Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ban na stałe jest dla serwerów które nie odpowiadają - częsty przypadek jak się korzysta z PROXY - proxy nawali i wszystki serwery macie pobanowane :)

Skrypt działa doskonale i jest tak prosty jak budowa cepa - wystarczy logicznie ustawiać

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Kojotek_OX, obawiam się, że nie masz racji.

Testowałem serwery, które podałeś w tym wątku (z użyciem proxy i bez!) i inne - za każdym razem ban na stałe.

Ustawienia kategorii też testowałem różne, w tym te podane przez Ciebie w tym wątku i nic to nie pomaga.

Pomoc techniczna od wczoraj milczy, a Ty tylko potrafisz mi zarzucać brak logiki? Czy tak się traktuje u Ciebie klienta?

.

Neox - sugeruje postawienie omniping na wydzielonym IP (VPS?) lub jakims shared nie uzywanym przez pozycjonerow/spamerow.

Sadze ze ten skrypt po pierwsze nie dziala intuicyjnie - to wiemy, ale system oznaczania serwera jako zabanowany jest po N probach wywolania. Domniemam że jak zawioda proxy to od razu leci ban na serwer, co nie jest dobrym rozwiazaniem - powinno byc banowane najpierw proxy. Stad fakt ze mozna zabanowac wszystkie serwery w ciagu sekund.

Sprawdz skryptem jakie masz odpowiedzi od pierwszego lepszego serwera ping (file_get_content) i bedziesz wiedzial co sie dzieje.

search_auditor_500x80_bf.png

Neox - ja tez mialem wrzucone duzo proxy i serwery byly pobanowane. Nie potrafiłem sobie poradzić z tą sytuacją i to jest problem konfiguracji / braku danych w manualu.

Zrobilem tak:

- wyczyszczone proxy

- wyczyszczone serwery

- wyczyszczone strony

czyli w sumie wyzerowny skrypt.

Pozcekałem kilka dni żeby zeszły bany, wrzuciłem kilkanascie stron, zadnych proxy, 3 serwery i na razie chodzi bez banow. Niedługo dodam większy pakiet stron (2k) i zobaczymy co dalej.

Generalnie nie ogarniam do tej pory tego skryptu :)

Uwazam ze publiker radzi sobie z pingowaniem i osobiscie bym publikera pod omniadd nie podpinal, ale co kto lubi :)

Jak nie importuje to cos jest zle z plikiem XML, generuje go prawidlowo ? Ostatnio w Pubalikerze masa zmian a OmniPing aktualizowany sporadycznie.

Takze sprawdz jakie masz odpowiedzi z serwerow ping, sprawdz czy ci sie generuje xml z dodan publikera. U mnie dziala na pisanym "recznie" skrypcie XML - importujacym wybrane pozycje z OmniADD do OmniPING.

chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Opisy, z mojego doświadczenia, nie mogą się duplikować w obrębie projektów. Czyli nie można ustawiać tych samych opisów dla różnych projektów. Mnie się za to posypała fala banów ale już sobie z nią poradziłem. Od razu napiszę, że to tylko moje zdanie.

seowyszbanner.gif

OmniPING działa:

Witamy serdecznie,

na subkoncie XXX nadal zbyt często i zbyt dużo wykonywanych jest zadań Cron. Dochodzi do sytuacji, gdzie jednocześnie jest uruchomione 18 zadań Cron dla tego subkonta, które same w sobie zajmują 1GB ram (nie wliczając jeszcze większej zajętości RAMu przez serwer WWW i PHP, które te zadania przetwarzają). Taka sytuacja jest niedopuszczalna na serwerze współdzielonym, dlatego prosimy ograniczyć ilość zadań do najlepiej 1 na 10 minut.

ale jak widać nie nadaje się na shared ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności