Skocz do zawartości

OmniPING - automatyczny system pingujący

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest to wpis bardzie do supportu OP, chyba że ktoś zna odpowiedzi do bardzo bym prosił, bo wyciągnąć co od nich to trzeba mieć anielską cierpliwość.

1.pobieram proxy z proxy marketu , było wszytko ok aż pewnego dnia w ustawieniach proxy w kolumnie "czas" pojawiła się informacja "b/d". zawsze był tu podany jakiś czas dla proxy, jaka jest tego przyczyna a co ważniejsze skutki?

2.nadal w ustawieniach proxy : nie ma informacji o użyciach, błędach itd ...?

3.w kategoriach mam ustawione różne źródła (publiker, mapa xml, kanały rss). obecnie odchaczyłem publikera a mapy i kanały ustawiłem na 5 dni pingowania. Pracują już tydzień i chyba maja zamiar dalej. Czy nie powinny sie same po 5 dniach wyłączyć / odchaczyć ?

4.w stronach pingowanych oprócz tych pobranych dla publikera wcześniej nie zauważyłem dodanych stron dla kanałów i map. Owszem część jest wspólnych ale tylko cześć. A co najdziwniejsze program coś pinguje, dziennie 130 tys pingów. (Przy odchaczonym publikerze).

5.Już o to pytałem i nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany przez Kojotka więc zapytam ponownie, dlaczego w zakładce "zaindeksowane strony" nic się nie pojawia?

Maciej

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zrób zgłoszenie proszę w panelu i ktoś się twoim problemem zajmie - opisujesz za dużo problemów żeby strzelać w powody czemu jest tak lub inaczej

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

A ja myślę że kolega się zagalopował i uzyskał ode mnie odpowiedź na panelu

PS: Sobota i Niedziela to może dla niektórych wydać się coś dziwnego jest czasem wolnym od pracy i czasem dla rodziny

No muszę pochwalić support, za pełen profesjonalizm, szybkość działania, fachową poradę i bezkresne oddanie klientowi

dawno nie byłem tak bardzo zaskoczony szybkością odpowiedzi na zadawane problemy

od 3 tygodni nie mogliście rozwiązać mojego problemu

przez ostatnie 10 dni totalna cisza w wątku

wysyłałem logi, dane do ftp

musiałem sam osobiście 2 razy przez forum poganiać, żeby rzucić okiem na moje zgłoszenie

a teraz moje zgłoszenie poszło w kosmos, bo zmienił się panel w bardzo szczytnym celu.... aby przyśpieszyć odpowiedź do 12h. skok technologiczny z 240h?

i co? pewnie wszystko od nowa mam zgłaszać? :sciana:

Dokładnie tak - proszę opisz dokładnie problem co i jak na panelu i zajmiemy się problemem na tyle szybko jak to możliwe (im dokładniejszy opis tym lepiej i szybciej możemy pomóc)

Dopisz że zgłoszenie było już wcześniej na forum to sam się temu przyjrzę

Słuchaj Kojotek, mimo całego szacunku który mam dla Twojego bloga i tego ile pożytecznych rad tam znalazłem to z drugiej strony aż ciśnie mi się na klawiaturę kilka niecenzuralnych słów za obsługę klienta. Wracam jednak do moich problemów z Twoim oprogramowaniem a dokładnie z OP. Kiedy pisałem poprzedniego posta, rzeczywiście była to niedziela i DOKŁADNIE zdaję sobie sprawę iż jest to czas wolny od czegokolwiek związanego z pracą, a tym samym NIE spodziewałem się i NIE oczekiwałem odpowiedzi w tym dniu. Po prostu znalazłem chwilkę aby napisać co boli OP kiedy go używam. No i co?, jak zwykle pełen profesjonalizmu Pan Ko..tek, mimo niedzieli i czasu wolnego znalazł dla mnie chwilę i odpisał w Waszym panelu. Uważam to za absolutną stratę czasu, bo lepiej było nic nie pisać albo zamiast kolejny raz się na mnie wyżyć w tej samej ilości znaków odpowiedzieć mi rzeczowo co i jak. Obydwaj byli byśmy zdrowsi. Oczywiście otrzymałem dziś odpowiedz z supportu, szkoda tylko że nadal NIC ona nie wnosi, kolejny raz słyszę, "poprawimy to w kolejnej wersji", "sprawdź sobie sam" i moje ulubione, czyli brak odpowiedzi. Proszę powiedz mi Kojotek jaki jest sens pisania do Was ?

A na koniec, jeśli jeszcze chcesz do mnie napisać to pamiętaj nie jestem Twoim "kolegą" i chyba nim nie zostanę. To tak na marginesie. Ja uczę się od Ciebie sztuki Seo, Ty naucz się od kogoś trudnej sztuki komunikacji z klientem.

Myślę że lepiej będzie jak powstrzymam się od wypowiedzi i pozwolę zająć się twoim problemem programiście - on ma więcej cierpliwości

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dawno nie korzystałem z softu i dziś uruchomiłem go od nowa na najnowszym skrypcie.

Z tego co zauważyłem to pliki cron zaczęły zajeżdzać mi serwer. Na starszym skrypcie tak się nie działo, a po aktualizacji plików jedyną nową rzeczą jaką zrobiłem było dodanie api ProxyMarket. Zaznaczę, ze odłączenie obu cronów spowodowało że obciążenie maszyny wróciło do normy. Wie ktoś co może być powodem takiej sytuacji?

Jaka "Ilość wywołań skryptu na minutę" w ustawieniach?

Ustawione na 10. Może się mylę ale wydaje mi się, że cron nie kończy pracy. Uruchomiłem go ręcznie ale niestety mimo ustawienia czasu pracy na 50 sekund cron działał o wiele dłużej. W tym czasie zauważyłem, że na serwerze zaczął się podnosić "load".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności