Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycyjnie pobrać paczkę z aktualizacją z panelu klienta.

Zrobić najlepiej backup starych plików na wszelki wypadek

Wgrać zastępując pliki.

Odpalić update_main.php

I to tyle. Ewentualnie jak ktoś używał wersji PHP 5.2 to jak pisałem musi sobie w Direct Admin zmienić wersję PHP na 5.3 ewentualnie przenieść na hosting który PHP 5.3 obsługuje.

W razie problemów maila znacie.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
OmniPING 1.3.2

- wbudowana integracja z dodawarką OmniADD (wybór źródła OmniADD przy tworzeniu kategorii gdzie podajemy adres do naszej dodawarki jaki ona nam wygeneruje) - trzeba mieć najnowszą wersję dodawarki, która wyjdzie niedługo

To jest bardzo interesująca informacja, przynajmniej dla mnie. Rozumiem, że z obecną wersją OA to nie zadziała?

.

• 2 tygodnie później...

Witam!

Mam pewien problem - pomimo iż zastosowałem zalecane ustawienia (pinowanie przez 7 dni, 4 razy dziennie, limit linków to 500) omni ping nie zawsze działa tak jakbym chciał. Jako że jestem poczatkujący pozwolę sobie opisać mój problem bardzo łopatologicznie - przeglądając listę kategorii po kliknięciu "S" powinny wyświetlić się wszystkie pinkowane linki dla danej kategorii. Tymczasem u mnie czasem pojawiają się normalnie, a czasem (zdecydowanie częściej) jest tam pusto, nawet po tygodniu pingowania. Problem pojawia się niezależnie od tego czy linki dodaje ręcznie czy też poprzez XML, zarówno dla 5 linków, jak i 200. Czy ktoś może ma pomysł, co może być przyczyną tego problemu?

Bo to jest program z tej serii, gdzie autorzy go zachwalają, a nikomu nie udało się go jeszcze poprawnie użyć. Chyba, że jest tu z nami na sali osoba, która faktycznie ma tę aplikację dobrze skonfigurowaną? Mnie się raz udało. Później przestawiłem konfigurację zgodnie z zaleceniami na blogu Kojotka. Po dokonaniu tej czynności doszedłem do wniosku, że lepiej w ogóle nie używać tego skryptu. Przykro mi, taka jest moja opinia o tym oprogramowaniu.

seowyszbanner.gif

Jeżeli komuś działało 2 tygodnie/miesiąc a potem przestało no to raczej nie jest to wina kodu czy skryptu bo samo tam się nic nie przestawi ani nie dopisze w kodzie aby miało się popsuć. Często jest tak że ktoś piszę, że nie działa a potem się okazuje że jego proxy nie działają.

Jeżeli ktoś ma problem i napisze tu "nie działa mi albo dostaję bany" to ja nie mam nawet jak pomóc. Proszę pisać na maila bądź na prywatne wiadomości podając FTP gdzie stoi soft abym mógł się przyjrzeć co się dzieje od środka i ustawieniom.

@seo_rookie

A czy podstrony nie zostały wyrzucone po zaindeksowaniu przez Google? Tak jak pisałem podeślij dane FTP abym mógł ewentualnie do tego zajrzeć i zdiagnozować problem.

@soprano

Pisanie "a nikomu nie udało się go jeszcze poprawnie użyć" jest nadużyciem bo nie rozmawiałeś na pewno z wszystkimi klientami używającymi tego softu. Jak coś nie działa to od razu wszyscy psy wieszają na producentach softu a w większości przypadków problem leży gdzie indziej i to po stronie użytkownika w tym wypadku: niedziałające proxy, dziwne ustawienia serwera, niedziałające serwery pingujące, dodanie 100 serwerów, pingowanie co 2 minuty tych samych adresów, dodanie proxy i nie zaznaczeniu opcji aby ich używać itd.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

ja aktualnie ustawiłem takie serwery:

https://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates

https://blogsearch.google.pl/ping/RPC2

https://blogsearch.google.com/ping/RPC2

https://blogsearch.google.co.uk/ping/RPC2

https://rpc.twingly.com/

Były jaja przez ostatnie dni...i w zasadzie nic mi nie pingowało...

wrzuciłem na nowo do programu wszystkie swoje proxy - 26sztuk i jakos idzie - gromadzą się błędy ale powoli. coś mi sie wydaje, że trzeba troche ograniczyć wykorzystanie serwerów google, bo chyba myślą i widzą :>

to tylko taka moja hipoteza - na razie mam puszczone jakieś 3h w takim ustawieniu i jest spokojnie, nie dostaję banów - jeszcze 2 dni temu dostawałem po godzinie pracy, a miałem 5 blogsearchów zagranicznych ustawionych (typu jp, ru itd)

@OMNI, ostatnie uruchomienie Cron-a mam o tej porze "22-Feb-2012, 3:23", czyli od 12 godzin nic nie robi, a w statystykach twierdzi, że nie ma ani minuty bezczynności. O co tu chodzi?

Dodam tylko, że Cron jest na 100% odpalany na serwerze co minutę.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności