Skocz do zawartości

Po co kupować ksiązki jak w google mam skany ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie juz nie długo nie bedzie potrzeby chodzić do ksiegarni po ksiazki

https://books.google.pl/books?id=v2gx6PVxGw...;q=&f=false

Po co rozmawiać z ludźmi na spotkaniach SEO, skoro mamy PiO?

Po co kupować płyty, skoro mamy mp3?

Po co chodzić do kina skoro mamy DivX?

Po co grać w piłkę skoro mamy Fife?

Po co czytać książki skoro są audiobooki?

Pomijając aspekty związane z prawem autorskim, nie obawiałbym się o książki. Książka ma w sobie to coś, i jeśli ktoś lubi czytać, to będzie czytał.

Takie lizanie cukierka przez szybę

cukierka... przez papierek/folie(?)

Moim zdaniem jest to jakieś wyjście w przypadku książek technicznych gdzie poszukujesz danego rozdziału by dowiedzieć się czegoś konkretnego, jednak jeżeli chcesz poczytać zwyczajną ksiązkę - kryminał - google czy nawet pdf'y nie zastąpią tradycyjnej ksiażki.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Czym Wy sie zachwycacie jak tam nie ma calych 'normalnych' ksiazek i nigdy nie bedzie. Takie pojedyncze rozdzialy to mozna sobie przejrzec na stronie danego wydawnictwa.

Te pozycje, co sa natomiast w calosci to raczej prawie nikogo nie zainteresuja.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jak zobaczyłem niedawno książkę którą zamierzałem kupić na google books, to na początku pomyślałem - rewelacja. Po chwili jednak zobaczyłem, że to tylko ograniczony fragment kilku rozdziałów, więc w sumie nie wiele mi to daje.

Darmowe fragmenty książek od dawna już są na stronach wielu wydawnictw, więc w sumie dla mnie to porażka. Tyle hałasu o nic.

Ci co czytają książki znają różnicę, a jak ktoś nie czyta to i tak nie zrozumie argumentów.

Tylko nie każdy czyta książki od deski do deski, czasami - szczególnie na studiach - konieczne jest znalezienie kilku wybranych fragmentów, więc taka możliwość zdobycia ich bez wychodzenia z domu byłaby cenna, jednak w obecnej formie i tak zazwyczaj najważniejsze fragmenty są niedostępne lub ucięte.

• 3 tygodnie później...

tam są stare pierdoły... pełna treść prezentowana jest dla publikacji dla których skończyły się prawa autorskie, wynoszącymi czasami 50 lat lub tych którzy zgodzili się swoje dzieła udostępnić, ale tych jest mniejszość

Ci co czytają książki znają różnicę, a jak ktoś nie czyta to i tak nie zrozumie argumentów.

Nic dodać nic ująć :) Ja obecnie mało czytam, ale wyższość druku nad pikselem była u mnie zawsze bardzo zarysowana :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności