Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja mam, nie mozna dodac nowego urla do pingowania

ale ze ostatnio nie pinguje nic poza tym co jest w omniadzie chwiliwo nie mialem czasu ani przeinstalowac ani ponarzekac ;)

tak czy inaczej czekam rowniez na odpowiedz odnosnie mojego pytania dot. starych wpisow w omniaddzie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Może też bym coś popingował....

Czy jak mam np. Omniada, to mogę liczyć na jakiś rabat ? Czy w każdym przypadku to 150 zł ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

OK, chciałem potestować trochę i ściągnąłem ze strony www.omnimax.pl/pobieranie wersję OmniPING 1.2.2 FULL. Przy próbie instalacji mam w logach :

This file has expired.

Co z tym począć ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

OK, chciałem potestować trochę i ściągnąłem ze strony www.omnimax.pl/pobieranie wersję OmniPING 1.2.2 FULL. Przy próbie instalacji mam w logach :

This file has expired.

Co z tym począć ?

M

Bo ta wersja miała ograniczenie czasowe, bo optymistycznie założono, że wyjdzie v2. Cofając się w tym wątku znajdziesz link do wersji działającej, którą Kojotek podrzucił po unieruchomieniu w pewnym momencie wszystkich omnipingów, jeśli na ich stronie owego linku nie ma.

dzięki @zajacqd

nie mogłem zainstalować pinga po mimo wielokrotnych prób na wielu chmodach, wersjach etc. :hmmm: mimo pomocy ze strony supportu, tymczasem wystarczyło wgrać .zip zapodany przez Ciebie i wszystko poszło, tzn. to z czym support nie potrafił mi pomóc

wiecie ile nerwów mnie kosztowało i stracony czas, nie muszę tłumaczyć jak wnerwiają takie rzeczy

;) PO JAKĄ CHOL.RE UPLADUJECIE NIEAKTUALNE PLIKI na omniping.pl, karząc instalować niedziałające wersje => jeszcze mi gościu na supporcie mówi "ten ten z ostatni OmniPING 1.2.2 FULL", taaa ostatni, @zając i @artur5236 dopiero wiedzieli

dzięki raz jeszcze

Tak swoją drogą, korzystając z okazji - do panelu centralnego logujemy się z jednym loginem i hasłem, w/g instrukcji .pdf do swojego omnipinga na własnym serwerze też jest wymagany ten sam login i hasło z panela centralnego. Tylko ja widzę niebezpieczeństwo :huh:

teraz patrzę na omnimax.pl też nie ma wyświetlonej poprawnej wersji...

ja pierdzielę... wiecie żeby to było za darmo, na krzywy ryj dawali... ale płaci się za to stówę, a nawet 150 bez adda

Tak, wersja free odpaliła i coś pinguje nawet - chyba..

Uwagi mam jak użytkownik wyżej - popelina na maxa.

Ponadto mam problemy z konfiguracją.....

Co oznacza "Pingowanie co" ? Parametr podaje się w minutach. W instrukcji podane jest, że "Określamy ile czasu ma minąć przed rozpoczęciem od nowa pingowania wszystkich stron w kategorii" Trochę to dziwne, że "Okres pingowania" podaje się w dniach , a 'pingowanie co' w minutach....

Może ktoś pomógłby mi ustawić coś takiego :

- chcę pobrać z sitemapy jednego serwisu adresy do opingowania - przyjmijmy, że będzie ich 3000

- chcę te wszystkie adresy przepingować raz na miesiąc.

- i tak w kółko co miesiąc

M

Promocja dla osób posiadających dodawarkę OmniADD, cena OmniPING wtedy wynosi 100 zł

Aktualnie nie mogę usunąć starych wersji z tego serwera... Informuję każdą osobę która zakupiła produkt który plik ma pobrać i jeżeli komuś kazałem pobrać wersję 1.2.2 to musiałem być baaaaaaaaaaardzo zmęczony.

@mario1973

Czasem ktoś może chcieć pingować w kółko z np 6h przerwą przez 10 dni i wtedy takie rozwiązanie się sprawdza :) W takim wypadku jak podałeś jeżeli dobrze rozumiem to wychodzi na to że trzeba by policzyć ilość godzin w miesiącu.

@immy

100 to stanowcza przesada moim zdaniem, 10 to jest już dużo...

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Promocja dla osób posiadających dodawarkę OmniADD, cena OmniPING wtedy wynosi 100 zł

OK, jak zrobić taki zakup za 100 zł ?

Planujecie wprowadzić do OmniPinga pingowanie przez proxy ? Zdaje się, że niektóre serwisy banują po IP.

M

@mario1973

Zapraszam do kontaktu ze mną poprzez e-mail : pomoc małpa omniworld.pl

Transakcje tylko poprzez sklep i e-mail przeprowadzam.

Co do proxy, obecnie w wolnym czasie jak się uporam z tym co mam zajmę się zgłoszonym tutaj błędem z zaindeksowanymi stronami. Co do proxy nie obiecuje. Fakt część serwerów banuje za zbyt częste odpytywania, ale to nie zawsze chodzi o IP. Często problemem jest pingowanie np tej samej domeny z tysiącami podstron i tutaj proxy nie pomoże. Jak pisałem nie warto moim zdaniem pingować do 100 serwisów i aby każdy działał... to że niektóre mają nas zbanowane nie przeszkadza w prawidłowym funkcjonowaniu... ważne aby te kilka, powiedzmy 5-10 działały ok

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności