ;), to oni trochę są frajerami w tym momencie ;) Chyba, że to for fun za free znajomemu ;), któremu i tak nie zależy.

Kupę roboty Cię czeka i czasu poświęconego na pracę i poznawanie podstaw. Ja bym proponował zacząć od katalogowania i precleowania i od razu budowania niewielkiego zaplecza (np. tego bloga + inne), które będziesz linkował przy okazji linkowania strony tej firmy. Każde zaplecze też musisz podlinkować...

for fun for free to nie jest raczej. dostałem zlecenie zrobienia strony, teraz ten sam klient chce pozycjonować. kokosów za to nie będę brać raczej. Dużo zależy od wyników. Klient chciałby top 10, ale od razu go uświadomiłem ze to jest na razie nie możliwe ( bynajmniej nie z moją wiedzą i umiejętnościami ;) )

Sukcesem będzie jeśli osiągnę top 30 w frazie projektowanie ogrodów

Dzięki za wszystkie porady i trzymajcie kciuki za mnie ;)

, kup lepiej nowe domeny, (teraz można na prawdę tanio kupić już) i buduj zaplecze powoli.

aaa ...i nie linkuj do index tylko do domeny, a z index przekierowanie 301 na domenę.

wiem, że dla większości obeznanych osób Twoja odpowiedź jest zrozumiała. Prosiłbym byś bardziej szczegółowo powiedział co masz na myśli : linkowanie z zaplecza do strony pozycjonowanej ale nie głównej tylko podstrony, czy też nie używanie dodatku "index" w nazwie strony głównej gdy do niej linkujesz? O co chodzi w stwierdzeniu

a z index przekierowanie 301 na domenę
tak troszkę przystępniej powiedz.

Zabrze. drzwi składane , korek ścienny i podłogowy, włókno szklane - słowem wszystko do wykańczania wnętrz

Chodzi o to, aby linkować do strona.pl a nie do strona pl/index.html. Index.html można też przekierować na domenę główną

A jeśli chodzi o zlecenie... Cóż. Pozycjonowanie nie jest popularną usługą i podejmując się czegoś, w czym nie jesteś fachowcem, za marne pieniądze najzwyczajniej psujesz rynek. Po pół roku gość pójdzie do adwordsa, bo przecież pozycjonowanie to ściema. No ale przecież liczy się kasa.

chiromancja KSG linkuj do domeny czyli www.domena.com a nie www.domena.com/index.php

a tutaj chodzi o to żeby linki które prowadzą do www.domena.com/index.php były przekierowane na www.domena.com

jak nie masz dużo linków możesz o tym zapomnieć na razie

maciejj nie rób z siebie informatyka od wszystkiego. znajdź kogoś kto zrobi to za Ciebie lub będzie Ciebie uczył

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

................

jak nie masz dużo linków możesz o tym zapomnieć na razie

Wszystko rozumiem. Chciałbym się dowiedzieć w jakim celu /co się osiąga/ robić przekierowanie z index na główną? Raczej naturalnie nikt nie linkuje na "index". Czyżby systemy tak linkowały?

Na stronie mam w/g Yahoo około 500 naturalnych linków . Zatem warto zrobić przekierowanie wzmiankowane?

Zabrze. drzwi składane , korek ścienny i podłogowy, włókno szklane - słowem wszystko do wykańczania wnętrz

jeszcze mam takie pytanie

jaki może być przybliżony koszt pozycjonowania w/w strony na pozycje top 30pod frazą "projektowanie ogrodow" przez firmę która się tym zajmuje i mniej więcej jak długo by to trwało ?

muszę wiedzieć mniej więcej co powiedzieć klientowi

Wszystko rozumiem. Chciałbym się dowiedzieć w jakim celu /co się osiąga/ robić przekierowanie z index na główną? Raczej naturalnie nikt nie linkuje na "index". Czyżby systemy tak linkowały?

No właśnie, ale zerknij na linka jakiego wstawił maciejj do tej strony :D. Jeżeli też np. domena.pl przekierowuje na domena.pl/index.html domena.pl/news.php itp. (a to często można zauważyć na stronach) to niektórzy ludzie też tak będą linkowali. Jak nie było nigdy czegoś takiego to nie ma potrzeby.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Z tego co widziałem firma jest z Gorzowa Śląskiego tak więc maciejj może zainteresowałbyś ich raczej pozycjonowaniem pod dany region.

Łatwiej by ci się było przebić pod frazy:

"projektowanie ogrodów opolskie"

i analogicznie "projektowanie ogrodów łódzkie"

Sądząc po położeniu to na klientach z tych województwo powinno chyba firmie najbardziej zależeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności