Skocz do zawartości

adresy IP

grobelny

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sobie postawić małe zaplecze tematyczne dla pozycjonowania mojej stronki. Ponieważ robię to czysto amatorsko to budżet jest bliski 0. Z tego co się zorientowałem to istotne jest, żeby stronki linkujące do mojej stronki były na różnych adresach IP. I teraz pytanie jest takie: czy można gdzieś kupić same adresy IP + transfer? Technicznie chodzi mi o to że przeglądarka znajduje sobie moją domenę w dns, wysyła zapytanie pod tego IP (oddzielne dla każdej domeny), tam serwer www odczytuje nagłówek Host:, ściąga content z mojego serwerka (wspólny dla wszystkich domen, ale z punktu widzenia użytkownika niewidoczny) i go serwuje przeglądarce. W lighttpd to jest mod_proxy + jedna linijka w konfiguracji per domena. Nie potrzebuję adresu na wyłaczność, nie zależy mi na php/bazach/dysku bo to sobie mogę postawić na tym jednym serwerze u siebie i administrować tym z jednego miejsca. Jest coś takiego dostępne za darmo/w miarę tanio? W miarę tanio czyli taniej niz np. 20PLN/IP, bo za tę cenę to już mogę kupić SEO paczki w iSwift.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności