Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@secesjonista - To mi nowość na 4 serwerach testowych mam starą i nową wersję nigdzie taki error się nie pojawia. Pytanie moje jest takie czy usunąłeś plik install z katalogu i czy robiłeś update do nowej wersji lub instalowałeś nową wersję ? - pytanie też kieruję do @JereManU

Table 'nazwa_omniping.uzytkownicy' doesn't exist

Sugeruje że coś niedobrego stało się z bazą danych, a sama tabela się nie mogła usunąć lub nawet cała baza danych.

@osprey oprogramowanie testowane było przez 3 tyg na 4 serwerach więc uznałem że jest sprawne jak się okazuje serwer serwerowi nie równy i zdaje sobie z tego doskonale sprawę dlatego pewne poprawki były oczywiste że będzie trzeba dokonać i się z tym liczyłem tak więc bez paniki - każda błąd zgłoszony jest natychmiast usuwany (na przykładnie omnimax wiem że większość problemów była z winy użytkowników niestety :) ) Tu sytuacja jest o tyle ciekawa że zniknęła albo sama tabela lub cała baza - i bez dokładnych informacji ciężko mi się ustosunkować do tej sytuacji

Czekam na informację lub kontakt na PW

Mile widziane jest podanie hostingu na jakim to się wydarzyło

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OK - tylko nadpisać pliki nową wersją i wszystkie problemy znikają :D

Heko - nie wiem co tam się podziało ale nawet komenda phpinfo nie działa - wysłałem maila do admina może coś poradzi na to

Po to mamy to forum i nie tylko forum aby móc proponować zmiany w systemie :) na razie jest to wersja 1.0.0 i ma działać z funkcjonalnością podstawową (chodź jak dla mnie jest funkcjonalność oceniam na 4+ w skali do 5)

Strony z "palca" to z "palca" dlatego masz automaty które same sobie pobierają dane - np mapa html zawiera wszystko co potrzeba (jeśli ma dobre anchor-y)

Jaki masz pomysł na ułatwienie wprowadzania stron manualnie ? - ja niestety nie mam za bardzo pomysłu (można hurtowo dodawać wiele domen do jednej kategorii - opisy też można hurtowo dodawać (np lista słów kluczowych) lub pozostawić opisy puste i będzie szło z nazwą adresu www)

Oczywiście wszystkie pomysły wasze i sugestie będą rozważone i jeśli tylko poprawią w znaczącym stopniu funkcjonalność programu będą wprowadzone do oprogramowania OmniPING

Część problemów związana z autoryzacją była związana z problemami w az.pl (to ta grupa użytkowników która miała błąd autoryzacji)

W tym momencie rozpoczynam przenoszenie serwera od az.pl (hostingu) na serwer dedykowany z RAID10 + 2 łącza z SLI mam nadzieję że to załatwi wszystkie niewyjaśnione problemy z auth :)

Tak więc z góry przepraszam za wszelkie niedogodności jakie mogą występować w przeciągu najbliższych 24h (problemy z połączeniem się do serwera omnimax) oficjalnie teraz działają 2 domeny omnimax.pl tak aby obsługiwać wszystkie możliwe połączenia ale ....

Mam nadzieję że zmiana serwera na własny + dobre łącze pozwoli zapewnić odpowiednią jakość usług (szkoda że tak dużo czasu zeszło nam na diagnozie problemu)

Podziękowania dla Adama za jego "upierdliwość" i nękania mnie toną pytań bo to w sumie jego pytania doprowadziły mnie na trop problemów z łączem, a dzisiejsza awaria 15 min tylko to potwierdziła.

Pozdrawiam wszystkich

PS:

Jeśli na maila nie odpowiem to powód jak wyżej więc proszę PW lub GG

PSII:

Ta sama sprawa dotyczy OmniMAX - tak więc jeśli bym nie monitorował tamtego tematu (sprawy związane z serwerem) a pojawił by się w temacie jakiś problem proszę o informację w tamtym temacie o przenosinach serwera.

PSIII:

Mam nadzieję że obejdzie się bez problemów :P

Tak jak podaje dokumentacja - zalecam co 1 minutę przy ustawieniu czasu działania skryptu nie dłużej niż 50s jeśli serwer pozwala na więcej (dokładnie opisane zostało to w dokumentacji)

Jeśli komuś kiedyś się pojawi komunikat (może się pojawić tylko po wgraniu plików na serwer):

Fatal error: Unable to read xxxx bytes in ....

Znaczy to tylko tyle że źle wgrał pliki na serwer. Pliki MUSZĄ być wgrywane w trybie binarnym na serwer. Jeśli nie wie ktoś jak to się dokładnie robi można na stronie omnimax.pl w dziale FAQ zapoznać się z opisami najpopularniejszych programów ftp - jak je ustawić na taki tryb

Nadpisanie plików w 99.99% rozwiązuje ten problem

Po tych przenosinach znowu mi padł .

Zainstalowałem jeszcze raz i wyświetla się :

Instalacja zakończona niepowodzeniem!

(Błąd autoryzacji:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 't2b.pl' (2) in /srv/home/f71041fa/public_html/omniping.pl/serv/panel_centralny2_ping.php on line 11

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /srv/home/f71041fa/public_html/omniping.pl/serv/panel_centralny2_ping.php on line 12

1: !)

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności