Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Maksymalny czas wykonywania skryptu z php.ini - 350

Maksymalny czas wykonywania crona - 50

Wywołanie cronów omnipinga mam co minutę... to mam rozumieć że omniping sam może zakończyć zadanie po 50 sekundach, tak?

Dokładnie tak jest - nie ustawiaj czasu wykonywania się crona na więcej niż 57s - OmniPING ma mechanizm liczenia czasu i kończenia pracy w określonym momencie.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

ok, dzieki za szybką odp. Kolejne pytanie... czy omniping obsługuje kanały ATOM? Bo mam katalog na freeglobes postawiony, dodałem dla niego kategorie ze źródłem do feed'a i niestety nic się nie dzieje. Kanały RSS pobiera bez problemów.

może to troche lamerskie pytanie, ale dopiero zaczynam bawić się w cały proces zwany "indeksacją":

czy komuś się zdarzyło, że po pingowaniu sitemapy easydira, site w google zaczął maleć?

@ragnar23 - standardów RSS jest kilka a ATOM jest tak mało popularny że nie robiliśmy jego obsługi

@neox - nie kozystam z PROXY więc nawet nie wiem ale sprawdzimy w takim razie (powinno być 100% losowości przy każdym wywołaniu crona)

@KOJOTEX_OX, możesz mi wyjaśnić dlaczego Omni ping jak używa proxy to nie leci po kolei każdy serwer z listy ale "wsiada" na jeden i wykonuje po kilkaset połączeń (np. 500) aż serwer jest zbanowany?

potwierdzam że tak jest. ładowałem 10 prywatnych proxy i dwóch z listy nawet nie użył, a na pozostałych zrobił bany...

@Kojotek ja Ci powiem, że moja firma jak i pewnie trochę innych wstrzymuje się z zakupem OmniPinga tylko dlatego, że support wydaje się być jakiś nie pewny czy coś, sory jeśli się mylę ale weźcie to ogarnijcie i zaczniecie trzepać kasę, bloga prowadzisz a unikatowy produkt na rynku polskim nie może być w końcu oszlifowany :P

ja bym zrobił jeszcze ustawienie typu: liczba serwerów pingujących na link... czyli:

Wrzucamy na listę serwerów wszystkie blogsearch.google.** i program wysyła pingi z linkiem1 do pierwszych czterech na liście, potem do następnych czterech wysyła pinga z linkiem2.

Obecne rozwiązanie uważam za troche niefektywne: jak zawale całą liste serwerów wyżej wspomnianymi, to wysyła mi pinga z jednym linkiem do wszystkich - co względnie jest bez sensu...

myślę że to znacznie przełożyło by się na wydajność skryptu... zwłaszcza u tych którzy mają ustawiony dłuższy czas pracy skryptu w php...

nie wiem czy to sie trzyma kupy, ale jak nie, to mnie naprostujcie :)

Zakupiłem skrypt lecz jego obsługa nie jest zbyt intuicyjna i dlatego mam parę pytań.

1. Jest sens podpinać Publikera pod OmniPing czy lepiej zaufać pingowaniu w Publikerze?

2. Łącząc Publikera z OmniPingiem skrypt pobiera wszystkie linki dla wszystkich kategorii z jednym URL jako opis. Jak mogę podzielić pobierane linki wg projektów tak aby dla każdej grupy ustawić inne opisy do pingowania?

1. ja odciążam publikera z pingowania - wole żeby mi wyrabiał z linkowaniem. Kiedyś jedno zadanie pingowania zajmowało ponad 30sekund - dużo za dużo, dlatego wrzuciłem to na omnipinga.

2. z tego co zobaczyłem,sprawdziłem,przeczytałem - nie ma takiej możliwości. Wrzucasz w ustawienia kategorii dowolne krótkie opisy, które są losowo wybierane. I tak chyba nie ma znaczenia jaki jest opis.

1. ja odciążam publikera z pingowania - wole żeby mi wyrabiał z linkowaniem. Kiedyś jedno zadanie pingowania zajmowało ponad 30sekund - dużo za dużo, dlatego wrzuciłem to na omnipinga.

2. z tego co zobaczyłem,sprawdziłem,przeczytałem - nie ma takiej możliwości. Wrzucasz w ustawienia kategorii dowolne krótkie opisy, które są losowo wybierane. I tak chyba nie ma znaczenia jaki jest opis.

1. To ile masz projektów, że musisz odciążać publikera? Pewnie przy paru projektach jest to bez różnicy?

2. Właśnie zastanawia mnie to czy tak na prawdę nie ma to znaczenia. Może to ktoś jeszcze potwierdzić?

Tu masz odpowiedź na pytanie czym jest pngowanie : https://pozycjonowanief.pl/pingowanie-wpisow-tyle-szumu

Ogólnie nie ma znaczenia jeśli tylko masz "kilka" różnych opisów

Tu masz odpowiedź na pytanie czym jest pngowanie : https://pozycjonowanief.pl/pingowanie-wpisow-tyle-szumu

Czytałem już ten artykuł.

Jeszcze dla rozwiania wątpliwości - nie ma znaczenia jakie podam opisy zastępcze dla linków pobranych z publikera (różne projekty, różne frazy) nawet jeśli będą się różnić od fraz na które linkuje?

Witam,

Na razie mam poniższe zmiany, czy jeszcze coś komuś szwankuje?

- naprawiona podstrona "Logi serwerów"

- zabezpieczenie przed dodawaniem duplikatów do serwerów oraz przed dodaniem pingomatic-a, który jest wbudowany w soft

- usuwanie pustych domen aby nie zaśmiecały systemu. Z tego co ustaliliśmy to działo się to w sytuacji w której podstrony zaindeksowane kasowało i zostawały same domeny.

- poprawa zerowania banów tymczasowych

- przebudowana obsługa proxy

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności