Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo mnie cieszy że już wszystko działa :D Dla potomnych proszę zawsze od razu podawać ID w systemie oraz dokładny opis błędu jeśli takowy się pojawia - to umożliwi szybką diagnozę problemu.

Od dziś w systemie została uruchomiana opcja CRON dla OmniPING-a. Jak już pisałem wcześniej konta FREE mogą testowo z tej opcji skorzystać przez okres 3 dni (nasz serwer przejmie obowiązek cyklicznych wywołań cron), natomiast konta płatne mają wliczoną taką usługę w cenę oprogramowania. Zadania cron są wykonywane z częstotliwością co 3 min oraz czasem wykonywania do 30s.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Po pewnym czasie użytkowania mogę powiedzieć, że oprogramowanie działa bez zarzutu, zresztą w razie najmniejszych problemów kontakt z supportem jest błyskawiczny. Testuję już jakiś czas OmniMAX, od niedawna OmniPING i szczerze mówiąc jestem ciekaw następnego produktu :) Widać, że naprawdę ci ludzie przykładają się do tego co robią.

Została dodana dziś wersja pliku dla Publiker-a w wersji IonCUBE do paczki instalacyjnej OmniPING. Tak więc wtyczka jest kompatybilna z każdym hostingiem gdzie działa Publiker (nie jest wymagana kompatybilność z ZEND).

W ramach przypomnienia gdyż otrzymuję wiele pytań w tej materii, sam system OmniPING może być zainstalowany na dowolnie innym serwerze który wspiera technologię ZEND i tym samym nie musi być na serwerze gdzie się znajduje Publiker

Dodatkowo miło nam poinformować o fakcie że wtyczka dla Publikera otrzymała status oficjalnej i zgodę autora Publikera na integrację (OmniPING z Publiker)

PS:

Jeśli już ktoś ma zainstalowaną wersję OmniPING i chciał by skorzystać z wtyczki w wersji IonCUBE musi pobrać jeszcze raz paczkę instalacyjną z panelu centralnego i następnie skorzystać z pliku client_publiker-ionCube.php który należy wgrać do katalogu publiker. Nazwa pliku musi zostać zmieniona na : client_publiker.php

@M_K_S - nie mam żadnego e-meila z wczoraj na którego bym nie odpowiedział. Mogło się zdarzyć że poleciało do spamu :shout: Dziś jestem po za biurem i domem więc prosił bym o kontakt na PW tutaj lub na mój prywatny mail imrozian ..... gmail.com (za ..... wiemy co wstawić :) )

Ja probowalem zainstalowac i wyskakuje mi blad autoryzacji - serwer jor.pl.

Pliki wgrane poprawnie w trybie binarnym, najnowsza wersja skryptu.

Czy na ten blad aktualizacji moze miec wplyw adres strony podawany przy rejestracji? Czy jezeli podaje - https://mojastrona.pl

to skrypt moge instalowac w katalogu https://mojastrona.pl/omniping/ ?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge jak już pisałem wcześniej bez konkretów nie mogę w niczym pomóc.

Ogólnie najczęstszy błąd związany z autoryzacją to źle wpisane dane czyli login i hasło podajemy takie samo jak do panelu centralnego! (te same dane co do pobrania oprogramowania a hasło zmieniamy sobie na swoje w ustawieniach systemu) czasem podczas wklejania kodu autoryzacyjnego system dokleja znaki i .... lub wkrada się spacja na początku lub na końcu.

Sama lokalizacja przy pierwszej instalacji nie ma znaczenia (przykład podany przez Ciebie - domena główna się zgadza)

Cos znowu chyba nawala serwer do sprawdzania autoryzacji, bo przy instalce mam:

Instalacja zakończona niepowodzeniem!

(Błąd autoryzacji:

Not Found

The requested URL /serv/panel_centralny2_ping.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache Server at www.omniping.pl Port 80

!)

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Z tego, co widze to ten skrypt albo ma mega bug albo tez nie moge znalezc podstawowej funkcji jaka jest usuniecie domeny...

Wszedlem szybko w zakladke "Strony pingowane" zobaczylem pole na dole i dodalem 50 podstron bez kategorii, skrypt dodal 50 adresow strony glownej i teraz nie ma zadnej opcji zeby je usunac ???

Usuwasz kategorie i po kłopocie

To nie jest żaden bug tak został napisany ten soft - jak będzie potrzeba dodania usuwania poszczególnych adresów to się dorobi - przypominam to jest automat a nie manualny pinger

UWAGA:

Dziś zostaje przeniesiony serwer autoryzacji dla OmniPING na nowy serwer. Może się zdarzyć że dziś aktywowane licencje po godzinie 24.00 mogą za kilka godzin nie działać poprawnie jeśli połączenie będzie do starego panelu, a później już do nowego (zmiana dns) jeśli komuś wystąpią takie problemy proszę o kontakt PW abym przeniusł licencje ze starego serwera aut na nowy lub należy dokonać przeinstalowania systemu samodzielnie jeszcze raz

Za utrudnienia przepraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności