Skocz do zawartości

Spadek pozycjonowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wydaje mi się, że będe miał pewien problem dlatego proszę o dobre rady :good:

Posiadam stronę (sklep internetowy na darmowym silniku) na czołowej pozycji w google na domenie .pl Jednak za kilka dni mam zamiar podmienić owy sklep na nową wersję z lepszym uwzględneniem zasad pozycjonowania itp na nowym silniku, co ważne główny katalog strony znajdować się będzie na innej domenie - .com. Taka sytuacja jest konieczna bo chce zeby sklep byl dostepny w kilku językach i w momencie jak ktos wpisze domene .pl to przekieruje go na strone .com z językiem polskim

I teraz pytanie brzmi, co zobić by domena .pl nie spadła w google? Czy jeśli domenę .pl ustawię jako subdomenie to będzie indeksowana w gogole? Czy może lepiej będzie na domenie .pl ustawić przekierowanie (tzn wstawić link) przekierowujący na domenie .com? Może ktoś wie co się robi w takiej sytuacji i spróbuje mnie naprowadzić?

Aby nie było tak łatwo zaktualizuję trochę moje pytanie ;) Co należy zrobić by sklep internetowy dodatkowo posiadał tak jak wspomniałem wcześniej główne dane na domenie .com ale googlowana była by subdomena .pl po polsku i .com googlowana po angielsku?

najlepiej jakby sklep obsługiwał wiele domen... i tak żeby pl była po polsku a com po angielsku... lub zrobić 2 osobne sklepy jeden na polskiej domenie a jeden a com. I dodatkowo zrobić przekierowania 301 ze starych adresów stron na nowe

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

najlepiej jakby sklep obsługiwał wiele domen...

Wiele domen... możesz mnie naprowadzić? Czy taka obsługa zależy od silnika sklepu czy można to wprowadzić niezależnie?

I czy w ogole schemat ktory rozrysowałem na grafice jest realny do stworzenia?

5d0d4cbcc2df55acmed.gif

nie wyjdzie to Tobie dobrze...

zobacz czy twój sklep może obsługiwać wiele domen jeśli tak to optymalnie było by zrobić to w ten sposób.

czyli jeden skrypt na jakimś serwerze obsługa wielu języków na osobnych domenach.

domena.pl indeksowana po polsku

domena.fr indeksowana po francusku

itp

zmiana języka to przejście na inną domeną...

a admin jest wspólny dla wszystkich

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności