Skocz do zawartości

Czy porównywarki mają się czego obawiać ?

Lukas_79

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby Google wypuściło swój produkt, wystarczyłoby umieszczenie linku na głównej stronie wyszukiwarki oraz w wynikach sponsorowanych.

Umieszczali link do Chrome na głównej stronie, umieszczają taki link na youtube w dość eksponowanym miejscu było nawet i jakoś się nie przyjęło... nie wspomnę o innych formach reklamy i marketingu, więc nie do końca bym się z tym zgodził :)

Nie przyjęło się?

Przecież to bardzo młoda przeglądarka!

Ludzie są leniwi i nie chce się im zmieniać przeglądarki ale powoli, powoli... i ludzie się przekonują. Chrome już goni Operę, a niebawem zapewne ją prześcignie.

Wiadomo, że Firefoksowi było się łatwiej przebić, bo Mozilla zaoferowała rewolucyjne funkcje (albo przynajmniej znane wcześniej tylko użytkownikom Opery).

Wiadomym jest, że Chrome nie osiągnął takiej popularności, jakiej Google oczekiwało, ale to były naiwne oczekiwania. Na dłuższą metę myślę, że jednak Chrome będzie górą, bo IE samo się wykończy a Firefox straci finansowanie ze strony Google.

Pisałem w nawiązaniu do linków o których wspomniałeś. Biorąc pod uwagę potencjał jaki ma strona główna Google i cały Youtube to uważam, że jednak linki tam umieszczone nie zdały egzaminu w promocji... Popularność jakąś odniosą jedynie gdy zaczną wywalać tą porównywarkę w wynikach organicznych na 1 pozycji.

...Na dłuższą metę myślę, że jednak Chrome będzie górą, bo IE samo się wykończy a Firefox straci finansowanie ze strony Google.

IE się samo wykończy ? a FF nik nie będzie instalował bo stracił dofinansowanie ?

Powiedz mi proszę od jak dawna używasz Chrome?

Marketing internetowy dla firm

No tak, IE ciężko pracuje nad tym, by sukcesywnie tracić udział w rynku. A kiedy w końcu zabroni się MS integrowania przeglądarki z systemem, to kto normalny po nią sięgnie? Jedynie ludzie uparci i bojący się zmian, bo jeśli ktoś ciekawy zapyta w jakiejkolwiek społeczności IT o poradę, zawsze zostanie mu polecone coś innego niż IE.

Co do Firefox - pośrednio właśnie dlatego. Nie wiem czy wiesz, ale lwia część dochodów Mozilli pochodzi z finansowania przez Google, w zamian za reklamę/integrację wyszukiwarki z przeglądarką. Kiedy Chrome dojdzie do podobnego co Firefox udziału w rynku, jak myślisz, będą utrzymywać konkurencję? (Ja jednak łudzę się że tak, bo b. lubię Firefoksa).

Odpowiadając na Twoje pytanie - dla ludzi liczy się funkcjonalność, szybkość i bezpieczeństwo, a nie źródła utrzymania projektu. Jednak bez tego drugiego, nie ma pierwszego.

Nie powiem Ci dokładnie, od kiedy używam Chrome, ale o ile dobrze pamiętam, od kiedy wyszła pierwsza wersja finalna.

Zasadniczo można się zgodzić z opinią, że Google Products namieszałoby sporo na rynku porównywarek cenowych, ale z drugiej strony znając historię eBay'a czy nawet i AOL...

Zupełnie inny przypadek. Jak google wejdzie na ten rynek, to na nim zamiesza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności