Skocz do zawartości

Portal NK zapłaci 5k odszkodowania

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie niedawno jedna "organizacja badająca zjawiska paranormalne" (a tak naprawdę czyniąca w tej sferze dezinformację) straszyła "podjęciem kroków prawnych", bo zamieściłem na moim serwisie artykuł zawierający krytykę ich działań :)

Dzisiaj można oskarżyć każdego o wszystko.

Z tego co mi wiadomo to te reklamy na nk wyświetlają się ze zdjęciem/imieniem osoby tylko tej osobie która jest na tym zdjęciu. Więc co to za naruszenie? Jeżeli by pokazywali je innym użytkownikom na banerze to inna sprawa, ale przecież one są tylko wyświetlane u danej osoby. Totalna bzdura jak dla mnie :P

No tylko, ze kazdy z nas tutaj wie o co chodzi, widzial to na NK i jest w takiej samej sytuacji, a nikt nie zlozy pozwu i nie dostanie zadnej kasy. Niby kazdy moze, ale nikt nie zadziala.

Ja juz predzej bym pozywal za sledzika, ktory to wyswietla informacje tak jakby ja wyslali moi znajomi, a wiem, ze oni nic takiego nie wysylali, wiec na pewno z moim profilem jest tak samo. Tym bardziej, ze Sledzik zostal dodany przymusowo i nikt niekogo sie nie pytal czy wyraza zgode na jego uzywanie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zielkq, masz na myśli coś w tym typie? ;)

Jako przykład z ostatnich dni pasuje doskonale :)

nikt nie zlozy pozwu i nie dostanie zadnej kasy. Niby kazdy moze, ale nikt nie zadziala.

Z tego co się orientuję, to w polskim prawie nie występuje pojęcie 'precedensu', czyli nie ma żadnej pewności, iż sędzia, na którego trafimy wyda identyczny wyrok..., także jak ktoś ma wolny czas i chęć próbowania to dlaczego nie? Ja jednak się poddam.

(odszkodowanie bo kawa była gorąca).

A potem na kawie będzie pisane dużymi literami "UWAGA: napój nieodpowiedni dla osób z dużą wrażliwością na temperaturę płynów spożywanych doustnie!" :) W sumie już tego typu bzdury wychodzą -> jak chociażby na piłkach (do koszykówki, do nogi, etc), gdzie występuje coś w stylu "nieodpowiednie dla dzieci poniżej 3 lat ze względu na małe elementy, które mogą zostać połknięte"...

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności