Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam problem z OmniPing, dziś zakupiłem licencję tego skryptu przez witrynę https://omnipanel.pl/panel/ skrypt zainstalował się prawidłowo. Ale podczas logowania, pojawiał się komunikat:

Warning: No license for this product (OmniADW) - make sure zend_loader.license_path is properly configured in your ini file! in /home/XX/XX/XX/public_html/omniping/bin/panel_p.php on line 0

Warning: License check failed! in /home/XX/XX/XX/public_html/omniping/bin/panel_p.php on line 0

Jeśli powyższe rady nie pomogą to skasuj plik .htaccess z katalogu ardero.hexhost.pl/public_html/bin

ale jak skasuję plik htaccess, to mam komunikat "Błąd autoryzacji!"

Co mogę zrobić żeby OmniPing działał jak należy?

Pozycjonowanie stron firmowych więcej na www.nowapozycja.pl

Domeny pod zaplecze praktycznedomeny.pl z ruchem niezlyadres.pl

po skasowaniu pliku .htaccess mam komunikat

Błąd autoryzacji!

(Nieprawidłowy login i/lub hasło!)

Plik 'licencja.zl' został wgrany do folderu 'bin' w trybie binarnym na serwer, który uzyskałem z waszego panelu (omnipanel)

Pozycjonowanie stron firmowych więcej na www.nowapozycja.pl

Domeny pod zaplecze praktycznedomeny.pl z ruchem niezlyadres.pl

Chłopie zdecyduj się gdzie piszesz na PW czy w temacie - aż tak Ci się nudzi i musisz pisać w 2 miejscach naraz a ja mam latać za Tobą ?

Skasuj plik .htaccess z katalogu BIN nie z głównego

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

I jeszcze chłopie na Bugsie piszesz - zajmujesz czas 3 osobą, a problem jest taki że nie potrafisz wpisać poprawnie loginu i hasła które sam ustawiasz

W takich sytuacjach wiem że muszę uruchomić płatny suport bo czas jaki poświęciliśmy na twoją ignorancję przekracza wartość całego softu

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

hmmm... chyba udało mi się zaktualizować do tej wersji 1.5.1, ale wciąż nie jest idealnie... dostaje taki komunikat po wejściu do panelu

Warning: unlink(./bin/admin.php) [function.unlink]: Permission denied in /var/www/******/bin/inc_add.php on line 0

Błąd : 5000

jakaś pomoc co z tym zrobić? aktualizacja, cytując komunikat, przebiegła pomyślnie

ustaw prawa zapisu dla folderu BIN na 777 odśwież stronę [panel] problem zniknie a potem nadaj ponownie na folder prawa 755.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

tak na przyszłość polecam google.pl gdyby problem po wgraniu plików w trybie binarnym nie pomógł to ( odp również jest w tym wątku) należy usunąć plik w /bin/.htaccess

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

uf, udało się...

nowy plik licencji trzeba było wgrać przed odpaleniem aktualizacji ;]

inne kroki które musiałem robić po drodze:

1. usunąć htaccess z folderu bin

2. nadać prawa 777 na folder bin

3. wgrać plik config.php ze starej wersji, bo w paczce instalacyjnej jest czysty config.php - i nie było połączenia z bazą

Cóż... szkoda że procedura aktualizacji nie jest nigdzie jasno i przejrzyście napisana:

w mailu dotyczącym nowej licencji było napisane:

"Po pobraniu nowego klucza należy go podmienić w oprogramowaniu Omni i następnie uruchomić plik update.php"

no to uruchamiałem, ale jakoś nikt nie napisał, że trzeba kliknąć "aktualizuj"

mniejsza już o to....

ważne że sie udało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności