Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

skrypt obsługuje php proxy ? (proxy po przez umieszczony gdzieś na innym serwerze skrypcik php)

Zastanawiam się czy spamowanie serwerów pingami nie kończy się banem na IP.

Jest możliwość losowego pingowania z dodanej bazy ?

Po pewnym czasie w bazie adresów do pingowania będzie X rekordów- może wartoby wprowadzić funkcję pingowania losowego z bazy

- dla odświeżania wpisów i indeksacji. Na zasadzie... pingowanie 3 x dziennie przez 5 dni nowego wpisu po czym wpis idzie do bazy z której losowane są pingi.

Oczywiście drugi katalog dla "stałych pingów" - więc serwisów gdzie co chwile coś publikujemy (np. katalogi)

P.

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mam kilka pytan odnosnie ustawien

1. czym sie rozni "Limit podstron" od "Limit podstron pobieranych na raz"

2. Wyłącz pobieranie po upływie (0 => bez limitu)

czy jak ustawie tutaj np 2 dni, to nowe strony po 2 dniach nie bedą juz pobierane, a strony które zostaly dodane do tej kategorii bedą nadal pingowane

3. opcja Pingowane co

jak ja zostawie pusta to co ile system bedzie pingowal kategorie

4. mam np takie ustawienia

Okres pingowania 3 dni

Pingowane co 60 min

Pobieranie danych co 24h

czyli tak, strony pobierane sa raz na dzien, pngowane sa co 60 min czyli kazda strona ktora zostala pobrana powinna zostac spingowana 24 razy/dzien

nastepnego dnia pobierane sa nowe adresy i dzieje sie tak samo z nimi jak wyzej

3 dnia dzieje sie to samo

i teraz nie rozumiem do konca tego okresu pingowania

czy po tych 3 dniach ta kategoria sie wylaczy i nie bedzie juz nic pingowac

czy moze te 3 dni odnoszą sie do tego ze dane pobranie bedzie pingowane przez 3 dni i tak bedzie to dzialolo w nieskonczonosc

Ad1 - Proxy nie obsługuje a jak dostaje bana za spamowanie tymi samymi adresami to masz bana i tyle

Ad2 - Nie ma losowania - można zamrozić kategorię i potem ją aktywować jak jest taka potrzeba

Ad3 - Limit podstron dotyczy wielkości całej kategorii a limit pobrań naraz znaczy że jednorazowo pobierze nie więcej niż ....

Ad4 - Przestanie pobierać z automatu nowe dane po określonym czasie

Ad5 - Znaczy że będzie pingował nie częściej niż co ... czas - nie znaczy że co tyle będzie pingował ale jedynie nie częściej niż .....

Ad6 - Znaczy że strony będą pingowane nie częściej niż co 60 min i po 3 dniach zostaną usunięte z kategorii (nowe dochodzą stare wypadają)

Sorry za połączenie all in one ale myślę że każdy zrozumie do czego pisałem :)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

szukalem, ale nie widze takiej opcji przynajmniej w wersji free

gdy wejde w kategorie to przy danej kategorii jest jakas literka "S" (w free niedostepna)

skad niby mam wiedziec co to "S" ma oznaczać, jakby był jakis title tam dany to by bylo wiadomo o co chodzi

ja nie pisalem tego oprogramowanie i niby skad mam wiedziec co autor ma na mysli

Ad1 - Proxy nie obsługuje a jak dostaje bana za spamowanie tymi samymi adresami to masz bana i tyle

Przydało by się jak by autor udzielił wskazówek jak używać narzędzie by nie dostać bana :)

o jakim banie właściwie jest mowa od googla czy od danego serwera pingującego ? ja mam w zakładce "serwery" połowe na czerwono i nie wiem czy nie przeinstalować omnipinga na inną domenę tudzież inne IP ?

Nie da się całkowicie uniknąć banowania... Wpływ na to że bany są ma kilka czynników :

1 - za częste żądania

2 - "dziadowski IP", czyli np współdzielone gdzieś gdzie inni użytkownicy robią podobne żądania do tych serwisów...

3 - pingowanie wielu podstron tego samego serwisu

4 - przeciążeniem

5 - pingowanie adresów zawierających ? (znak zapytania) czasem może też mieć na to wpływ

Ogólnie banami na kilka serwerów nie ma się co martwić, aby pingowanie było skuteczne wystarczy dosłownie kilka działających dobrych serwerów proxy a nie 50 czy 100 jak czasem ludzie sobie dodają...

Edycja:

literówka

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Omni, pisząc w ostatnim zdaniu o serwerach proxy to chodziło ci o te, typu pingomatic i inne?

A swoją drogą - pojawi się nowa wersja OmniPinga? Przydałaby się może obsługa proxy dla zwiększenia możliwości? A jeśli ma się pojawić jakiś update czy coś takiego, to proszę zrobić coś ze "Strony pingowane" bo przy dużej ilości linków wczytuje się to makabrycznie długo.

Kupiłem jakiś czas temu ten soft i testowałem na stronach. Efekt strony zaindeksowane.

Jak na dzień dzisiejszy jestem zadowolony.

-------------------------------------------------------------------------

Serwisy prezentujące ROZMAITE ARTYKUŁY oraz ARTY i ARTYKUŁY.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności