Skocz do zawartości

co jest z tym google?

jamesisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

normalnie juz nic nie rozumiem.

Z domeny dodajfirme.pl linkuje do nowej domeny, takiego malego sklepu internetowego znajomka.

Linkuje praktycznie na wszystko co on tam ma w produktach, losowo do stron.. moich podstron sa przypisywane linki do jego podstron z odpoweidnim anchorem.

Tyle ze efekt jest troche nie taki jak bym oczekiwal.

Zamiast wybic jesgo strone, bo:

1. jest na niej tekst szukany

2. linki z anchorami prowadza do niej

3. pod te slowa strona jest zoptymalizowana...

to na wiekszosc slow, zamiast jego strony jest moja.. co wiecej - dosc wysoko.

Google na mojej podstronie znalazl tylko i wylaczenie anchor linku, nawet bez parametrow takich jak title... nic zero nul. tylko link i anchor.

Kto mi powie, dlaczego zamiast jego strony, pojawia sie moja?

nie chodzi o wiek domeny tylko o wiekszy PR

widocznie Twoja strona ma wiekszy power niz

strona "znajomka"

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Mam dokładnie identyczną sytuację. W wynikach po kolei pojawiają się katalogi w których stronka została dodana, a na samym końcu strona linkowana. Serwis ma 5 miesięcy, podstrona linkowana 3 tygodnie. Pomimo linkowania ze stron o dość dużym PR przez długi czas (ok. 2 tygodnie) strona docelowa nie była przez google indeksowana...

Multiroom Sonos

projektory i kino domowe

odtwarzacz Blu-ray 3D OPPO

Miałem podobny przypadek, pozycjonowałem stronkę nową 2-3 tygodnie pod określone słowa, i wrzuciłem temat na forum o tej stronie, gdzie forum jest odwiedzane po kilkanaśie przez najdziwniejsze stwory, czyt. roboty. I co się okazało? Ze temat na forum jest wyżej w wynikach niż stronka docelowa. :jezyk1: No ale jak piszecie chyba liczy się też wiek, forum ma ponad dwa lata. :jezyk1:

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Tak jak zostało już powiedziane, wiek + power linkującej strony.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

A ja ostatnio w taki sposób wypozycjonowałem jedną z fraz 'dzwonkowych'

na pierwsze miejsce - na mojej stronie dałem po prostu odnośnik do Jamby

z jakimś tam anchorem. No i... trafiłem w taki, którego nie pozycjonują

masowo dzwonkarze. Jamba się kręci :>

Podobne zjawisko ma również miejsce w przypadku w miarę świeżej

domeny i dodania jej chociażby do ŁwŁ - również katalogi są wyżej niż

właściwa strona, nawet przy odpytaniu G. o 'www.domena.pl'.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności